Görüş Bildir
Haberler
Bir Hayvanseveri 12 Adımda Anlama Klavuzu

Bir Hayvanseveri 12 Adımda Anlama Klavuzu

Banu Öksüz
07.01.2015 - 14:22 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 15:15

Hepimiz hayvanları çok seviyoruz fakat hayvanları korumayı, yaşatmayı ve onların haklarını korumayı hayatının bir parçası haline getirmiş bir insanın yaptıkları, hala bir çoğunuza biraz anlamsız geliyor olabilir. İşte onları anlamak için bir kaç ipucu;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayvanlarını çocukları gibi görmeleri

Eğer bir hayvansevere 'Ay bunun kılı dökülür aman nasıl uğraşıyorsun bununla deyip bozulduğunu gördüyseniz sebebi onu çocuğu olarak göremesindendir yani onun için o canlının hiç bir yükü yoktur.

2. Hayvanlardan tiksinmemeleri.

Aşırı derecede titiz, her şeyden kıl kapan bir hayvansever sokakta gördüğü  bir köpeği yada kediyi şapur şupur öper. Bu size anlamsız geliyor olabilir fakat bunun nedeni, o canlıların kalplerinin temizliğinden, sokakta bulaştıkları kirin görünmemesidir.

3. Sirklerden nefret ederler.

Hayvanların bisiklet sürmeyi öğrenmesinde sakınca görmeyebilirsiniz, fakat bu hayvanların eğitim süreçleri hiç de insancıl değil, hayvanseverlerin sirklerden bu denli nefret etmesinin en büyük sebebi de budur.

4. Hayvanat bahçelerinden nefret ederler.

Benim çocuğumun maymun görmeye hakkı yok mu diyen anne/babaya sesleniyoruz; hayvan severler de, o maymun yavrusunun özgür yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyor.

5. Restoranda, kafede masanın yanına gelen kediyi, köpeği boş göndermezler.

'Yahu adama bak masadan aç kalktı, yemeğinin yarısını köpeğe verdi.' diye şaşıran arkadaş; sen iste, seni de geri çevirmez o adam.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Filmde ölen köpeğe hüngür şakır ağlarlar.

Filmde herkes ölmüş, kan gövdeyi götürüyor, tam o sırada köpek ölür ya da savaş sahnesinde okçu tutup atı vurur, hayvansever koskoca orduya değil de ata üzülür çünkü çıkan savaşlarda, çatışmalarda masum hayvanların hiçbir suçu yok.

7. Haftasonu etkinlikleri bellidir.

Her hafta sonu soluğu barınaklarda alırlar. Bir lokma yemek verip, biraz olsun sevip, esaretlerini hafifletmeye giderler.

8. Hepsinin ortak bir hayali vardır.

Tüm hayvanların mutlu yaşayacağı bir yer inşa edip, hayatlarını orada yaşamak.

9. Görmezden gelemezler.

Hayvandır, kendini kurtarır diye düşünüyorsanız; maalesef onların süper güçleri yok! Bu yüzden de zor durumda, hasta bir hayvan görünce dayanamayıp şartlar ne olursa olsun o canlıyı kurtarmak için her şeyi yapar bir hayvansever.

10. Vegan/vejetaryen olurlar.

Eveeet, vejetaryenlik bir hastalık değil, bir seçimdir. Bir hayvansever yediğinin bir hayvan olduğu fikrinden rahatsız olmaya başlayınca, doğadaki bitkilerin üremek amacı ile doğaya hiçbir acı çekmeden verdiği besinleri tüketmeye başlarlar.

(Bu açıklama 'bitkilerde canlı ama yeea' geyikleri içindir.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her türlü ırkçılığa karşıdırlar.

Belirli cinsler dışında köpeği, kediyi kabul etmeyen arkadaşlar; hayvanseverler ırkçı olduğunuz için sizden nefret ediyor, başka bir açıklaması yok.

12. Artan yemeklerini çöpe atmazlar.

12. Artan yemeklerini çöpe atmazlar.

Aslında sofraya 1 tabak daha koymak gibi bir şey bu, soğuk günlerde hayatta kalmaları için sizin koyacağınız 1 kap yemek çok önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
17
4
4
1
1
1