Görüş Bildir
Haberler
Bilet Bulunamıyor! Bol 'Like' Getiren Ankara-Kars Arası Doğu Ekspresi Seferlerine Yoğun İlgi

etiket Bilet Bulunamıyor! Bol 'Like' Getiren Ankara-Kars Arası Doğu Ekspresi Seferlerine Yoğun İlgi

Batuhan
20.12.2017 - 11:06 Son Güncelleme: 20.12.2017 - 16:45

Kars adeta sosyal medyanın yeni fenomeni haline geldi. TCDD’nin Ankara- Kars arası düzenlediği Doğu Ekspresi tren seferlerine talepte patlama yaşanıyor. Özellikle 18-25 yaş arası gençlerin günübirlik veya 2 günlük hafta sonu tatili için gittiği Kars, ülkemizin en çok ziyaret edilen yerlerden biri oldu. “Like avcısı” gençler, gruplar halinde Kars’a gidiyor, fotoğraf paylaşıp takipçi sayılarını artırıyor. Bu nedenle adı ‘Like’ ekspresi olarak anılan Doğu Ekspresi'ne yoğun talep nedeniyle ek vagonlar ilave edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki Kars’a artan ilginin sebebi nedir? Gelin birlikte bakalım...

Peki Kars’a artan ilginin sebebi nedir? Gelin birlikte bakalım...

"Otellerimizde yüzde 100 doluluk yaşanıyor"

"Otellerimizde yüzde 100 doluluk yaşanıyor"

Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'e konuşan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yoğun talebin sebeplerini şöyle özetledi:

 “Kars, tarım ve hayvancılığın yanı sıra turizm cenneti. Özellikle Kars’ta kış turizmi ağırlıkta. Sarıkamış’taki kırsal karın ve pistimizin varlığı farklı bir güzellik. Sarıkamış’ı, Ani Harabeleri’ni, Kars Kalesi’ni anlatmaya çalışıyorduk, başardık diyebiliriz. Kars-Tiflis- Bakü demiryolu projesinin tamamlanması ve tren seferlerinin başlaması artı bir değer kattı. Otellerimizde yüzde 100 doluluk yaşanıyor. Bu yıl daha fazla talep var. Kars’a gelmek isteyenler için Doğu Ekspresi’ne ek vagonlar ilave edildi. İlimize olan talebin en önemli sebebi kış turizmi” diye konuştu.

"Kimisi istasyonda yatıyor"

"Kimisi istasyonda yatıyor"

Kars Tren İstasyonu Hareket Memuru Sebahattin Koç, geçen yıla göre yüzde 40’lık artışa dikkat çekerek, “1 olan yataklı vagon sayısı kimi seferlerde 3’e çıkarıldı. 25 Aralık’a kadar çok sınırlı sayıda bilet kaldı. Çok büyük ilgi var. Doğu Ekspresi ucuz olduğu için gençler çok tercih ediyor. 5-10 kişilik gruplar halinde geliyorlar. Akşam gelip sabah dönenler de iki gün kalan da oluyor. Kimisi istasyonda yatıyor. Kars Kalesi, Ani Harabeleri ve Sarıkamış Kayak Merkezi’ne gidiyorlar” dedi.

"Bu ara blogger ve fotoğrafçılar Kars’a çok gidiyor"

"Bu ara blogger ve fotoğrafçılar Kars’a çok gidiyor"

Trenle tek başına Kars’a seyahat eden fotoğrafçı Mücahit Muğlu ise, “Kars’tan ziyade Doğu Ekspresi deneyimi yaşamak istedim. Kars’ı da çok sevdim. Atmosferi inanılmaz. Kars bu ara çok popüler. Bence blogger’ların çok sık seyahat etmesi çok etkili oldu. Bu ara blogger ve fotoğrafçılar Kars’a çok gidiyor. Onların paylaşımlarını gören Kars’tan ve Doğu Ekspresi’nden haberdar olmaya başladı ve talep arttı. Seyahat hiç bitmesin istedim. Kars’taki tarihi eserler ve Rus mimarisine bayıldım. Bilet bulmada hafta içi çok zorluk çekilmiyor ama hafta sonu bilet bulmak sorun” diye konuştu.

'Biletler şirketlere satılıyor' iddiası

'Biletler şirketlere satılıyor' iddiası

CHP Milletvekili Zeynep Altıok ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, TCDD’nin biletleri önceden turizm şirketlerine sattığını öne sürdü.

Altıok, “Gezginci ve üniversite öğrencileri, Kars’a foto tur etkinliği düzenlemek istediklerini fakat bazı turizm firmalarının tüm tren biletlerini önceden kapatması sebebiyle gidemediğine yönelik şikâyetlerini iletti. Ücreti 100 lira olan yataklı vagonla yapılan yolculuğun acenteler tarafından uçuk fiyatlarla satıldığını ifade ettiler. Ocak ve Şubat aylarına ait Kars treni yataklı vagon kısmının henüz sistemde dahi görünmemesine rağmen aylar öncesinden turizm şirketlerine satıldığını söylediler. TCDD’nin turizm şirketlerine toplu bilet satması rant ve usulsüzlük oluşturur. Kars’ta yaşayan vatandaşlar dahil kimse bilet alamamaktadır. Bu firmaların yasal tarihler dışında 3 ay sonraya nasıl tren biletlerini alıp kimlere sattıklarını öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Günümüzde insanların tatil anlayışları değişti"

"Günümüzde insanların tatil anlayışları değişti"

Doğu Ekspresi ile Kars’a tur düzenleyen acente yetkilisi Bahar Ertekin şunları söylüyor: “Son 3 yıldır giderek artan bir talep var. Trenle Kars’a gidip gelenlerin memnun kalması talebi artırıyor. Bu yıl ise geçen yıla göre inanılmaz bir yoğunluk var. Geçen seneye kadar ücretli yataklı kompartıman satın alıyorduk. Bu sene talep fazla olunca TCDD gruplara özel, acentelere özel vagon verelim dedi. İlave vagonlar eklendi, biz de o vagonları aldık. Tur şirketleri, tüm biletleri aldı diye söylentiler yayıldı. Ancak biz bilet satın almıyoruz. İlave eklenen vagonları aldık. Grup değil de şahsi gitmek isteyenler TCDD’nin bilet satış sisteminden biletlerini alıyor. Ancak münferit talep de çok olduğu için bilet bulmakta güçlük yaşanıyor. Kars, Türkiye’nin bir ucu. Günümüzde insanların tatil anlayışları değişti. Tren yolculuğunu merak edenler var. Bu merakı gidermek ve Kars’ı görmek isteyenler, talebi katladı.”

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
219
134
36
26
25
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Kars eğer değerlindirilirse büyük bir kış turizmine sahip olabilir ama yıllardır gidip geliyorum Kars her seferinde daha kötü görünüyor. Belediye yol yapıyor... Devamını Gör

BMO

buna laf eden kişi fesattan nefretten içi çürümüş kişidir, fetva gibi oldu ama öyle. gençler gitsin gezsin. çok hoşuma gitti böyle bir şeyin trend olması. av... Devamını Gör

BMO

like için bile gitseler, bırakınız gitsinler. eğer kars'a gitmek like getiriyorsa da ne mutlu bize. bu mükemmeliyetçi bakış açısını çok yanlış buluyorum.

babato150

Kars’a gitmek popüler oldu şimdi herkes sırf popüler diye Kars’a gidiyor. Bundan 3-5 sene önce Kars’ın popülaritesi neredeyse 0’dı. Ayrıca, sırf takipçi arts... Devamını Gör

babato150

At ağızlı.