Görüş Bildir
Haberler
Bin Ladin Cihat İçin 29 Milyon Dolar Miras Bırakmış

Bin Ladin Cihat İçin 29 Milyon Dolar Miras Bırakmış

Pakistan'da düzenlenen bir operasyonda öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in vasiyetnamesinde malvarlığının cihat için kullanılmasını istediği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bin Ladin'in kişisel varlıklarının değerinin 29 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

2011'de öldürülen El Kaide liderinin yaşadığı evde ele geçirilen belgelerin bir kısmı bugün Amerikan basınında yer aldı.

El Kaide lideri geride bıraktığı mektubunda ailesinden, 'vasiyetine uyulmasını' ve mirasının 'cihat yolunda, Allah rızası için harcanmasını' istiyor.

Bin Ladin babasından, ölümü durumunda eşi ve çocuklarına bakmasını isterken, ''Eğer öldürülürsem, benim için dua et, benim adıma hayır işleri yapmaya devam et, buna çok ihtiyacım olacak'' diyor.

Mirasa ilişkin ayrıntılar net değil

Mirasa ilişkin ayrıntılar net değil

Bin Ladin, El Kaide'nin günümüzdeki lideri Eymen el Zevahiri ile birlikte

Sudan'da olduğu tahmin edilen malvarlığının nakit mi yoksa taşınmaz varlıklar mı olduğu, bu mirasın mirasçılarına ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor.

Bin Ladin, 1990'larda beş yıl Sudan hükümetinin misafiri olarak bu ülkede yaşamıştı.

El Kaide lideri, Batı'nın 'terörle savaşı' ve ABD'nin Afganistan operasyonlarının geldiği noktayı değerlendirirken de şunları söylüyor:

''Bunun kolay bir savaş olacağını, hedeflerine bir kaç gün ya da haftada ulaşacaklarını düşünüyorlardı. Bizlerin biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Sabredersek zafere ulaşacağız.''

Mayıs 2011'de Pakistan'ın Abbudabat kentinde düzenlenen operasyonla öldürülen Bin Ladin'in yerine El Kaide'nin liderliğine yardımcısı Eymen ez Zevahiri geçmişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
25
25
7
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

Türkiye'deki embesil solcular her boku Amerika yaptı diyerek ömürlerini geçirmekle mutlu oluyor..Dünya üzerindeki tüm gerizekalı müslümanlar da her boku isra... Devamını Gör

itsasin

11 eylülü hala bunun yaptığına inanan varmı ? ırağa afkanistana girmek için sebep yarattılar.ankara saldırısı gibi.

infoguner

11 Eylül'ü ister amerikan ajanları yapsın ister başkaları..fakat şuan bununla övünen tek cenah bu cihadist gruplardır..hatta türkiye'de bir anket yap, 11 eyl... Devamını Gör