Görüş Bildir
Haberler
Bugün Can Sıkıntına Deva Olacak Albümü Söylüyoruz!

etiket Bugün Can Sıkıntına Deva Olacak Albümü Söylüyoruz!

hereditary
11.03.2021 - 19:30

Geçirdiğimiz şu yalnız günlerde, sığınacak en güvenli limanımız iyi ki bazı muhteşem albümler. Yarım saat, belki bir saat için sana bambaşka hayaller kurduracak, bir an olsun gerçeklikten uzaklaştıracak şahane albümler seçtiğimizi düşünüyoruz. Cevaplarına göre de bir tanesini sana armağan edelim. Hemen başla!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bulunduğun yaş aralığı belki bize biraz fikir verebilir.

En çok dinlediğin müzik türü hangisi?

Müzik dinlemek için en güzel zaman hangisi?

Müzik dinlemenin en keyifli yolu hangisi?

Bir şarkıda dikkat ettiğin ilk şey nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhteşem bir albüm keşfettiğini varsayalım. İlk önce ne yaparsın?

İsteyerek ya da istemeyerek, bu fikirlerden hangisine sahipsin?

Müzikte yeniliğe nasıl bakıyorsun?

The Weeknd - Starboy

The Weeknd - Starboy

Bazıları ona, 'yeni Michael Jackson' dedi. Kendisinin de MJ hayranı olduğunu biliyoruz; yine de The Weeknd o kadar yenilikçi ki bu sıfattan hoşlanmaması kuvvetle muhtemel. 2016 çıkışlı Starboy, içerdiği birçok hiti, korkusuz sözleriyle belki de Rock'n Roll yaşam tarzını yeniden tanımlayan bir devrim niteliğinde.

Camel - The Snow Goose

Camel - The Snow Goose

Kusursuz bir albüme denk geldin. Telif hakları yüzünden Music Inspired by the Snow Goose olarak değiştirilen bu şahesere biz kısaca The Snow Goose deme taraftarıyız. Peki nedir bu albüme ilham olan The Snow Goose? Amerikalı yazar Paul Gallico'ya ait bir roman. Daha önceki albümlerinde aralarında Tolkien'in de bulunduğu pek çok esinlenmeyi görebiliyoruz. Her şarkının bir sonrakine bağlandığı, aslında tek bir şarkı niteliğinde olan, tek bir söz içermeden bir filmi zihinde canlandırabilen The Snow Goose'ta Camel'ın ne yaptığını görüyoruz: Tarifsiz hislerimizi tetikleyen, özlenen ve tekrarlanması mümkün olmayan sanat eseri.

AC/DC - Black Ice

AC/DC - Black Ice

Trend müziklerden biraz sıkıldın mı? Müziğin, özellikle de rock müziğin eskiden olduğu halini, yalnızca gitar-bas-davul üçlüsünü mü özlüyorsun? Rock'ın babaları 2008 gibi saf rock'n roll için oldukça yeni sayılabilecek bir senede geri döndüler, hatırlatalım. Eğer kaçırdıysan mutlaka deneyimlemen gereken, önceki şaheser albümlerinden hiçbir eksiği olmayan bir albüm Black Ice.

2Pac - All Eyez On Me

2Pac - All Eyez On Me

'Her şey bu durmayan çenemden kaynaklanıyor.' derken hiç haksız değildi 2Pac. Onun doğasında sineye çekmek, alttan almak hiçbir zaman olmadı. Öyle etkili bir düşünce insanıydı ki, oluşturduğu felsefenin peşinden milyonlarca insanı sürükledi. 25 yaşında aramızdan ayrıldığında zaten yapabileceği çoğu şeyi yapmıştı bile. İşte onu en iyi anlatan albüm: All Eyez On Me. Gerçekten de tüm gözler onun üzerindeydi, kimse inkar edemezdi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
21
14
12
12
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darquesse

Camel çıktı, güzel...

Mrt Özn

Camel - The Snow Goose

Gizem Yenikler

Camel - The Snow Goose Kusursuz bir albüme denk geldin. Telif hakları yüzünden Music Inspired by the Snow Goose olarak değiştirilen bu şahesere biz kısaca T... Devamını Gör