Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayar Tarihi

Bilgisayar Tarihi

Burcu Pak
27.04.2015 - 12:30 Son Güncelleme: 27.04.2015 - 14:16

Bilgisayar Tarihi

Bilgisayar Tarihi

Bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin tarihi kısa olsa da, aslında olağanüstü gelişmelerle doludur. İşte, dünyayı değiştiren bu mucize cihazın tarih boyunca attığı önemli adımlar...

Aşağıdaki adreste günümüzde bilgisayarların atası sayılan teknolojiler çok güzel anlatılmış.

**http://mysubh.com/makale/3834/bilgisayar-tarihi.html**

Uçak ve otomotiv gibi bazı sektörler, yüzlerce yıllık tarihleriyle gurur duyarlar. Ama bunların hiçbirinin kat ettikleri aşama bilgisayarınki kadar hızlı olmamıştır. Örneğin günümüzde artık bilgisayarcılarda bile satılmayan 'eski' bilgisayarlar, yaklaşık 20 yıl önce çoğu kişi için erişilmez cihazlardı. Bu sayfalara bilgisayarın tüm tarihçesini sığdırmaya imkan yok; ama en önemli satır başları, size bu kısa fakat baş döndürücü gelişimin hikayesini anlatmak için yeterli olacaktır.

Belki size garip gelecek ama bilgisayar düşüncesi, aslında bundan yüzyıllarca önce doğdu. Babası bir vergi tahsildarı olan Fransız filozof Blaise Pascal, 17. Yüzyıl'ın başlarında muhasebe ile uğraşanların hayatını kolaylaştıracak bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz toplama ve çıkarma işlemlerini yapabilen bir 'aritmetik makine' idi. Fakat bu ilk adımdan sonraki aşamalara geçilmesi için iki yüzyıl kadar beklemek gerekti. 19. Yüzyıl'da İngiliz matematikçi Charles Babbage, analitik motor ve ayrımsal motor adını verdiği iki proje üzerinde çalışmaya başladı. Ardından astronomi ve med-cezir hesaplamalarını yapabilecek bir cihaz geliştirmeye uğraşan Babbage, ne yazık ki bu hayallerinin gerçekleştiğini göremeden hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: http://www.mysubh.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın