Görüş Bildir
Haberler
Bir Televizyon Kanalı İmamoğlu'nun Dedesinin Mezarına Gitmiş: 'Röportaj mı Yapacaktınız?

etiket Bir Televizyon Kanalı İmamoğlu'nun Dedesinin Mezarına Gitmiş: 'Röportaj mı Yapacaktınız?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'da trajikomik bir olay anlattı. Bir televizyon kanalının dedesinin mezarına gidip çekim yaptığını söyleyen İmamoğlu, 'Yahu benim gazi dedemle röportaj yapmaya mı geldiniz Allah’ın adamları' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'ndeki Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Çocukları yanına alarak konuşma yapan İmamoğlu, 24 Haziran itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine döneceğini savunarak, '(Belediye başkanı olduktan sonra ilk ziyaretimi KKTC'ye yapacağım) dedim, yaptım. Sadece Bosna'yı, Sancak'ı değil, iyi bir programla tüm Balkanlar'ı ziyaret edeceğim. İlk yurt dışı gezimi, Balkanlar'a yapacağım.'' diye konuştu. İmamoğlu, konuşmasının sonunda, ''Her şey çok güzel olacak'' sözünün Boşnakçasını söyledi.

Daha sonra Yahya Kemal Caddesi'ne geçen İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

"Bizim yaptığımız işi bu kadar sahipleneceklerini düşünmedik"

"Bizim yaptığımız işi bu kadar sahipleneceklerini düşünmedik"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 18 günde vatandaşlara hizmet ettiğini anlatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

'Kaldığımız 18 günde hizmet ettik. Öğrencilerin ulaşım kartlarını 85 liradan 40 liraya indirdik. Suya olağanüstü bir indirim yaptık. Sadece bu 2 kaynakla 2 öğrencisi olan bir aileye yıllık 2 bin liranın üzerinde fayda sağladık. Dini bayramlarımızla beraber resmi ve milli bayramlarımızda da ulaşımı ücretsiz yaptık. 'Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz?' dediler. Onunla da yetinmediler. 'Sen hesap kitap yapmayı bilmiyorsun.' dediler. Biz hesabımızı, kitabımızı biliriz de şunu hesap etmedik. Bizim yaptığımız işi bunların bu kadar sahipleneceğini düşünmedik. Seçimden önce servis aracı sahiplerine 'Tahditlerinizi vereceğiz' dedik. Talimatı ve süreci başlattık. Peki, ne oldu? Dün UKOME'den karar çıktı. Sevgili İstanbul Valisi, siz şu anda seçilmiş Ekrem İmamoğlu'ndan sonra oraya 24 Haziran'a yani ben gelinceye kadar vekalet ediyorsun. Tahdit sürecini Büyükşehir Belediyesi gündemine sokan benim ama kalkıyorsunuz burada sayın rakibimiz yapmış gibi elinde plakalarla şov yaptırıyorsunuz. Bazı valiler tuzak kurar, bazı valiler de siyasete göz kırpıyor olabilir.'

"Allah size akıl versin"

"Allah size akıl versin"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan, milletin iradesine sahip çıkması ve tarafsız olmasını isteyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Daha acısını söyleyeyim mi. Burada paylaşıyorum. Benim köyüm, bir derenin içinde masum bir köy. Bizim köyümüzde yıllar yılı kimse evinin kapısını kilitlemez. Zaten 40-50 haneli bir köy. Herkes birbirini tanır. Benim köyümde herkes gurbette. Köyde insan çok az. Komediyi anlatayım mı size? Akşam namazından sonra, hava karanlık. Bizim bir caminin yanında mezarlığımız vardır. Bir de rahmetli dedem 1977’de vefat ettiğinde onu defnettiğimiz aile mezarlığımız vardır. Bir bakar ki bir komşumuzla bir akrabamız, aile mezarlığımızda bir ışık. Bir gider bakarlar ki, bir TV ekibi çekim yapıyor. Yahu benim Gazi dedemle röportaj yapmaya mı geldiniz Allah’ın adamları. Allah size akıl versin. Hangi kanal anladınız değil mi? ‘Aaaa’ anladınız mı?! Aaaa ben şaşırdım. ‘Aaaa’ deyince herkes anladı. Sözlüğe baktım, bu işin adı ‘nebbaşlık’: Mezar hırsızlığı.”

İmamoğlu, mezar hırsızlığına soyunanlara gereken cevabı ilk başta AK Partili vatandaşların vereceğini, onlarla sandıkta helalleşeceğini dile getirdi.

"İşsiz vatandaşlarımıza belli bir süre için ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz"

"İşsiz vatandaşlarımıza belli bir süre için ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz"

İstanbul'da israf düzenine son vereceğini söyleyen İmamoğlu, 'Büyükşehir Belediyesinden partizanlığı söküp atacağım. Bir avuç insana akıtılan belediyenin kaynaklarını 16 milyon insana akıtacağım. Suya ve ulaşıma indirim yaparak, enflasyonla İstanbul'dan mücadele ediyorum. İşsizlikle de mücadele edeceğiz. Bölgesel istihdam ofisleri kuracağız. Otogarı Türkiye'nin en değerli yüksek teknoloji merkezi yapacağız. İşsiz vatandaşlarımıza belli bir süre için ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz.' diye konuştu.

İmamoğlu, ülkede yaşayan herkesle kardeş olduğunu anlatarak, 'Herkesin etnik kökeni kendi şerefidir. Bu şehirde yaşayan her insan hemşehrimdir. Bana herkes oy verecek. Çünkü ben herkesi düşünüyorum. Gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
326
121
71
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

İŞSİZLERE ULAŞIM KARTI!!! İş görüşmesine bile parayla gitmek gerçekten aşırı önemli bir şey. Bakmayın böyle basit durduğuna. O parayla bir öğün yiyorsunuz bazen

Dead nettle.

Aylarca iş ararsın yeri gelir cebinde sadece simit parası kalır. TABANVAY la ayakların patlar basit gibi görünsede gerçekten güzel bir vaat..

Erol Öner

Sen tek kelime ile Adamın dibisin derlerya..... Rabbim utandırmasın seni Başkan.

Onur Savaş

ekrem başkanın vaatleri ve üslubu çok iyi inşallah ileride yüzümüzü kara çıkarmazsın