Görüş Bildir
Haberler
Bu Muhteşem Detaylar Evi Dört Duvarı Kapalı Bir Alan Olmaktan Çıkartarak Tam Anlamıyla Bir Yuvaya Dönüştürüyor!

Bu Muhteşem Detaylar Evi Dört Duvarı Kapalı Bir Alan Olmaktan Çıkartarak Tam Anlamıyla Bir Yuvaya Dönüştürüyor!

Tabii ki her şeyin yeri ayrı ama tüm bunlar evi yuva yapmıyor mu sahi? Bu ev sizsiz yuva değil. 😔

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ev bazıları için yalnızca uyuma mekanı, bazıları için ise yaşam alanı...

Yaşam alanı olan bir evde neler olmazsa olmaz? Evi yuva yapan detayları birlikte inceleyelim!

1. Pencere önü çiçekleri

1. Pencere önü çiçekleri

İşin içine giren 'canlı' olunca o ev artık dört duvardan ibaret olmaktan çıkıyor. Bu detay biraz da babaanne evlerini anımsatıyor. Belki de o yüzden evi yuva yapma konusunda bu kadar başarılı!

2. Ayakkabılık

2. Ayakkabılık

Günümüzde kapı girişinde bulunan ayakkabılığın yerini yavaş yavaş giyinme odalarındaki raflar alıyor olsa da eve girildiğinde sizi karşılayan bir ayakkabılık aslında küçüklükten beri alışkın olduğumuz durumu desteklediği için evin tamamlandığı hissiyatını yaratıyor. Küçük bir ayrıntı ama çok değerli!

3. Terlik

3. Terlik

Ayakkabılıktan bahsetmişken anne terliğinden bahsetmemek olmaz. Genel olarak terlik bir mekanı yuvalaştıran en önemli unsurlardan... Ayakkabıları çıkartıp terliği giydiğimiz an eve geldiğimizi anlamıyor muyuz?

4. Fırından gelen kek, kurabiye kokusu

Kapıyı açtığımızda tazecik pişmiş kek ya da kurabiyeyle karşılaşmak içimizi fırın kadar ısıtabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Tencere yemeği

Dışarıdan söylenen yemeklerin atıkları şöyle dursun... Ev yemeği daha doğrusu tencere yemeğinin yeri çok ayrı! Yemek siparişi vermekten bıkkınlık geçirenler için sıcacık bir çorbanın verdiği mutluluk diyor ve susuyoruz.

6. Sarı mutfak bezi

6. Sarı mutfak bezi

Sarı mutfak bezi Türk halkının olmazsa olmazıdır. Mutfakları mutfak yapan sarı bez, evde hissetmenin de bir numaralı yardımcısıdır.

7. İzlenmese bile bir köşede açık olan televizyon

media.giphy.com

Televizyonun ses olsun diye bir kullanım şekli var toplumumuzda... Bu özellik sayesinde çoğu zaman evde olduğumuzu hissediyoruz.

8. Dumanı üstünde tüten çaydanlık

İçerisinde çay olmasa dahi ocağın üzerinde duran çaydanlığın endamı yeter! Yemekten sonra o çaydanlıkla içilen çay ise 'İşte evdeyim!' demenin en kolay yoludur. Biliyoruz ki bir yerde sallama çay içiliyorsa o yer sizin eviniz değildir.

9. Çarşafa sinmiş yumuşatıcı kokusu

Bazı kokular vardır evde olduğunu hissettiren... İşte yumuşatıcı kokusu bu kokuların başında geliyor. Yıkandıktan sonra kapının üzerine asılan o çarşafın tüm evi yumuşatıcı kokusuyla donatması da sizi yuvanızda hissettiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Halı

media.giphy.com

Yurtta yaşayanların eve dair en çok özlediği şeylerden biri olan halı, ev hissiyatını tamamlıyor. Ayağını halıya basan, evde olduğunu hissediyor.

11. Anılar

11. Anılar

Bakıldığında ev gün sonunda içinde uyuduğumuz, vakit geçirdiğimiz bir alan... Ancak bu alan anılarla, yaşanmışlıklarla anlam kazanıyor. Her köşesinde anıların, fotoğrafların, yaşanmışlıkların bulunduğu bir ev, artık yuvadır.

12. Paspas

12. Paspas

Tercihe göre tarzı değişiklik gösterse de paspas evin aidiyet hissiyatını artıran eşyalardan biri... Yeni gelin paspaslarını tenzih ediyoruz tabii, nihayetinde ayakkabılarımızın altını siliyoruz. O kadar şatafata gerek yok sanki...

13. Evin kendine has kokusu

media.giphy.com

Her evin kendine ait bir kokusu yok mu? Bu bazen salçayla kavrulmuş soğan kokusu olurken bazen evinizi paylaştığınız hayvan dostunuzun kokusu oluyor. Ama her halükarda evin kokusuna aşina oluyor, o evi o kokuyla hatırlıyoruz.

14. Perde

media.giphy.com

Her ne kadar perde diye genellesek de Türk aileleri için perde iki çeşittir: tül perde ve kalın perde... Onlar olmadan ev çıplak gibi gelir. Bu hissi en net taşınırken ve perdeler yıkanırken hissederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. İçindeki insanlar, aile. ❤️

Evi adeta bir yuvaya çeviren en önemli madde bu olabilir. İçerisindekiler evi ev yapan, huzurla dolduran yegane şey değil mi?

Siz muhteşem detaylarsınız.❤️

Bu içerikler de ilginizi çekebilir, 👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
48
23
10
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın