Görüş Bildir
Haberler
Bu Hafta Ankara'da Tiyatro Var!

Bu Hafta Ankara'da Tiyatro Var!

Başkent Oyun Atölyesi
03.11.2014 - 05:03 Son Güncelleme: 03.11.2014 - 11:37

Pazar : "619 Numaralı Ceset" Başkent Oyun Atölyesi

Pazar : "619 Numaralı Ceset" Başkent Oyun Atölyesi

'Aşk bir hastalık mıdır?' Konuyla ilgili nörobiyoloji araştırmaları insanların beynindeki kimyasallardan serotonin seviyesinin aşık olanlarda, saplantılı obsesif kompülsif bozukluk kişilerinkiyle aynı seviyede bulunduğunu göstermektedir. Bir çok psikiyatr da aşkın, insan beyninde muhakeme ve yargılama yapan bölümleri etkisiz hale getirdiğini, aşık olan kişilerin, sevdiklerine karşı muhakeme yeteneğini kaybettiğini savunmaktadır. Öte yandan sınırları olmayan bu duygu yoğunluğu ya da bazı doktorların tanımlamasıyla hastalık, herkeste farklı şekilde hissedilmekte ya da hissedildiği sanılmaktadır. Bu skalanın sınırları çok güçlü cinsel arzuları aşk olarak tanımlayan bir kişininkinden tutun da şeyhine aşık olan müridin hissettiklerine kadar uzanabilir.

YÖNETEN : CANER KUZU

YAZAN : BÜLENT USTA

BAŞ KOREOGRAF : KUZEY KIYICAN

KOREOGRAF : ORKUN DÖKMECİ

Bilet : http://www.mybilet.com/event/17273/619-numarali-ceset/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumartesi : "Artık hiçbi' şii eskisi gibi olmayacak! Sil gözyaşlarını" Mek'an Sahne

Cumartesi : "Artık hiçbi' şii eskisi gibi olmayacak! Sil gözyaşlarını" Mek'an Sahne

Oyun, Gezi Direnişi'ni bir sokak çocuğunun gözünden anlatır. Avzer/Mustafa, annesinin üç yaşında yetiştirme yurduna bıraktığı bir çocuktur. Büyüdüğünde yurttan kaçıp sokaklarda yaşamaya başlar. Sakarya'da o zamanlar tadilatta olan belediye binasında yatıp kalmaktadır. Bir gece sabaha karşı uyur ve uyandığında bambaşka bir Kızılay'la karşılaşır. Çok anlamaz ne olduğunu, hiçbir zaman da anlamaya çalışmaz, sadece teslim olur...

Fakat Avzer/Mustafa'nın asıl hikâyesi, kız ve oğlanla tanışınca başlar.

Yazan: Şamil Yılmaz

Yöneten: Cansu Yumuşak

Oynayan: A. Melih Yılmaz

Afiş: Serdest Vural

Bilet Rez : 0 506 163 05 04

Cuma : "III. REICH" Tiyatro 1112 Garaj

Cuma : "III. REICH" Tiyatro 1112 Garaj

Öteki tarih...

Aylardan zulümdü, günlerden öteki. Geçsin diye bekliyordum geçmedi. Sonra öldük biz. İt izinin meşrulaştığı zamanlardı, annem öpeyim de geçsin dedi öptü, geçmedi. Sonra öldük biz. Belki tarihe geçer dedik, geçmedi. Sonra yine öldük biz. Tarihe bakmak, görünenin ardını görmekle mükellef olmalı. Gazetelerin, televizyonların hatta kitapların yalan söylediği zamanlarda tarih nasıl yazar acep gerçekleri.

Eskiden çok eskiden insanlar ateşin etrafında toplanıp öyküler anlatırlardı birbirlerine. Yalansız öyküler. Güzel öyküler. Artniyetle kirlenmemiş öyküler. Sonra biz öldük. Ama öyküler hala anlatılır. En karanlık çağlarda birbirimize fısıltıyla anlatırız. İyi dönemler de olur bazen, bağıra bağıra anlattığımız. İşte bu öyle bir öyküdür, şimdilerde fısıltıyla anlatılan. Sonra biz yine ölürüz. Hepimiz ölürüz. Öyküler kalır ve bilenler bilmeyenlere anlatmaya devam eder. Tarihi biz yazarız. Öteki tarihi...

Yazan: Bertolt Brecht

Yönetmen: Yunus Emre Bozdoğan

Bilet : http://www.mybilet.com/event/15435/iii-reich/

Perşembe : "American Blues" Bilkent Oda Tiyatrosu

Perşembe : "American Blues" Bilkent Oda Tiyatrosu

Yazan: Tennessee Williams

Yazan: Tennessee Williams

Yöneten: Jason Hale

Oyuncular: Baran Can Eraslan, Barbaros Efe Türkay, Beste Güven, Melisa Su Taşkıran

Bilkent Tiyatrosu nun yeni oyunu American Blues, ABD li oyun yazarı Tennessee Williams ın erken dönem kısa oyunlarından ikisini Ankaralı seyircilerle buluşturuyor. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından İngilizce olarak sergilenen oyunun yönetmeni ABD li yönetmen Jason Hale. Bilkent Tiyatrosu nun yeni sahnesi Oda Tiyatrosu nda sergilenecek oyun 16 yaş üstü izleyiciler için.

Trajik dünyalarda sıkışmış karakterleri ve içlerindeki umutsuz kaçış duygusunu irdeleyen oyunlardan This Property is Condemned, 1930 larda Mississippi de geçiyor. Oyun, metruk bir evde tek başına yaşama tutunmaya çalışan Willie adlı genç kızla, okuldan kaçan Tom un demiryolunda geçirdiği günü anlatıyor. Anne ve babası tarafından terk edilen Willie, hayattaki tek yakını olan ablasının demiryolu işçilerinin eğlencesine açtığı evlerinde veremden ölmesiyle yapayalnız kalmıştır. Okula gitmeyen Willie, yaşamını kimseye görünmeden sürdürmektedir. Tom la demiryolunda karşılaşmaları, genç kızın yaşamının başka gizlerini de ortaya çıkaracaktır.

Bilet : http://www.mybilet.com/event/16013/american-blues/

Çarşamba : "Bu Bir Oyun Değil" Ritüel Sanat Merkezi

Bir kadın.Hepimiz gibi.Yaşayan , nefes alan,umutları olan bir kadın. Hayalleri ve korkuları arasında yaşama tutunmuş, çocuklarını düşünen bir anne. Kadın erkek ilişkilerine çarpıcı bir bakış açısı getiren BU BİR OYUN DEĞİL hepimizin başına gelen ve yaşadığımız olayları bize bir kez daha hatırlatan Duygusal bir komedi.

Yazan: Zeynep Kaçar

Yönetmen: Deniz Gökçe Kayhan

Oyuncular: Begüm Topçu, Cantuğ Turay

Bilet : http://www.mybilet.com/event/15644/bu-bir-oyun-degil/

Salı : "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" Farabi Sahnesi

Salı : "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" Farabi Sahnesi

Suç, salt bireyin özgür iradesiyle aldığı bir karar mıdır, yoksa onu çevreleyen mekanizmaların sıkıştırmasının sonucu mu Birey, salt birey olmasıyla mı, yoksa toplumsal yapının parçası olarak mı mutluluğa erişir Mülk, salt bireyin yaşam koşullarına ilişkin çerçeveyi mi belirler, yoksa gücün sınırlarına mı işaret eder.

Bilet : http://www.mybilet.com/event/17040/gece-o-kadar-kirliydi-ki-ikisi-de-kayboldular/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazartesi : "Marquis de Sade" Tatbikat Sahnesi

Pazartesi : "Marquis de Sade" Tatbikat Sahnesi

Marquis de Sade ın hikayelerine kulak verin ! Kilisenin, paranın, giyotinlerin ve tüy kalemlerin büyük savaşına şahit olun ! ! Doğanın ve ahlak kurallarının , sade izm in kurucusu Marquis de Sade ın hikayelerinde bir kez daha, en acımasız haliyle yüzleşmeye hazır olun ! Fransız Devrimi nin hemen ardından, Sade ın akıl hastanesi yıllarında geçen Quills sizi, tüy kalemlerin yazdığı ve giyotinlerin susturamadığı hayatlara şahit olmaya çağırıyor ve gerçek sanatçının asıl zor zamanlarda var olabildiği bir kez daha kanıtlanıyor !

Yazan: Doug Wright

Çeviren: Buğra Koçtepe

Yöneten: İlham Yazar

Koreograf: Binnaz Dorkip

Bilet : http://www.mybilet.com/event/16478/marquis-de-sade/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın