Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş ile Bursaspor 92. Randevuda

Beşiktaş ile Bursaspor 92. Randevuda

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında yarın İstanbul kritik bir maça evsahipliği yapacak.

Haftaya lider giren Beşiktaş ile son haftaların çıkıştaki takımı Bursaspor, zirveyi ilgilendiren önemli maçta karşı karşıya gelecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Süper Lig'de 20. haftaya Beşiktaş 44 puanla lider, Bursaspor ise 33 puanla dördüncü sırada girdi.

Rakibi karşısındaki son 9 lig maçından 7'sini kazanan, birini yitiren, birinde berabere kalan Beşiktaş, sezonun ilk yarısında Bursa'daki müsabakada da Olcay Şahan'ın golüyle 1-0 galip geldi.

Beşiktaş'ın savunma sıkıntısı

Beşiktaş, Bursaspor maçı öncesi eksikleri nedeniyle savunmada büyük sıkıntı yaşıyor.

Siyah-beyazlı ekipte stoperlerden Ersan Adem Gülüm sarı kart cezalısı, Alexander Milosevic'in sakatlığı sürüyor, Tomas Sivok'un ise uzun süreli sakatlık sonrası maç eksiği bulunuyor. Sol kanat savunmacıları İsmail Köybaşı ile Ramon Motta ise sakat.

Teknik direktör Slaven Bilic'in savunmanın ortasında Pedro Franco'nun yanında genç Atınç Nukan ile zaman zaman bu bölgede oynayan Necip Uysal arasında, sol bekte ise Motta'nın oynayamaması durumunda Uğur Boral ya da Atiba Hutchinson arasında tercih yapması bekleniyor.

Beşiktaş'ın son idmanına ayrıca, boğaz enfeksiyonu geçiren Mustafa Pektemek ile sakatlığı nedeniyle bireysel çalışan Cenk Tosun katılmadı.

Beşiktaş son 11 lig maçından 10'unu kazandı

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 11 maçta 10 galibiyet aldı.

Son 11 lig maçında sadece Galatasaray'a derbide 2-0 yenilen siyah-beyazlılar, 10 kez kazanarak, 30 puan topladı.

Ziraat Türkiye Kupası'na hafta içinde son 16 turunda PTT 1. Lig ekibi Kayserispor'a deplasmanda 1-0 yenilerek veda eden Beşiktaş, Bursaspor engelini firesiz geçip, liderliğini korumak amacında.

Beşiktaş, son 11 sezonun en iyi dönemini yaşıyor

Son oynadığı lig maçında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yenerek 44 puanla liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, son 11 sezonun en başarılı dönemini geçiriyor.

Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonunda 19. haftayı 46 puanla lider tamamlamıştı.

Beşiktaş'ta 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında

Beşiktaş'ta Bursaspor maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sezon başından bu yana üçer sarı kartı bulunan Demba Ba, Oğuzhan Özyakup, Serdar Kurtuluş, Tolga Zengin ve Necip Uysal, yarınki karşılaşmada da kart gördükleri takdirde, 21. haftada Eskişehirspor ile deplasmanda oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

Bu arada, sakatlığı nedeniyle yarınki maçta oynayamayacak İsmail Köybaşı'nın da 3 sarı kartı var.

Bursaspor ligin en golcüsü

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Bursaspor, özellikle son haftalarda lige damga vurmaya başladı.

Son 6 lig maçını yitirmeyen, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen yeşil-beyazlılar, 19 lig maçında attığı 39 golle Süper Lig'in en skorer takımı olarak dikkati çekiyor.

Rakibi karşısında ligde deplasmandaki son galibiyetini şampiyonluğa ulaştığı 2009-2010 sezonunda elde eden Bursaspor, son 3 maçtır gol atamadığı siyah-beyazlılar karşısında şanssızlığını kırmak amacında.

Gözler Ba ile Fernandao'da

Beşiktaş ile Bursaspor arasında yarınki kritik maçta gözler her iki takımın golcüleri Demba Ba ile Fernandao'nun üzerinde olacak.

Son 3 lig maçını boş geçmeyen Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, 11 golle takımının liderliğinde önemli pay sahibi.

Siyah-beyazlı formayla sezon başından bu yana 27 resmi maça çıkan Senegalli yıldız, 20 kez fileleri havalandırarak, kariyerinin en golcü sezonuna imza attı. Daha önce 2012-13 sezonunda Newcastle United ve Chelsea formalarıyla 19 gol kaydeden Demba Ba, Beşiktaş'ta 27 resmi maçta, Spor Toto Süper Lig'de 11, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 3, UEFA Avrupa Ligi'nde 5 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 kez fileleri havalandırdı.

Bursaspor'un Brezilyalı oyuncusu Fernandao ise 13 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.

Süper Lig'de üst üste 8 haftadır golle buluşan, 12 ve 19. haftalar arasında takımına toplam 9 gol kazandıran Fernandao, Beşiktaş'a da gol attığı takdirde ligde üst üste 9. maçında gol sevinci yaşayarak, Metin Oktay ve Saffet Sancaklı'nın rekoruna ortak olacak. Metin Oktay, Galatasaray formasıyla 1962-63 sezonunda, Saffet Sancaklı ise Kocaelispor'da 1995-96'da üst üste 9 lig maçında gol atma başarısı gösterdi.

  • Eurosport
Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0