Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi Üniversitesi'nden İşe Alımda Cinsiyet Şartı!

Boğaziçi Üniversitesi'nden İşe Alımda Cinsiyet Şartı!

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, 21 sözleşmeli personel alımı yapacağın duyurdu. Üniversite yönetiminin bilgisayar teknikeri alımında “cinsiyeti erkek olmak” şartı koyması tepki çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, önemli akademisyenlerin sözleşmelerini ve derslerini iptal ederken, okulda yeni işe alımlar yapmaya da devam ediyor.

Üniversite yönetimi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ilgili maddeleri uyarınca 2022 KPSS (B) grubu puanına göre 21 sözleşmeli personeli işe alınacağını duyurdu.

Teknikerlik şartı: Erkek olmak

Teknikerlik şartı: Erkek olmak

Gerçek Gündem'in haberine göre, bilgisayar teknikeri ilanında “Cinsiyeti erkek olmak” kriteri kondu. 

İşe alımda diğer bir kriter ise “Yükseköğretim Kurumlarının Bilgisayar Programcılığı, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak” olarak belirlendi.

"Hukuksuz bir ilan"

"Hukuksuz bir ilan"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerçek Gündem’e konuşan Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı Beyzade Sayın, ilanın belirli bir kişiye açılmış özel ve hukuksuz bir ilan olduğunu belirterek, kurumun bu ilanı açarak işgüzarlık yaptığını söyledi:

“Kurum bu ilanda işgüzarlık yapmış çünkü o bölümü bitiren kadın adaylar direkt elenmiş. Bu ilan bilgisayar teknikeri ilanı olduğu için bilgisayar bölümü mezunu arıyorlar. Bilgisayar bölümünde okuyan ya da mezun olacak sadece erkek öğrenciler de yok. Bu ilan kadın adayların iş başvurusunu engelliyor.”

İlanın Anayasanın çalışma hayatındaki başvuru esaslarına ve eşitlik ilkesine tamamen aykırı olduğunu ifade eden Sayın, hukuksuz olan bu ilanın bir başvurucu tarafından dava edilirse ilanın iptal edilebileceğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
102
23
12
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mukaddes

Afganistan?

Semih Kurnaz

5 sene teknik serviste çalıştım ve teknik işler için kadın personel istenmemesinin nedenini çok iyi anlıyorum. Hayır, kadınlarda bu işi yapabilir ama kralını... Devamını Gör

orumlara bakıyorum da herkes olaya kendi penceresinden bakıp konuşmuş. Bilgisayar teknikeri dediğiniz insan yazılımcı olabilir ama aslında donanımcıdır. Yeri... Devamını Gör

Sana Beşer

ne kadar içi boş bir yorum lütfen artık şu feneri kendinize yorumlarınızı ulu orta yerde paylaşmayın tuhaf fikirlerinizi kendinize sakladığınızda uzaktan dah... Devamını Gör