Görüş Bildir
Haberler
Bu Akıllı Ayakkabı Görme Engellilerin Yönünü Bulmasında Yardım Edecek

Bu Akıllı Ayakkabı Görme Engellilerin Yönünü Bulmasında Yardım Edecek

Caner
05.03.2014 - 23:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu Akıllı Ayakkabı Körlerin Yönünü Bulmasında Yardım Edecek

Engelli insanların engellerini ortadan kaldırmak için teknolojiden bir hayli fazla yararlanıyor. Şimdiye kadar bu alanda birçok çalışma yapıldı. Bunların en yenisi ise Hindistan'da görme engelli insanlar için geliştirilen özel ayakkabı oldu.

Le Chal ismindeki ve 'Hadi gidelim' anlamına gelen bu özel ayakkabı MIT Media Lab' da Anirudh Sharma ve Krispian Lawrence tarafından tasarlandı. Dünyanın ilk akıllı ayakkabısı olarak tanımlanan Le Chal , ses tanıma özelliğine sahip akıllı telefon uygulamasına gidilmek istenen yer söylendiğinde kullanıcısını GPS yardımıyla oraya gidene kadar yönlendiriyor. Ayakkabı bunu ise titreşim ile yapıyor. Kullanıcısının sola dönmesi gerektiğinde sol eşi, sağ tarafa dönmesi gerektiğinde ise sağ eşi titriyor.

Öte yandan bu ayakkabının sadece kullanıcısını bir yerden bir yere götüreceğini ve ayakkabıyı kullanan görme engelli insanların arabalara ve diğer tehlikelere dikkat etmeleri gerektiğini belirtelim. Ayrıca görme engelliler için 40-50 dolarlık bir fiyatı bulunan ayakkabının diğer herkes için fiyatı ise 100 dolar .

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0