Görüş Bildir
Haberler
Brüksel'de Terör Alarmı Sürüyor: 16 Gözaltı, Abdeslam Aranıyor

Brüksel'de Terör Alarmı Sürüyor: 16 Gözaltı, Abdeslam Aranıyor

ATKN
22.11.2015 - 18:22 Son Güncelleme: 23.11.2015 - 10:36

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 'yakın terör tehdidi' alarmı devam ediyor. Tehdit seviyesinin 4'e çıkarılmasının ardından şehirde hayat dururken, dün yapılan değerledirmede alarm seviyesinde değişikliğe gidilmedi. Belçika Başbakanı, Brüksel'de Paris’tekilere benzer saldırı tehdidinin 'ciddi ve an meselesi' olduğuna dair istihbarat üzerine 'en yüksek seviye terör alarmı' durumunun bugün de süreceğini açıkladı. Belçika Federal Savcısı ise, dün akşam başkent Brüksel ve Charleroi'da düzenlenen operasyonlarda 16 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alarm seviyesinin yükseltilmesinin ardından dün alınan önlemler bugün de uygulamada kalırken metrolar ile bazı tramvay hatlarında seferler yapılamadı. Müzeler, alışveriş merkezleri, sinemalar, tiyatrolar, şehir merkezindeki çoğu mağaza, restoran ve kafe kapalı kaldı. Turist yoğunluğuyla bilinen tarihi Grand Place meydanında çok az kişinin bulunduğu, silahlı asker ve polislerin devriye gezdiği görüldü. 

Merkez tren istasyonunda sahipsiz bir paket, paniğe neden oldu. Güvenlik çemberine alınan bölgede yapılan incelemede patlayıcıya rastlanmadı.

Salah Abdeslam aranıyor

Salah Abdeslam aranıyor

Gözaltına alınanlar arasında, Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam yok. Salah Abdeslam'ın arandığı operasyonlar sürerken, Savcı basılan evlerde herhangi bir silah ya da patlayıcı bulunmadığını söyledi. Abdeslam hafta sonu boyunca kentte aranmıştı.

Amerikan ABC televizyonuna konuşan bazı arkadaşları ise Skype üzerinden konuştuklarını söyledikleri Abdeslam'ın Brüksel'de saklandığını ve Suriye'ye gitmeye çalıştığını söyledi.

Salah Abdeslam'ın kardeşi Muhammed Abdeslam, Fransızca yayın yapan kamu televizyonuna (RTBF) yaptığı açıklamada, ağabeyinden teslim olmasını isteyerek, 'Onu mezar yerine hapiste görmeyi yeğlerim' dedi.

Paris'teki benzer saldırıdan korkuluyor

Paris'teki benzer saldırıdan korkuluyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belçika Başbakanı Charles Michel, terör tehdidinin en yüksek düzey olan 4'e çıkarılma kararının, 'Brüksel'de, Paris'tekine benzer saldırı yapılabileceği konusunda somut göstergeler bulunması' nedeniyle alındığını söylemişti.

'Pazartesi günü de sürecek'

'Pazartesi günü de sürecek'

Belçika Başbakanı Charles Michel

Belçika Başbakanı Charles Michel, Brüksel’de Paris’tekilere benzer silahlı saldırı tehdidinin 'ciddi ve an meselesi' olduğuna dair istihbarat üzerine 'en yüksek seviye terör alarmı' durumunun Pazartesi günü de süreceğini açıkladı.

Durumun herkes için çok zor olduğunun farkında olduklarını belirten Başbakan, “Hayatı normal akışına döndürebilmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Bir saldırganın daha fotoğrafı yayınlandı

Bir saldırganın daha fotoğrafı yayınlandı

Bu arada Fransız polisi ise Paris saldırıları sırasında Stade de France'da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren üçüncü intihar eylemcisinin fotoğrafını yayınladı.

Polis soruşturma ile ilgili olarak görgü tanıklarından yardım istedi.

BBC'nin edindiği bilgilere göre fotoğrafı yayımlanan kişinin adı, M. El Mahmud.

Mahmud'un geçen ay, bir diğer saldırgan Ahmed El Muhammed ile birlikte Suriye'den yola çıktıktan sonra önce Türkiye üzerinden Yunan adalarından Leros'a vardığı, daha sonra da mültecilerin kullandığı yolu izleyerek Fransa'ya vardığı düşünülüyor.

M. El Mahmud ve Ahmed El Muhammed ile birlikte seyahat eden dört kişinin nerede oldukları ise bilinmiyor.

AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
10
10
3
1
1
0