Görüş Bildir
Haberler
Bize Burcunu Söyle Sana İzlemen Gereken Netflix Dizisini Söyleyelim!

Bize Burcunu Söyle Sana İzlemen Gereken Netflix Dizisini Söyleyelim!

Bakalım sana hangi dizi çıkacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hadi bize burcunu söyle!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Narcos" çıktı!

"Narcos" çıktı!

Bayılıyorsun böyle lider temalarına değil mi, seni seni. Hem de sıfırdan başlayıp zirveyi görüyorsa o karakter değme keyfine. Evet, çok haklısın. Evet, sen bu dünyaya yönetmeye geldin. Sen bu dünyaya lider nasıl olmuş göstermeye geldin. Hadi o zaman dünyanın gelmiş geçmiş en popüler

uyuşturucu baronu El Patron yani Pablo Escobar seni bekliyor.

Diziye biraz değinecek olursak, Kolombiya'nın şiddet dolu ve güçlü uyuşturucu kartellerinin gerçek hikayesini izleyeceksin. Biraz önce de dedik ya sıfırdan başlayan bir adamın aklını kullanarak geldiği zirveyi görünce dudağın uçuklayacak ve işte benim hayat hikayem de böyle bir şey olmalı diyeceksin. Aman ha şimdi böyle dedik diye sen sakın uyuşturucu işine filan bulaşma, faydalı işler yap. Ama sıradan bir adamın kısa bir sürede paralarını saklayacak yer bulamaması ve ayda sadece 2500 doları paraları toparlamak için kullandığı lastiklere harcama seviyesine gelmesi gerçekten takdire şayan.

Durma başla hemen. Ha ben bunu izledim dersen sana helal

olsun bak. Ama şunları da senin için öneriyoruz:

La Casa de Papel, Suburra...

"Umbrella Academy" çıktı!

"Umbrella Academy" çıktı!

Boğa'cım senin ne denli keyfine ve boğazına düşkün bir burç olduğunu biliyoruz. O yüzden sana böyle pizzanı yerken izleyebileceğin hem eğlenceli hem de biraz gizemli bir dizi seçtik. O da bu yılın en çok konuşulan dizilerinden biri olan Umbrella Academy!

Hepsi aynı gün doğmuş 41 çocuğun yedi tanesini evlat edinen Sir Reginald Hargreeves çocukların özel güçleri olduğunu fark eder. Hepsiyle ayrı ayrı ilgilenen Hargreeves’ın çocuklarının kimisi zamanda yolculuk yapabilirken kimisi ölülerle konuşabilme yeteneğine sahiptir. Bu çocuklarla Umbrella Akademi’sini kuran Hargreeves’in zaman içinde işler istediği gibi gitmez ve çocuklar birer birer evden yani akademiden ayrılır. Yıllar sonraysa onları bir araya getiren şeyse babalarının ani ölümü olur. İşte buradan sonra asıl hikaye başlıyor. 

Nasıl biraz merak etmeye başladın mı? Sen genellikle uzun soluklu dizileri sever, değişimden pek hoşlanmazsın. Ama henüz tek sezonu yayınlanmış bu diziyle bir ters köşe yapalım dedik. Kim bilir belki o duvar gibi inadın biraz kırılır :)

Canım ben bunu izledim dersen bir de şunlara göz at:

BoJack Horseman, Sex Education...

"Stranger Things" çıktı!

"Stranger Things" çıktı!

Senin sağın solun belli olmaz! Şimdi beğenmezsin başka bir gün kesin beğenirsin, işte bunlar senin için Stranger Things...

Öncelikle dönem yapımlarını çok sevdiğini biliyoruz. Arada bir başka zaman dilimlerine git ki şimdiki andan fazla sıkılmayasın değil mi:)))

O zaman 80'lere hoşgeldin. 

Will adında 12 yaşında hayat dolu bir çocuğun, bir anda ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Farklı kollardan aramalar başlatılmasına rağmen, Will’in kayboluşuyla ilgili belirgin bir iz bulunamıyor. Fakat tam arama ekipleri vazgeçtiği sırada gizemli bir kız ortaya çıkıyor ve olaylar tamamıyla farklı bir boyut kazanıyor. Will gibi bir anda ortadan kaybolan ve yıllar sonra geri dönen bu kız, küçük çocuğun bulunabilmesi için bir umut ışığı haline geliyor. Ancak daha sonra devlet eliyle yapılan gizli deneylerden korkutucu doğaüstü güçlere uzanan bu gizem dolu hikaye, git gide daha da karmaşık bir hal alıyor.

Eh bu kadar şeye bir de o dönemin müziklerini, kıyafetlerini, efektlerini de eklersek herhalde seni biraz olsun ekrana bağlamış oluruz.

Bunu izlediysen bunlara da bir bak deriz:

Black Mirror, You...

"You" çıktı!

"You" çıktı!

Aşk konulu her şeye bayılırsın. Ama senin için hep çok duygusal deselerde biz aslında ne kadar meraklı biri olduğunu da biliyoruz. O yüzden bu aşk hikayesini, biraz daha gerilim ve psikolojik karmaşayla harmanlayan You'yu seçtik senin için.

Başta romantik bir öykü gibi gelen hikayede, Beck hayatında ilk kez tanıştığı kitap kurdu, basit ve hoş adam Joe'nun aslında onu gizli gizli takip eden takıntılı bir adam olduğunun farkında değildir. Joe'nun bu sapkın takıntısının haricinde oldukça düşünceli, nazik ve iyi bir adam oluşu ise diziyi daha da çekici kılıyor.

Dizi aynı zamanda sosyal medyanın hayatlarımızı ne kadar açık ettiğine ve zehirli, kontrolcü ve kıskanç ilişkilerin aslında ne kadar hastalıklı olduğuna, insanı derinden etkileyen bir şekilde değiniyor. 

Bence buraya kadar yeterince cezbettik seni. Hadi hemen başla Yengeç:)

Bunu izledim dersen bir de şunları dene:

The Crown, Bodyguard...

"The Crown" çıktı!

"The Crown" çıktı!

Büyüleyici ve parlak ışıklar, kırmızı halılar; bunların hepsi seni yansıtıyor. Lükse ve ihtişama olan tutkunun farkındayız. Sen hep elitsin, hep yukarılardasın ve olmalısın da değil mi? Sana da o yüzden bir Royal dizisi seçtik: The Crown!

2. Dünya Savaşı ardından İngiltere'nin karışık siyasi döneminde tahta geçen Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasına değinen dizide; siyasi rekabetler, aşk ilişkileri ve 20. yüzyıla şekil verecek olaylar anlatılıyor.

Senin asaletine, duruşuna da böyle bir dizi yakışırdı zaten. Kimbilir belki bir gün sen de Royaller'den biri oluverirsin. Alıştırma yap işte şimdiden. Hadi iyi seyirler...

Bunu izlediysen şunları dene:

House of Cards, BoJack Horseman...

"Bodyguard" çıktı!

"Bodyguard" çıktı!

Klasik bir Başak burcu ne yapar? Aşırı düşünür, aynı zamanda şüpheci, analitik ve oldukça dikkatli olma eğilimindedir. Bu yüzden gerilimli ve bol kurgulu yapımlar tam sana göre. 

Bodyguard, bir politikacıyı korumakla görevli olan savaş gazisinin hikayesini konu ediyor. Dengesiz ama cesur bir polis memuru olan David’in yeni görevi Hırslı İçişleri Bakanı Julia Montague'yu korumaktır. Fakat bu görev David’in düşündüğün zor olacaktır. İçişleri Bakanı Julia Montague, David’in inandığı ve savunduğu değerlerin tam aksi görüşündedir. Bu durum David’in işini epey zorlaştırır. Zaman geçtikçe kendisini görevi ve inançları arasında kalmış bir halde bulan David, bakanı korumaya devam edebilecek midir?

Ne kadar seçici ve titiz biri olduğunu da çok iyi biliyoruz. Eminiz ki bu David karakterini çok sevecek, maceralarına ve seçimlerine büyük ilgi duyacaksın.

Ne! Bunu zaten izledin mi, o zaman şunları dene:

Stranger Things, Narcos...

"Orange Is The New Black" çıktı!

"Orange Is The New Black" çıktı!

Sevgili Terazi farkındayız çok derin bir adalet duygusuna sahipsin sen. Güçlü ahlaki pusulan ile her zaman dünyanın yanlışlarını düzeltmeye çalışırsın. İşte bu yüzden senin içindeki hakimi ortaya çıkaracak bir dizi seçtik. Üstelik birbirinden farklı hayatlara tanık olacaksın.

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar. Biraz dram biraz komedi ve tam senlik!

Ben bunu izledim ama yaaaa dersen, şunları da öneririz:

BoJack Horseman, Black Mirror...

"House of Cards" çıktı!

"House of Cards" çıktı!

Akrep burçları son derece net ve gözlem yeteneği gelişmiş kişilerdir. Hassas, biraz bencil ve gerçekten tutkulu insanlar olurlar. Aynı zamanda sakin görünen ama içinde fırtınalar kopan karakterleri de yine en iyi onlar anlar. Bu yüzden sevgili Akrep burcu sana Beyaz Saray'ı ele geçirmek için her şeyi göze alan acımasız bir politikacı olan Frank Underwood'un hikayesini fazlasıyla gerçekçi bir dille anlatan House of Cards dizisini seçtik.

Hırs, intikam, entrika... Seni kendine hapsedecek ne varsa bu dizide mevcut. Başarıya giden yolda her türlü pisliği yapabilecek bu adamın hikayesi tam sana göre!

Ya ben bunu zaten izledim diyorsan, hadi bir de şunları dene:

The Crown, Black Mirror...

"BoJack Horseman" çıktı!

"BoJack Horseman" çıktı!

O, hem bir at hem de 90'ların favori komedi dizi yıldızı. Bu da 20 yıl sonraki hali. Huysuzun teki olsa da pırlanta gibi. Ama hakiki pırlantadan çok, ucuz bir taklidi.

Nasıl yani ben şimdi bir atı mı izleyeceğim deme hemen. Bu kadar güzel bir animasyonun hakkını verse verse bir yay burcu verir. BoJack’in dünyasında hayvanlar tıpkı insanlar gibi yaşıyorlar. Hikaye sağ olsun, bu durumu yadırgamayı kısa sürede bırakıyorsun. Senin gibi coşkun, neşesi bitmeyen, meraklı bir Yay burcunun akşamını keyiflendirecek bir dizi.

Ben bunu izledim diyorsan hemen şunları dene:

Sex Education, 13 Reasons Why...

"Dark" çıktı!

"Dark" çıktı!

Ağır başlı, olgun ve kalite düşkünü olduğunu çok iyi biliyoruz. Disiplinli ve gerçekçi bir karaktere sahip olduğun için sana bir Alman yapımı olan Dark'ı seçtik. Ne alakası var şimdi deme. İzleyince bize hak vereceksin.

Dark’ın çıkış noktası otuz üç yıl döngüsünden geliyor. Bir yıl 365 gün olduğu için normalde yıllar arasında senkron oluşmazken 33 yılda bir Güneş, Dünya, gezegenler ve yıldızların konumu tamamen aynı oluyor. Buradan hareketle dizide  33 yılda bir aynı yılı yaşadığımız söyleniyor. Ayrıca Nietzsche’nin Bengi Dönüş teorisinden de yararlanılmış. Teoriye göre insan birbirini tekrar eden bir döngüde bütün bir hayatı yaşıyor. 

Dark, bu bahsettiğim döngüyü biraz daha ileri götürüp 33 yılda bir kendini tekrar eden bir kasaba hikayesi oluşturmuş. Küçük bir Alman kasabası olan Winden’de 33 yılda bir bazı çocuklar kayboluyor. Dizinin ana karakterlerinden Ulrich Neilsen’in kardeşi 1986 yılında kaybolmuş, 2019’da ise önce bir lise öğrencisi ardından Ulrich’in küçük oğlu Mikkel kayboluyor. Artık 33 yıl öncesinin akıllara gelmemesi pek de mümkün olmuyor. 

Oğlak burcu insanları için duyguları çok önemli değildir. Mantık ve realizm onlar için daha ön plandadır. Sen de bu gizem ve gerilim dolu bu bilim-kurgu tadındaki diziye bayılacaksın...

Ama zaten izlediysen bir de şunlara göz at:

13 Reasons Why, The Umbrella Academy...

"Black Mirror" çıktı!

"Black Mirror" çıktı!

Uranüs’ün deli, dahi ve sıradışı çocuğu Kova. Muhtemelen izlemeye başlamışsındır diye düşünüyoruz ama başlamadıysan işte seni sarıp sarmalayacak olan dizi Black Mirror hali hazırda beklemede.

Senin gibi yaratıcı, sadece bu dünyayla yetinmeyip diğer her türlü galaksi ve hatta tüm paralel evrenlere kafayı takmış ya da ilgi duyan bir burç için biçilmiş kaftan.

Öncelikle biraz diziden bahsedelim. Black Mirror; teknolojinin karanlık yüzünü ortaya koyan harika bir dizi. Merak etme akıllı telefon kullanımının zararları seviyesinde bir teknolojiden bahsetmiyoruz. İnsanların öldükten sonra bir çereze dönüşüp başka birinin beyninde yaşamasından tut da, ölen sevgilisiyle çeşitli uygulamalarla yeniden yaşamaya başlayan bireyler ve dahası. Senin teknolojiye olan merakını oldukça besleyecek bu diziyi izlerken asla ama asla sıkılmayacaksın çünkü Netflix onu da düşünmüş.

Her bölümü film tadında farklı olay ve karakterlerden oluşuyor. Aşk mı ararsın, dünyayı saran drone arılar mı ya da kendini bir evrene hapseden gamer mı hepsi bu dizide.

Hadi bak anlatırken bile biz çok heyecanlandık hemen başla ya da devam et…

Bu diziyi izlediysen de bunları öneririz:

The OA, Orange Is The New Black

"Sex Education" çıktı!

"Sex Education" çıktı!

Ah be Balık, sen herkesi dinlersin ve derdine derman olursun ama seni kimse düşünmez ve hatta anlamaz bile değil mi? Aynısı Otis'te de var.

O da senin gibi bir terzi işte, kendi söküğünü dikemiyor. Ama artık belki de senin vaktin gelmiştir. Anlatma sırası artık sendedir. Sana seçtiğimiz diziye gelecek Netflix'in hem eğlenceli hem de sıra dışı biraz da böyle çıtır çerez ama çok sevilen bir yapım.

Moordale adlı kasabada seks terapisti ebeveynleriyle birlikte yaşayan asosyal Otis, liseye geldiğinde onlar sayesinde cinsellik konusunda uzmanlaştığını fark eder ve bu uzmanlığını okulda popüler olmak için kullanmaya karar verir. Yakın arkadaşı Maeve ile birlikte gizli bir seks terapisi kliniği kuran Otis, burada arkadaşlarının cinsellikle ilgili sorunlarını masaya yatırıp onlara danışmanlık verecektir. Ancak genç adam bu esnada kendisinin de esaslı bir terapiye ihtiyacının olduğunu keşfedecektir.

Bunu izlediysen bunları dene:

Orange Is The New Black, The Crown

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
271
84
72
28
27
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bir zamanlar e2 ve CNBC-e izlerdik o günleri özlüyorum

sena sena

başak burcuyum çıka çıka bodyguard çıktı izlemedim düşünmüyorum da. ben koyu bir Dark çıyım ve stranger things ,la casa de papel izlerim kafi...

Buket

karşim dizi burç falan ayırmaz netflix demek ayrım yapmadan her şeyi izlemek demek fushdsksj