Görüş Bildir
Haberler
Bir de Bunları Deneyin! Gerçekten Sigarayı Bırakmanıza Yardımcı Olabilecek Etkili Yöntemler

Bir de Bunları Deneyin! Gerçekten Sigarayı Bırakmanıza Yardımcı Olabilecek Etkili Yöntemler

Penny
16.03.2019 - 11:08

Sigaranın sağlığa olan etkilerini bilmeyen yoktur. Bu konuda bir çok bilinçlendirme çalışması yapıldı. Doğrudan sigara paketleriyle anlatmak gibi... Günümüzde birçok insan bir şekilde sigarayı bırakıyor. Bir o kadar insan da sigaraya başlıyor. Eğer siz de sigarayı bırakmak için bir çok yol denediyseniz ya da buna yeni karar verdiyseniz, bu yöntemler işinize yarayabilir.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir arkadaşınızla her içtiğiniz sigara için ona para ödeyeceğiniz bir iddiaya girin. O arkadaşınız parayı sizden bir şekilde alacaktır. Bunun canınızı ne kadar sıkacağını düşünün.

Klasik bir yol ama azaltarak başlayın. Bir gün içinde sigara içeceğiniz anları belirleyin. Fakat ciddi stresli durumun olmadığı (sınavlar, işlerin değiştirilmesi vb.) zamanları seçin.

Evinizi temizleyin. Tüm kül tablalarını, çakmakları ve sigaraları atın. Eğer sizinle birlikte yaşayan, sigara içen ve bırakmayacak insanlar varsa, seçiminize saygı duymalarını ve yanınızdayken sigara içmemelerini isteyin.

Masanızın üzerine şeffaf bir kavanoz koyun ve içmediğiniz her sigarayı içine koyun.

Eğer kahveyle birlikte sigara içmeyi seviyorsanız en azından başlangıçta kahve içmeyi bırakın. Çünkü kahve içerken sigara içme dürtüsü yaratma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başlangıçta, sigara içmek yerine bir şeyler yemek zorunda kalacaksınız, bu yüzden atıştırmalıklarınızın sağlıklı olduğundan emin olun. Örneğin kurutulmuş meyve, kuruyemiş veya taze meyve olabilir.

Çevrenideki tüm insanlara kararınızı söyleyin. Bu gerçekten etkili bir yöntemdir, çünkü tekrar sigara içmeye başlarsanız, utanç güçlü bir motivasyon kaynağı olacaktır.

Genellikle sigara içtiğiniz durumları analiz etmeye çalışın ve böyle zamanlar için önleminizi alın. Örneğin, iş arkadaşlarınızla öğle aralarında sigara içiyorsanız bir süre yalnız takılın.

Akciğer kanserli kişilerin olduğu en yakın hastaneyi ziyaret edin. Onlara sigara hakkında ne düşündüklerini sorun. Bu deneyim sizi şok edecek.

Telefonunuza sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak uygulamalar indirin. Hiç işe yarayacak bir yöntem gibi görünmüyor ama emin olun bu uygulamalar size son derece yardımcı olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artık dayanamayacağınızı düşünüyorsanız, dişlerinizi fırçalayın ve soğuk su için. Mümkünse, bir bardak da süt için. Bunları yaptıktan sonra insanlar genellikle sigara içmek istemiyorlar.

Bunu çok duymuşsunuzdur ama ciddi anlamda etkili bir yöntem. Her sigara içmek istediğinizde ciklet çiğnemeyi deneyin. Bu beyninizi ve ağzınızı meşgul edecektir.

İşte bir başka etkili ama garip bir yöntem. Sigara içmek istediğinizde, iğrenç bir şey koklayın. Bunu düzenli olarak yaparsanız, kısa süre sonra, sigara içme arzusu iğrenme ile ilişkili hale gelecektir.

Eğer imkanınız varsa hipnoz, akupunktur ve psikoterapiyi deneyin. Bazı insanlar, uzmanların yardımıyla nikotin bağımlılığından gerçekten kesin olarak kurtuluyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?