Görüş Bildir
Haberler
Boston Maratonu Zanlısının İdamına Kesin Gözüyle Bakılıyor

Boston Maratonu Zanlısının İdamına Kesin Gözüyle Bakılıyor

Fotoğraf: AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boston Maratonu saldırganlarından olduğu iddiasıyla yargılanan Cevher Tsarnayev, suçlu bulundu. Jürinin Tsarnayev’i suçlu bulması, hakkında verilecek nihai cezanın idam olacağı şeklinde yorumlanıyor. 

15 Nisan 2013 tarihinde kardeşi Tamarlen Tsarnayev ile Boston Maratonu'na bombalı saldırı yaptığı iddiasıyla hakkında açılan 30 suçlamadan mahkum olan Cevher Tsarnayev hakkında yargıcın idam kararı vermesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Bombalı saldırıda 3 kişi ölmüş, 260’dan fazla insan da yaralanmıştı. Saldırıdan sonra Tamarlen’in bir güvenlik görevlisini de öldürdüğü polis tarafından ifade edilmişti. Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen kardeşlerden Tamarlen, polisin düzenlediği operasyonla ölü olarak ele geçirilmişti.

Fotoğraf: AP

Küçük kardeş Cevher Tsarnayev ise olaydan 24 saat sonra bir evin arka bahçesindeki botun içinde yaralı olarak bulunmuştu. Massachusetts Federal Mahkemesi'nde görülen davada jüri, Cevher Tsarnayev hakkında açılan davalardan suçlu olduğuna hükmetti. Jürinin kararının ardından gözler davanın hakimi George O’Toole Jr. çevrildi.

Henüz sekiz yaşında iken ABD’ye yeşil kart ile gelen Cevher Tsarnayev, saldırının gerçekleştirildiği tarihte henüz 19 yaşında idi. Cevher’in ağabeyi Tamarlen ise vurulduğunda 26 yaşındaydı. Olaydan sonra Tsarnev kardeşlerin aile yakınları, saldırının Cevher ile Tamarlen tarafından yapıldığı iddialarını şiddetle reddetmişti. 

Mahkeme 15 gün süre ile Boston Maratonu saldırısı davasında toplam 96 tanığın ifadesini dinledi. Davada tanıklık edenlerin 92’si savcı, 4’ü ise savunma lehine tanıklık etmişti.

Fotoğraf: Bloomberg

11 Eylül saldırılarından sonra Amerika topraklarında gerçekleştirilen en büyük terör saldırısı olarak değerlendirilen Boston Maratonu olayı, ülkede bulunan Müslümanlar üzerinde yeniden baskıların artmasına yol açmıştı. 15 Nisan 2013 tarihinde maratonun bitiş noktasına düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonunda ABD’de ‘İslam ve terör’ konuları uzun süre yine gündemin ilk maddesi olmuştu.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0