Görüş Bildir
Haberler
Beslenme, Konaklama ve Oyun: Mersin'in 'Miyav Park'ı 100 Binden Fazla Kedi İçin Saadet Yuvası

etiket Beslenme, Konaklama ve Oyun: Mersin'in 'Miyav Park'ı 100 Binden Fazla Kedi İçin Saadet Yuvası

Emre Ordu
04.10.2018 - 18:47 Son Güncelleme: 05.10.2018 - 20:52

Mersin Büyükşehir Belediyesi 1 yıl önce sokak kedileri için 'Miyav Park' adı verilen örnek bir projeyi hayata geçirdi. İnsanlara ve köpeklere karşı korunaklı inşa edilen parkta, kediler konaklayıp beslenebiliyor ve oyun oynayabiliyor. Binlerce kediye ev sahipliği yapan 'Miyav Park'a özellikle çocukların ilgisi oldukça yoğun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin Büyükşehir Belediyesince sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı'nda geçen yıl açılan Miyav Park, bir yıl gibi kısa bir sürede kentteki kedilerin uğrak mekanı oldu.

Kediler için özel olarak tasarlanan oyun alanları, sevimli uyku evleri, otomatik değişen su kapları, günde 2 kez tazelenen mamaları ve doğal çim alanları gibi özellikleriyle öne çıkan park, minik hayvanlara güvenli bir ortam sağladı.

İnsanların ve köpeklerin girmemesi için sadece kedilerin giriş çıkış yapabileceği kapılarla korunan park, aynı zamanda da hayvanlara zarar gelmemesi için güvenlik kameralarıyla izleniyor.

İnsanların ve köpeklerin girmemesi için sadece kedilerin giriş çıkış yapabileceği kapılarla korunan park, aynı zamanda da hayvanlara zarar gelmemesi için güvenlik kameralarıyla izleniyor.

"Çocuklarımızın kedilere yönelik sevgisini gördükçe, çok doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz"

"Çocuklarımızın kedilere yönelik sevgisini gördükçe, çok doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada, sokakta bulunan veya hayvanseverlerin ihbarı üzerine ulaşılan kedilerin, Miyav Park'a getirildiğini söyledi.

Parkta, hastalanan veya yaralanan hayvanlara belediye ekiplerince anında müdahale edildiğini vurgulayan Kocamaz, 'Miyav Park, bir ilk olarak hayata geçirildi. Vatandaşlarımız kedileri seviyor. Biz de kedilere özel bir barınak oluşturduk. Burada onlar için her türlü konfor var. Arkadaşlarımız da sürekli ilgileniyor. Vatandaşlar da burayı ziyaret ediyor. Özellikle çocuklarımızın kedilere yönelik sevgisini gördükçe çok doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Öncülük yapmış olmaktan gurur duyuyoruz"

"Öncülük yapmış olmaktan  gurur duyuyoruz"

Miyav Park'ın dünyaya örnek olduğunun altını çizen Kocamaz, 'Kediler, istedikleri zaman oyun alanlarında oynuyorlar. Dilerlerse dışarıya çıkıp vatandaşların içerisinde dolaşıyorlar. Gerçekten mutlu bir hayat sürüyorlar. Birçok belediye gelip burada çekimler yaptı, projeyi inceledi. Biz buna öncülük yapmış olmaktan dolayı gerçekten gurur duyuyoruz.' ifadesini kullandı.

"Park kendi elektriğini üretiyor"

"Park kendi elektriğini üretiyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük de projenin beklediklerinden çok daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, ilgi karşısında mutlu olduklarını söyledi:

'Miyav Park, güneş enerjisi sayesinde kendi elektriğini üretiyor. Hayvanlara günde 2 kez mama takviyesi yapılıyor. Su kapları otomatik yenileniyor. İçerisinde tuvaletler, oyun alanları, 5 yıldızlı otelleri andıran odacıkları var. Hayvanlar burada gün boyu dinlenebiliyor. İstedikleri zaman dışarı çıkabiliyor. Çünkü Miyav Park'a giriş çıkış sadece kedilere özel. Kendilerine has giriş ve çıkış pencereleri var. İnsanlar ve köpekler giremiyor. Sahilde dolaşan kediler, yemek saatlerini bildikleri için dönüp buraya geliyor.'

"Misafir kedi sayısı 100 bini geçti"

"Misafir kedi sayısı 100 bini geçti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cücük, yağmur ihtimaline karşı su tutmayan zemine de sahip olan Miyav Park'ın hizmetine her zaman devam edeceğini dile getirerek, parkın misafir kedi sayısının 100 bini geçtiğini söyledi.

Parka ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Cücük, 'Farklı yerlerden burayı görmeye gelenler oluyor. Uluslararası basında da park haber olarak yer aldı. Bizim amacımız hayvan sevgisini, şefkatini herkese aşılamak. Bu sayede de dünyaya bir şeyler duyurur, örnek olursak ne mutlu bize. Miyav Park şu an Mersin'de, dünyada bir tane.' diye konuştu.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1395
856
59
28
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pofuudk20

keşke her yerde tüm hayvanlara yapılsa ama nerde anca yol yapın gerizekalılar

Şöyle şeyler yapın, canımı yiyin. Belediyeler futbol takımlarını kapatsın, hepsi böyle bir yer açsın. Köpeklere de yapsınlar, gerekirse biz de yapabildiğimiz... Devamını Gör

Ecem Acıpınar

Ataşehir Belediyesi de sokak kedileri için kulube bile veremeyeceğini söylüyor ama yolsuzlukta bir numara.