Görüş Bildir
Haberler
Bir Kedi Sahibi Olmanın Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 10 Süper Ötesi Faydası

etiket Bir Kedi Sahibi Olmanın Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 10 Süper Ötesi Faydası

Vakur Barut
19.10.2017 - 14:54

Kedi seversiniz, sevmezsiniz, sahiplenirsiniz ya da uzaktan seversiniz o sizi ilgilendirir. Ancak bütün bunlardan bağımsız olarak baktığınızda kedilerin insanlara tahmin ettiğinizden fazla faydası var. Bunu oturduğumuz yerden iddia etmiyoruz gerek İsviçreli olsun gerek İngiliz olsun bilim insanları kediler üzerinde çılgın araştırmalar yürütüyor. Yapılan düzinelerce araştırmanın sonucunda varılan nokta: Kedi sahibi olmanın insanlara onlarca faydası var.  

Bazılarının halihazırda farkında olduğunuzdan eminiz, ancak sizi şaşırtacak faydalarıyla işte kedi dostlarımız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En başta söyleyelim kediler çevre ve doğa dostu hayvanlar.

Eğer bir karbon salınımları, doğaya verdiğimiz zarar, çevreye saygı, vb. konularda hassassanız, kedi sizin için biçilmiş kaftan. Ortalama bir köpeğin yaptığı karbon salınımı hemen hemen bir Land Cruiser jip ile aynıyken, kediler daha az ve daha bitkisel beslendiğinden karbon salınımları hybrid bir arabadan öteye geçmiyor. Ozon tabakasını delmediğini bilmenin huzuru…

2. Acılarınız mı var? Bunlarla baş etmek için tek doğal ilaç kedi.

Sevgiliden ayrılmak, bir yakınını kaybetmek, hayatta olumsuzluklar yaşamak, vb. durumlar hepimizin başına geliyor elbette, bunlar yaşamın içinde. Ancak eğer bir kedi sahibiyseniz bu olayların ardından yaşadığınız, hissettiğiniz acı çok daha az oluyor. Tabiri caizse daha az göz yaşı döküyorsunuz. Titizlikle yürütülen birtakım çalışmalar kederli, dertli, kaygılı insanların kedilerle duygusal bağ kurması halinde daha hızlı iyileşme kaydettiklerini ve bu sıkıntılı dönemlerini daha çabuk atlattıklarını göstermiştir.

3. Aşk hayatım yoluna girsin istiyorsan çare kedi!

İngiltere’de yapılan bir çalışmaya göre kadınların %82’si kedisi olan bir erkeğe daha fazla ilgi duyduklarını belirtmiş. Köpek sahibi olmanın katkısı yabana atılacak cinsten olmasa da katılımcıların %90’ı kedi sahibi erkeklerin daha nazik ve daha duygusal olduğunu söylemiş. E ne duruyorsun hemen sosyal medya profil resimlerini kedili yapıyorsun.

4. Çok net konuşmak istemiyoruz ama kedi sahipleri daha zeki galiba.

Bristol Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre kedi sahibi insanların üniversite bitirme oranı köpek sahibi olanlara nazaran daha yüksek.  Benzer şekilde 2014 yılında Wisconsin’de yapılan araştırmaya göre kedi sahibi olan üniversite öğrencilerinin daha yüksek notlar aldığı ortaya çıkmış. Sanırız kedi sahiplerinin daha başarılı olmasının altında yatan gerçek kedilerin sahiplerinden bağımsız takılması ve daha az ilgiyle idare edebiliyor olması.

5. Kalp sağlığı için Canan Karatay yerine kedi!

Genel olarak bir evcil hayvan sahibi olmak kalp sağlığı ve stres için oldukça faydalı. Ancak bir kıyas yaparsak daha az bakıma ihtiyaç duydukları için kedilerin stresi azaltma başarısı köpeklere göre daha yüksek. Yapılan araştırmalara göre kedi sahibi insanların 10 yıllık zaman dilimi içerisinde kalp krizi geçirme olasılıkları %30 daha az!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kedin varsa neden bir sevgiliye ihtiyaç duyasın ki?

Avusturya’da yapılan bir araştırmaya göre evinde kedi besleyen kadınların duygusal olgunluğu, romantik bir ilişki yaşayan kadınlarla aynı. Tamam belki bir sevgilinin yerini tutamazlar ama gösterdiğiniz duygulara karşılık verme ve eşlik etme konusunda kedilerin odak süresi köpeklere oranla çok daha yüksek.

7. Kedi sizin aynanız aslında.

Genellikle kedi sahipleri köpek sahiplerine göre daha içten, daha kendine has ve içine kapanık oluyorlar. Yapılan araştırmalar kedi sahiplerinin insanları daha az manipüle ettiğini ve alçak gönüllü olduklarını ortaya koyuyor. Kedi sahibi olduğunuz için mi bu böyle, yoksa kedi sadece bir tesadüf mü o kadarını bilemiyoruz.

8. Daha kaliteli bir uyku için yatağınızı değiştirmek yerine bir kedi sahibi olmayı deneyebilirsiniz.

Bu konu kişiden kişiye, kediden kediye farklılık gösterebilir, kabul ediyoruz. Kimi kedi tüm gece evin altını üstüne getirmekle meşgulken bazısı da yanına kıvrılır yatar. Ancak İngiltere’de yapılan 4-5 ortak araştırmanın sonuçlarına göre kadınlar eşleri yerine kedileri ile yatmayı tercih ediyor. Kedinin gece rahatsızlık vermesi ile ilgili yapılan bir başka ankete göre kedilerin geceleri rahatsızlık verdiğini söyleyenlerin oranı sadece %20.

9. Alerjik… deyince hemen kedilerin alerjik olduğunu düşündünüz değil mi? Ama öyle değil işte.

Halihazırda bir alerjiniz varsa kedinin bunu yok etmesi olası değil tabii ki, ancak kedinin olduğu ortamlarda alerjiye yakalanma oranı belirgin şekilde düşüyor. Amerikan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Kurulu’nda görevli Dr. Marshall Plaut, erken yaşlarda evcil hayvan teması ile büyümenin ileriki dönemlerdeki bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve sık görülen alerjileri ciddi oranda azalttığını ifade ediyor.

10. Siz onlara nankör dersiniz onlar sizin hayatınızı kurtarır.

Kediler ile ilgili genel kanı sahiplerini umursamadıkları ve kendi başlarına buyruk oldukları yönündedir. Ancak geçmişten günümüze kedilerin hayatlarını kurtardığı insanların sayısı bir hayli fazladır. Gecenin bir yarısı başlayan gaz sızıntısını anında fark eden, epilepsi nöbeti gelmeden hisseden kediler var. Hatta Simon adında bir kedi, askeri hayvanlar tarafından alınabilecek en prestijli madalyanın sahibi. Güvertesinde takıldığı İngiliz donanmasına ait geminin bitmeye yüz tutmuş yiyecek stoklarına saldıran fareleri avlayan ve yaralı olmasına rağmen tüm ekibi neşeli tutmaya gayret eden kedi, İngiliz donanmasında bir efsanedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1063
410
148
22
15
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?