Görüş Bildir
Haberler
Bilim Dünyasını Dahi Hayretlere Düşüren Dünya Üzerinde Bir Türlü Sırrı Çözülemeyen Yerler

Bilim Dünyasını Dahi Hayretlere Düşüren Dünya Üzerinde Bir Türlü Sırrı Çözülemeyen Yerler

Effy
30.09.2022 - 07:31

Ormanların derinliklerinden, şehrin ortasında yer alan gizemli yerler ile geldik! Bu yerlerin gizemine yıllardır bilim bile bir açıklık getiremiyor... Dünya gözüyle görüp görmemeyi sizlerin takdirine bıraktığımız, dünyanın en esrarengiz 5 yerini sizler için derledik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peru - Kaynayan Nehir

1. Peru - Kaynayan Nehir

Shanay Timpishka ya da La Bomba olarak da bilinen bu nehir, dünya üzerindeki tek kaynayan nehir olarak biliniyor.

Peru'nun ormanlarının derinliklerinde yer alan bu nehrin her zaman efsanelerde anlatılan bir yer olduğu düşünülüyordu ancak gerçek olduğu ortaya çıktı! Kelimenin tam anlamıyla fokur fokur kaynayan bu nehir, 2011 yılında yerbilimci ve National Geographic kaşifi Andres Ruzo'nun nehri araştırmaya gitmesi ile dünyaya tanıtıldı. Ruzo, bu nehri küçükken hep büyükbabasının anlattığı hikayelerde duyduğunu ve hep bu yeri bulmayı istediğini anlattı. Öyle ki, bu yerin varlığını insanlara anlattığında kendisine olmayan bir yeri aradığını söyleyenler bile olmuş!

Ancak aramaktan vazgeçmeyen Andres, nihayetinde 6.4 km uzunluğundaki ve ısı derecesi 45 ila 100 derece arasında değişen kaynayan nehri buldu.

Ancak aramaktan vazgeçmeyen Andres, nihayetinde 6.4 km uzunluğundaki ve ısı derecesi 45 ila 100 derece arasında değişen kaynayan nehri buldu.

Bu nehrin içine giren veya kaza eseri düşen her şey anında ölüyor! Bilim dünyasını meraka sürükleyen bu nehrin kaynama sebebi araştırıldı ancak kesin bir sebep belirlenemedi. Sebebinin bir tür jeotermal ısı kaynağı olabileceği üzerinde duruluyor.

Nehir hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz;

Burada bahsettik 👇

2. Veerabhadra Tapınağı - Havadaki Sütun

2. Veerabhadra Tapınağı - Havadaki Sütun

Gizem ve köklü dini değerlere sahip bir ülke olan Hindistan'da yer alan Veerabhadra Tapınağı bir Hindu tapınağıdır. Tapınağın içerisinde 70 sütun yer alıyor. Her bir sütun 6 metre uzunluğunda ve bir sütun yerçekimi kanununa meydan okuyor!

Bir sütun resmen havada duruyor; altından kolaylıkla halı veya ince örtünün geçebileceği bir boşluğa sahip. Çoğu araştırmacı bu gizemi çözmek için uğraşsa da, mantıklı bir açıklama getirilemedi. Bir keresinde İngiliz bir mühendisin bu sütunun sırrını çözmeye çalıştı. Fakat sütunu salladığında diğer 10 sütunun da oynadığını fark etti ve tapınağın yıkılmasından korktuğu için bıraktı. İnsanların çoğu bu sütunu dini bir fenomenle bağdaştırırken, diğerleri inşadan sorumlu kişilerin yeteneğini sergilemek için bilerek böyle inşa ettiğini iddia ediyor.

3. Catatumbo Nehri - Yıldırım Evi

3. Catatumbo Nehri - Yıldırım Evi

Kuzey Kolombiya'da yükselerek Venezuela'daki Maracaibo Gölü'ne dökülen bir nehir olan Catatumbo Nehri, halk arasında 'Yıldırım Evi' olarak da biliniyor. Bunun sebebi ise burası yılın 260 gününü yağmur ve fırtına ile geçiriyor. Bu göl üzerinde dakikada 28 şimşek çakıyor!

Burada fırtınalar Ocak - Şubat aylarında hafiflerken, en yoğun olarak Ekim ayında görünüyor. Geceleri gökyüzü şimşekler ile aydınlanıp duruyor ve gece adeta hiç gelmiyor gibi...

Ortaya atılan birçok iddia bu fenomeni açıklamak için yeterli olamadı. Halk ise korkunç ama bir o kadar etkileyici manzaraya çoktan alıştı!

4. Romanya - Hoia Ormanı

4.  Romanya - Hoia Ormanı

'Transilvanya’nın Şeytan Üçgeni' olarak da anılan bu orman, aynı zamanda 'Eğri Orman' ismi ile de anılıyor. Bu ormanda oldukça tuhaf şeyler de meydana geldi: Girenin geri dönmemesi ve duyulan tuhaf sesler gibi... 

Hatta bu ormanda 1960 yılında uçan daire gördüğünü iddia eden dahi oldu... Aynı şekilde 5 yaşında kaybolan küçük bir kızın 5 yıl sonra aynı görünüş ve kıyafetleri ile tekrardan görüldüğü yayılan söylentiler arasında. Şu anda sessiz bir bölge olan bu orman, zamanında birçok sansasyonlu iddiaya imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kerala, Hindistan - İkizler Köyü

5. Kerala, Hindistan - İkizler Köyü

Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan Kodinhi köyü, eşi benzeri görülmemiş bir köy desek yanlış olmaz... Doktor ve bilim insanlarını dahi şaşkına düşüren ve 200'ü aşkın ailenin yaşadığı bu köyde 400 adet ikiz yaşıyor.

2008 yılında bu köyde 300 kadın doğum yaptı ve doğan çocukların 18 çifti ikizlerdi! Bölgenin doktoru bunun insanların beslenme alışkanlıkları ile ilgili olabileceğini belirtti ancak bunu kanıtlayacak bir çalışma ortada yok.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
21
10
6
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yönetici Bilal

LOST adasından başkasını tanımam bu konuda.