Görüş Bildir
Haberler
Bir Söz Bazen Bir Bıçaktan Daha Derin Yaralar Açabilir: Sözlü Tacize Sessiz Kalmayın

Bir Söz Bazen Bir Bıçaktan Daha Derin Yaralar Açabilir: Sözlü Tacize Sessiz Kalmayın

Arya
08.03.2018 - 21:54

İçerik Devam Ediyor

'Ruhta açılan tahribat ve yaralar bedendeki gibi kolay geçmez' diyen Selen Öztürk, kadınlardan susmamalarını istedi. Psikolojik şiddetin önemsiz olmadığını vurgulayan Selen Öztürk, işte, okulda, evde, özel hayatında sözlü tacize uğrayan kadınlardan susmamalarını istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ülkemizde bunca cinayet, şiddet, cinsel istismar vakası var iken psikolojik şiddet, sözlü taciz basit bir mesele gibi görünebilir ama hepimizin maruz kaldığı, iz bırakan "acı" ve zarar veren, onarılması güç, tahribata sebep olan bu davranış biçimi artık şiddet suçu kapsamında değerlendirilmektedir."

"Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Yasası'nda da psikolojik bütünlüğün ihlali ve zarar görmesi "şiddet" tanımının içinde yer almaktadır... Bu mevzuyla ilgili her türlü koruma hakkı talep edebilir ve yargı yoluna başvurabilirsiniz... "

"Sadece küçük de olsa bir parantez açmak istedim özellikle sözsel taciz üstüne... Türkiye'de psikolojik şiddet gören ve susan binlerce kadın var. Her güçlü kadının arkasında güçlü bir acı ve yanında bir başka güçlü kadın var. Birlikte güzeliz... Güçlüyüz... Kadın çabuk değişir öğrenir aydınlanır... Elbet biz de şaşar beşeriz ama sevgiyle değişme ve dönüşme azmimiz, inancımız farkındalığımız var... Bulaşıcı olsun bu..."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
24
5
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özden Aydın

yalnız susmalarını istiyor yazmışsınız onedio. "Susmamalarını" yazmanız lazım.