Görüş Bildir
Haberler
Bilal Erdoğan Gıdaya da El Attı

Bilal Erdoğan Gıdaya da El Attı

Onedio Medya
27.08.2014 - 22:24 Son Güncelleme: 27.08.2014 - 23:18

Bilal Erdoğan Gıdaya Da El Attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve 2 ortağı Bella Pierre markasıyla kozmetik ithalatı yaptığı şirketi Maye Dış Ticaretteki hisselerinin tamamını sattı.

WSJ'den Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre şirketi alan yatırımcı Mehmet Sarıtaş, 'Bilal Erdoğan'ı değil, ortaklarını tanırım. Bu işe çok yatırım yaptım. ABD ve İngiltere'den kozmetik ürün ithal edip satan şirket aynı alanda faaliyetini sürdürecek'dedi.

2008'DE ORTAK OLMUŞTU

Maye Dış Ticaret 2007 yılında Ali Bahadır Yeşil ve Mustafa Esenkal tarafından 100 bin TL sermayeyle kurulmuştu. Şirketin yüzde 66'sı Mustafa Esenkal'a, yüzde 34'ü de Ali Bahadır Yeşil'e aitti. 2008 yılında Necmeddin Bilal Erdoğan da şirkete ortak olarak katıldı. Erdoğan'ın ortak olmasıyla birlikte şirketin yüzde 50'si Mustafa Esenkal'a, yüzde 25'er hissesi de Erdoğan ve Yeşil'e ait konuma geldi.

2014 yılına kadar şirketin kayıtlarında işyeri nakli dışında önemli bir değişiklik olmadı. 16 Haziran 2014 tarihinde ise 3 ortak da hisselerini Sarıtaş'a devretti. Sarıtaş şirketi aldıktan kısa bir süre sonra sermayesini 300 bin TL'ye çıkardı.

'RESTORANCILIĞA ODAKLANMAK İSTEDİLER'

Bilal Erdoğan'ı doğrudan tanımadığını ifade eden Sarıtaş 'Bizimkisi dolaylı tanışıklık. Ama onun ortakları ile yakın arkadaşız. Hatta ortakları ile ailece görüşüyoruz. Onlar daha çok restoran işine yoğunlaşmak istediler ve bu şirketi ben aldım. Bilal beyle de sadece dolaylı bir tanışıklığım var, o kadar' diye konuştu.

BİLAL ERDOĞAN'IN İSTANBUL'DAKİ ŞİRKETLERİ

Maye Dış Ticaret'in el değiştirmesiyle birlikte Bilal Erdoğan'ın ortak olduğu İstanbul kayıtlı şirket sayısı 3'e düştü. Erdoğan artık bünyesinde farklı markalarda restoranlar barındıran Doruk Izgara, hediyelik eşya ithalatçısı Mis Hediyelik Eşya ve BMZ Grup Denizcilik ve İnşaat AŞ'de ortak.

Bilal Erdoğan sermayesi 1.5 milyon TL olan Doruk Izgara'da yüzde 36.2 hisse ile büyük ortak. Erdoğan'ın kardeşi Sümeyye Erdoğan da şirketin yüzde 30 hissesine sahip. Erdoğan'ların bu şirketteki ortakları da Maye Dış Ticaret ile aynı. Mustafa Esenkal'ın yüzde 22.5 hissedar olduğu şirkette kalan hisseler Ali Bahadır Yeşil'e ait.

Mis Hediyelik Eşya adlı şirkette Mustafa Esenkal yüzde 50 hisseye sahip. Erdoğan ve Yeşil şirkete yüzde 25'er ortak.

Bilal Erdoğan, en yeni şirketi BMZ Group'da ise amcası Mustafa Erdoğan ve Ziya İlgen ile ortak.

DORUK AVM'LERDE BÜYÜYOR

Bilal Erdoğan'ın restoran yatırımları yaptığı şirketi Doruk Izgara, Gülhane markasıyla Akbatı AVM, Akasya AVM ve Zorlu Center'da faaliyet gösteriyor. Şirketin diğer bir restoran markası Doruk Kafe ise Esenyurt'da faaliyette. İto kayıtlarına göre Doruk Izgara'nın İstinye Park'ta da restoranı var. Şirket son olarak geçtiğimiz yıl Kadıköy'deki bir restoranını kapatma kararı almış.

Kaynak: http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0