Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazarı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazarı

FreiGeist
24.09.2014 - 11:52 Son Güncelleme: 24.09.2014 - 11:54

Sınırlarımızı Kürtler Koruyor, Farkında mısınız? | Oya Baydar | T24

Yazının başlığını yanlış, abartık, saçma bulabilirsiniz. Ancak, IŞİD’in Suriye ve Irak’taki saldırgan yayılmasını çarpıtmalara, yalanlara, algı operasyonlarına teslim olmadan, somut veriler ve çıplak gerçekler üzerinden değerlendirirsek güney sınırlarımızı IŞİD’e karşı Kürtlerin koruduğunu görmezden gelemeyiz. Ama, Kürt direniş hareketlerini güvenilmez düşman; IŞİD veya aynı soydan cihatçıları ise imajları pek “şık” olmasa da özünde Sünnî Müslüman “iyi çocuklar” sayarsanız, benzerine yakın tarihte rastlanmayan vahşette barbar çetelerini koşulların yarattığı “sosyolojik vaka” olarak görürseniz, Kürtlerle komşu olmak yerine sınırınıza IŞİD’in dayanmasını tercih edersiniz tabii.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/oya-baydar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'e Karşı ABD Stratejisi Başarılı Olur mu? | Prof. Dr. İlter Turan İlter Turan | Al Jazeera Türk

Ortadoğu’daki askeri rolünü azaltmaya çalışan ABD, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) sağladığı askeri başarılardan sonra yeniden bölgeyle daha yakından ilgilenmeye başladı. Obama yönetimi, George Bush’tan görevi devralırken Amerikan askerlerini Irak ve Afganistan’dan çekeceğini ifade etmişti. Amerikan kamuoyu ülkelerinin dünyanın çeşitli yerlerine asker göndermesinden bıkmıştı. Ülkede iktisadi kriz yaşanıyordu. Bu ortamda yeni başkanın vaatleri yaygın destek gördü. 'Arap Baharı'nın getirdiği değişim rüzgârları dahi Amerikan tutumunu etkilemedi. Libya’ya Amerika değil, İngiltere ve Fransa müdahale etti. Suriye’de Beşşar Esed rejiminin muhaliflerine uyguladığı vahşet karşısında Fransa bir askeri müdahaleye katılacağını belirtirken, Amerika “ılımlı muhalefete” mütevazı yardımlar yapmakla yetindi; asker göndermekten uzak durdu.

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/gorus/isi...

Kız Çocuklarına ‘Bakanlar’ | Çiğdem Toker | Cumhuriyet

Lütfen, önce meselenin adını doğru koyunuz.

O pek sevdiğiniz kavramla, “algı operasyonu” yapmayınız.

“Serbesti”, pozitif bir kavramdır.

Seçilmiş bir alanda, kişilerin, o serbesti tanınmadan önceki zamana göre daha özgür koşullarda yaşamasını ifade eder.

“Ortaöğretimde başörtüsü serbestisi”, kız ve erkek olmak üzere, iki cinsiyeti aynı anda anlatan bir sözcük olan “öğrenci” ye özgürlük değil, 10 yaşındaki kız çocuklarının babalarına “baş kapatma” hakkı vermektir.

Bu bir.

İkincisi: Lütfen yönettiğiniz insanların tümünün sizden daha az zeki olduğu yanılgısına düşmeyiniz.

Kaynak: http://213.143.255.186:80/koseyazisi/...

Hani Erbakan Dinlenmemişti? | Abdülkadir Selvi | Yeni Şafak

Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Sadettin Akgüç, 9 Temmuz 2009 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dinleme talebinde bulunuyor.

İstihbarat Müdürü'nün talebi aynı gün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Süleyman İnce tarafından kabul ediliyor.

Çünkü iddialar çok önemli.

İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gaffar Okkan suikastinden giriyor, Keko kod adlı örgüt önde gelenine kadar uzanıp, Huvzullah Gültekin'e kadar geliyor.

Bir istihbaratçı titizliği ile Hizbullah'ın kanlı eylemlerini sıralıyor, örgütün yeni eylemlerinin engellenebilmesi için telefonların dinlenilmesine, sinyal bilgilerinin takibine ihtiyaç olduğunu belirtip, terörle mücadele kapsamında dinleme izni verilmesini talep ediyor.

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/...

Başörtüsü Anaokuluna İnsin, Anaokulları AVM Olsun

Başörtüsünün üniversitede serbest olmasını hep savunan bir kişi olarak, ‘peki tamam’ diyeyim.

Reşit sayılmayan (ve olmayan) kızların aile ve çevre baskısıyla başlarını örtmek durumunda kalabileceğini bilsem de tamam diyeyim.

Baskı maskı olmaz diyene, “Yahu 33 yaşında kadınım, ben bile bu muhafazakar erkek zihniyetli toplumda ne giyeceğim konusunda özgür hissetmiyorum, el kadar kız mı hissedecek” demesini bilmeme rağmen tamam…

Tamam da…

Müjdeli haber ihtiyaçlarımız arasında ortaokuldaki genç kızların baş örtüsü konusu listenin en tepelerinde miydi?

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ez...

Şark Cephesi | Hayko Bağdat | Taraf

Doğu sınırlarımızda insanlar 1. Dünya Savaşı’ndan bu yana en kanlı günlerini yaşıyor. Vahşet görüntüleri özellikle sosyal medya marifetiyle günlük rutin seyirler hâline geldi ve sıradanlaştı.

En kötüsü de bu zaten. Hissiyatımızı yitirmeye ve katliamlara alışmaya başladık.

IŞİD’in hâkim olduğu topraklar ile 1000 km’lik bir sınıra sahibiz ve son birkaç gün içinde sadece Kobani’den kaçıp Türkiye’ye sığınanların sayısı 100.000’i aşmış durumda.

Toplamda Suriye’deki savaştan kaçıp gelenlerin sayısı 1,6 milyonu buluyor. Suriye’ye “ cihad ” için dünyanın her tarafından akın eden militanların önemli bir kısmı Türkiye üzerinden geçti ve bu organizasyonun sağlanabilmesi için IŞİD dâhil pek çok örgüt sınırlarımızın içinde tahmin edilenden çok daha organize ve örgütlü. Ve maalesef eylem yapabilme kabiliyetleri de oldukça yüksek.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazilar/hayko...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müjde! 13 Yaşındaki Kızlara Türban Serbest | Mehveş Evin | Milliyet

Sevgili vatandaş-larımız! Bugün size, yıllardır hasretle beklediğiniz müjdeli haberi vermekten gurur duyuyorum...

Artık ortaöğretimde kız öğrencilerimiz başını örtebilecek. Demokratikleşme paketimizin bir zarureti olarak, 13-14 yaşındaki kızlarımız okulda dinin gereklerini yerine getirebilecekler.

Bizim için evlilik yaşı sayılır, aslında hanım evlatlarımız çok daha erken yaşta örtünmeye başlamalı...

Hem bu sayede diğer öğrenciler de onlara bakıp örnek alacak; kim Sünni Müslüman, kim Alevi, kim affedersiniz ateist, hepsi ortaya çıkacak. Öğretmenler dindar öğrencilerini şıp diye anlayacak.

Tekrar affedersiniz, Yahudi ve Hıristiyanlar zaten kendi okullarında okusunlar.

Biliyorsunuz ki ağaç yaşken eğilir, sevgili vatandaşlarım.

Biz bunun için çalışmalarımızı ilmek ilmek ördük, gerekli ortamı sağladık.

Eğitim sistemini defalarca değiştirip, 4+4+4 şeklindeki muhteşem formülü bulduk.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/mujde-13-y...

Kim, Kimin ve Neyin "Rehinesi"? | Cengiz Çandar | Radikal

Rehinelerin sağ salim dönmeleri, şüphesiz, tüm ulusu sevince boğdu. Ancak, bu gelişme, Başbakan’ın ve medyadaki AKP sözcülerinin aksi yöndeki tüm gayretine rağmen, “başarı öyküsü” olarak iktidarın siciline yazılmadı.

Tam tersi oldu. “AKP hükümetinin başarısı” bir yana, IŞİD’le girişilen ilişkiden ötürü “diplomatik rezalet” ten söz ediliyor. Türkiye’nin Dışişleri Müsteşarı ve eski Washington büyükelçilerinden, CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu, dün İnternethaber’e, bu nitelemenin de ötesine geçerek “rehine krizi” nin “Türk siyasi tarihine bir utanç” olarak geçtiğini söyledi.

Loğoğlu, “Davutoğlu’nun öngörüsüz ve maceraperest dış politikası, istihbarat zafiyetiyle birleşince T.C. Musul Başkonsolosluğu içindeki personelle birlikte IŞİD’in eline geçmiştir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ce...

Yargıya Yatak Odalı ve İple Tehdit | Elif Çakır | Star

Yargıtay’ın HSYK’ya göndereceği 3 asil 3 yedek üyeye ilişkin olarak ne öngörüde ne de kehanette bulundum.

Öngörü veyahut kehanette bulunmuş olsaydım çok rahatlıkla şunu söyleyebilirdim: Keşke yanılsaydım!

Ya da bunu bir gazetecilik başarısı olarak görüp sevinebilseydim.

2010 referandumu sonrasında HSYK 1. Daire Başkanlığına gelen İbrahim Okur’un Yargıtay’a sorgusuz sualsiz tüm teammülleri alt üst ederek gönderdiği 161 üye isim isim zaten biliniyor.

Kaldı ki Pensilvanya ve çetesinin, HSYK, Yargıtay ve Danıştay içerisindeki yapılanmalarıyla yargı içinde politik bir tekel sağladıkları, dahası Yargıtay’ın yüzde 70’ni ele geçirerek Yargıtay’ı siyasi karargahları haline dönüştürdükleri de bir diğer vahim gerçek.

Kaynak: http://haber.stargazete.com/yazar/yar...

Çok İstiyordunuz… İşte Bombalanıyor Suriye! | Umur Talu | HaberTürk

Suriye’yi vurun” arzusu gerçek oldu işte.

Fakat tarih o kadar hızlı ilerleyip öyle zikzaklar yapıyor ki, rejimi bombalaması istenen ABD, şimdi rejimle savaşan bir grubu bombalıyor.

Üstelik nezaketen, “rehineler” in dönüşünü bekledikten sonra “puding” i kaşıklamaya başlıyor.

Üstelik Şam’a göre, “Suriye devletini önceden bilgilendirerek”!

N’ oldu şimdi Sünni Blok?

Çünkü bombardımancı koalisyonun diğer ortakları, başta S. Arabistan, Arap işte.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yazarlar/umu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0