Görüş Bildir
Haberler
Bir Efsane Veda Ediyor! Oyunculuğu Bıraktığını Açıklayan Daniel Day-Lewis'in 12 Enfes Filmi

Bir Efsane Veda Ediyor! Oyunculuğu Bıraktığını Açıklayan Daniel Day-Lewis'in 12 Enfes Filmi

Taner Bayram
23.06.2017 - 01:48

Bir efsane veda ediyor: Üç Oscar Ödülü ile Akademi Ödülü'nü en çok kazanan oyunculardan biri olan Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Bir efsane veda ediyor: Üç Oscar Ödülü ile Akademi Ödülü'nü en çok kazanan oyunculardan biri olan Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Lewis'in basın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Lewis'in aldığı karar hakkında herhangi bir sebep gösterilmedi.  

Sözcü, “Daniel Day-Lewis artık bir aktör olarak çalışmalarına son vermiştir. O, yıllardır çalıştığı iş arkadaşlarına ve sinema izleyicilerine sonsuz teşekkürlerini sunuyor. Özel bir sebep karşısında alınan bu karar ile ilgili olarak ne kendisi ne de herhangi bir temsilcisi bir açıklama yapmayacaktır.” dedi. 

Güçlü karakter yaratma becerisi ve eşsiz yeteneği ile bir oyunculuk dehası olan Daniel Day-Lewis'i eminim hepimiz çok özleyeceğiz.

Biz de bu sebeple bu can sıkıcı haberin ardından usta oyuncunun en iyi fimlerinden bir liste derledik. Umarız kararından vazgeçer de bu listeye başka filmler de ekleriz...

Not: Fimler IMDb puanlarına göre sıralandı. Film özetlerinde Beyaz Perde'den ve Sinemalar'dan yararlanıldı. Başlıklara tıkladığınız taktirde filmlerin IMDb sayfalarına ulaşabilirsiniz. İyi seyirler diliyorum!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. "The Crucible / Cadı Kazanı", (1996) IMDb: 6,8

Özet

Eleştirmenlerin övgüsünü kazanmış, tutku paranoya, aldatma ve kötülüğün gerçek hayattaki güçlü hikayesinin anlatıldığı kuvvetli bir film.

1692’de Massachusetts’de küçük ve tutucu bir kasabada, insanların hayatı Tanrı’ya hizmet etmeye adanmıştır, ve birkaç genç kız ormanda yakalandıklarında Şeytan’ın işlerini görmekle suçlanırlar.

11. My Beautiful Laundrette / Benim Güzel Çamaşırhanem (1985) IMDb: 6,9

11. My Beautiful Laundrette / Benim Güzel Çamaşırhanem (1985) IMDb: 6,9

Özet

Omar Ali, 1980'li yılların Londra'sında Pakistanlı insanların yaşadığı bir mahallede yaşayan, idealist bir gazetecinin oğludur. Hem aile yaşamında hem de İngiltere'de yaşama konusunda büyük sorunlar yaşayan Omar çevresine karşı uyum sağlamada zorlanmaktadır. 

Omar, bir süre başarılı bir iş hayatına sahip olan amcasının yanında çalışır ve bir süre sonra eski dostu Johnny'nin yardımlarıyla kendisine ait bir çamaşırhane işletmeye başlar. 

Margaret Thatcher yönetimindeki İngiltere'yi ekonomik, sosyal ve politik anlamda yansıtan film döneme hakim olan 'ırkçı' bakış açısını da başarılı bir şekilde sergiliyor.

10. The Boxer / Boksör (1997) IMDb: 7,1

10. The Boxer / Boksör (1997) IMDb: 7,1

Özet

Danny Flynn oldukça yetenekli bir boksördür. Gençlik zamanlarındaki başarıları göz kamaştırmakta ve gelecek vaat etmektedir. Boksörün İrlanda bağımsızlık hareketi IRA ile olan bağlantısı ortaya çıkınca, bütün hayatı alt-üst olur. 

14 yıllık bir mahkumiyet süreci onu beklemektedir. Geçen uzun yıllara rağmen, hapishaneden çıkar çıkmaz yeniden ringlere dönen Danny, başarı alışkanlığını devam ettirmeye kararlıdır.

9. The Age Of Innocence / Masumiyet Çağı (1993) IMDb: 7,2

Özet

Newland Archer aristokrat bir aileden gelen zengin ve başarılı bir avukattır. 1870'lerin New York'unda geleneklerine bağlı bir tavır sergileyen sosyetede evlilikler ailelerin istediği şekilde yapılıyordu. Genç ve güzel bir kız olan May Welland ile nişanlanan Newland için işler ailesinin istediği şekilde gidiyordu.

Kocasından ayrılmaya karar verip kuzeninin yanına New York'a dönen May'in kuzeni Ellen'ın ortaya çıkmasıyla, Newland'ın rayında giden hayatı bir anda alt üst olacaktır. 

Martin Scorsese'nin suç filmleriyle dolu filmografisinde farklı bir yerde duran Masumiyet Çağı, arka planına sanayinin devriminin yaşandığı 1870'li yılları alarak katı kuralları olan muhafazakar bir toplumda yasak bir aşk hikayesini anlatıyor.

8. "A Room with a View / Manzaralı Oda" (1986) IMDb: 7,4

8. "A Room with a View / Manzaralı Oda" (1986) IMDb: 7,4

Özet

Charlotte Bartlett, göz kulak olduğu genç kadın Lucy Honeychurch ile birlikte Floransa'ya gider. Kaldıkları otel odasıyla ilgili büyük hayal kırıklığı yaşamışlardır. Çünkü odanın manzarası yoktur. Birlikte yemek yerlerken odalarının Arno nehrini görmesini ne kadar istediklerinden bahsederlerken otelin diğer iki müşterisi olan Bay Emerson ve oğlu George bu konuşmaya kulak misafiri olur. 

Baba oğul, kadınlara odalarının manzarası olduğunu ve isterlerse değiştirebileceklerini söylerler. Lucy ve Charlotte seve seve tekliflerini kabul ederler. Otelde kaldıkları süre boyunca Lucy George ile oldukça yakınlaşır ancak bu Charlotte'ın hiç hoşuna gitmez ve tatillerini sonlandırmak zorunda kalır. Çünkü Lucy Cecil Vyse ile Toskana'da evlenme arifesindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. "The Unbearable Lightness Of Being / Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği", (1988) IMDb: 7,4

Özet

Tomas (Daniel Day Lewis) 1960'ların Çekoslavakya'sında yakışıklı ve de oldukça çapkın, başarılı bir doktordur. Çok apolitiktir. Devamlı birlikte olduğu kadınlardan sofistike Sabrina (Lena Olin) ile yeni tanıştığı monogamiden yana olan Tereza (Juliette Binoche),Tomas'ın bir süre kafasını karıştırıyor. İkisini birbirleriyle tanıştıran Tomas ikisi arasında oluşan arkadaşlıktan etkileniyor. Sovyet tankları Prag'a girince bu üçlünün hayatı bir anda büyük değişimler geçiriyor.

Uzun yıllardır Fransa'da yaşayan ünlü Çek yazar Milan Kundera'nın dünya çapında tanınan romanı 'Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği' öncelikle oyuncuların performansıyla ön plana çıkıyor. Film, 1989'da ' En İyi Uyarlama Senaryo ' dalında Oscar'a aday olmuştu.

6. Lincoln (2013) IMDb: 7,4

Özet

Film, Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Başkanı olan ve kuzey eyaletlerinde 1861-1865 yılları arasında yaşanan iç savaşa öncülük eden Lincoln'un son dönemlerine ışık tutuyor. İç Savaş'ın hararetli günleri geride kalınca, Abraham Lincoln ile kabinesi arasında fikir ayrılıkları da su yüzüne çıkacaktır. En ciddi görüş ayrılığı ise kölelik konusunda yaşanacaktır...

Senaryosunu Pulitzer Ödüllü tarihçi Doris Kearns Goodwin'in çok satan kitabından ödüllü senarist Tony Kushner'in uyarladığı yapımın yönetmen koltuğundaysa Steven Spielberg oturuyor.

5. The Gangs of New York / New York Çeteleri (2002) IMDb:7,5

Özet

1800'lü yılların ortalarında Amerika'nın Manhattan eyaletinin kenar mahallerinde yaşayan iki çete arasında şiddetli bir savaş hüküm sürmektedir. Bir yanda Amerika'nın yerlilerinden oluşan bir grup, diğer tarafta ise bu bölgeye sonradan göç etmiş olan İrlandalı Katoliklerin oluşturduğu topluluk. 

Yerliler Bill the Butcher isimli acımasız bir lider tarafından yönetilmekte, İrlandalı göçmenlerin başında ise Dead Rabbits isimli bir lider bulunmaktadır. Aralarında başlayan kanlı savaş sırasında İrlanda çetesinin lideri öldürülür ve oğlu Amsterdam Vallon da babasının ölümüne bizzat tanık olur. Amsterdam, hem babasının katilinden intikam almak hem de şehrin hakimiyetini ele geçirmek için harekete geçmek zorundadır.

4. The Last Of The Mohicans / Son Mohikan (1992) IMDb: 7,8

Özet

18. yüzyılda, İngiliz ve Fransız askerleri, Kuzey Amerika’nın kontrolünü ele geçirebilmek için savaşmaktadırlar. Kızılderililer ve yerleşimciler, bu savaşın ortasında kalmışlardır. 

Yerleşimcilerden Cora ve kızkardeşi Alice’i, başlarına gelen bir beladan Şahingöz adında bir kızılderili kurtarır. Şahingöz, aslında bir yerleşimcidir fakat ailesi ölünce son Mohikanlar tarafından büyütülmüştür.

James Fenimore Cooper’ın romanından uyarlanan Son Mohikan, Michael Mann’in yönetmenlik kariyerinin önemli filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

3. "My Left Foot / Sol Ayağım", (1989) IMDb:7,9

3. "My Left Foot / Sol Ayağım", (1989) IMDb:7,9

Özet

İnsan doğuştan engelli olarak dünyaya gelse bile o engeli aşmanın ve imkansız denilen şeye hayat vermenin bir yolu mutlaka vardır. Bunun için gereken tek şey istektir. Christy Brown, beyin felçli olarak dünyaya gelir ve hiçbir zaman hareketlerini kontrol altında tutamaz. Ayrıca tüm yaşamı tekerlekli sandalyede geçer. 

Bir gün sol ayağının bu felçten etkilenmediğini keşfeder ve onunla hayata bambaşka bir biçimde tutunur. Bu onun için bir şanstır. Üzerinde çalışmaya başlar ve bu yolla kendi ruhunda saklı yeteneği açığa çıkartır. Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı romanlar ve şiirler, onun İrlanda edebiyatının saygın isimleri arasına girmesini sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. "In the Name of the Father / Babam İçin", (1993) IMDb: 8,1

Özet

Basit kaygıları olan saf İrlandalı genç Gerry Conlon, 70’li yıllarda Londra’ya gelir. Kendini hayatın akışına kaptıran delikanlı burada bir işgal evinde serbest bir hayat yaşayan gençlerle birlikte zaman geçirmeye başlar. Bir polis baskınında hiç ilgisi olmadığı 1974 Gyildford bombalamasından sorumlu tutularak tutuklanır.

O dönemin İngiltere’sinde şimdikinden çok farklı olarak, terörle mücadele adına insan haklarının hiçe sayıldığı uygulamalar olmaktadır. Yoğun fiziksel ve manevi işkencelerin baskısı altındaki Gerry’nin ömrünün sonbaharındaki masum babası da, suç ortağı olarak hapse atılır. Kadın bir avukatın yıllar süren çabalarının da yardımıyla, Gerry maruz kaldığı adaletsizliğe direnmeye başlar.

1. "There Will Be Blood / Kan Dökülecek", (2007) IMDb: 8,1

Özet

Daniel Plainview, 1900'lü yılların başlarında ıssız bir bölgede, petrol arama çalışmalarını sürdüren bir şirketin sahibidir. Daha fazlasına sahip olmak isteyen bu hırslı adamın hayattaki tek varlığı küçük oğludur. 

Petrol buldukları bu bölgeyi yörenin yerlilerinin izniyle arama iznini satın alan adam hırsın götürdüklerine tanık olacak, diğer yandan ise kasabanın gencecik rahibinin yaşantısındaki hırs faktörü de Daniel'da olduğu gibi, sahip olduğu yegane şeyi mahvedecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
42
18
11
10
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın