Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Devleri Solladı

Beşiktaş Devleri Solladı

Batuhan
27.10.2015 - 13:07

Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligi'nde liderliğini sürdürken Avrupa'nın dev ekiplerini de gol sayısında geride bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ligde en yakın rakipleriyle arasındaki puan farkını 4'e çıkaran ve oynadığı 9 karşılaşmada 24 kez ağları sarsan siyah-beyazlılar, Avrupa'nın önde gelen 5 ligi arasında Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Roma, Inter, Manchester United ve Arsenal gibi takımları geride bıraktı.

'Kara Kartallar', sezonun ilk 9 haftasında La Liga ve Serie A'da yer alan tüm takımlardan daha fazla sayıda gole imza attı.

Real Madrid ve Barcelona'yı geçti

La Liga'da lider durumda bulunan Real Madrid 9 maçta 21 kez fileleri havalandırırken, 2. sırada yer alan Barcelona 20, Atletico Madrid ise 14 kez gol sevinci yaşadı.

Serie A'da ise 20 puanla liderlik koltuğunda oturan Roma 20, Napoli 19, Fiorentina 18, Inter 9, Lazio 14, Milan ve Juventus ise 11 golle Beşiktaş'ın çok arkasında kaldı.

Beşiktaş'ı gol sayısında İngiltere Premier Lig'de de geçen takım olmadı. 10 haftanın geride kaldığı ligde sadece lider Manchester City, Beşiktaş ile aynı sayıda gole imza attı. Arsenal (18), Manchester United (15), Chelsea (15), Liverpool (9) gibi ligin önde gelen takımları ise siyah-beyazlılar'ın performansının yakınına bile yaklaşamadı.

Beşiktaş'dan daha fazla sayıda gol atan takımlar ise Bundesliga'da 10'da 10 yaparak rakip fileleri 33 kez havalandıran Bayern Münih ve 29 gol kaydeden Borussia Dortmund ile Ligue 1'de 11 maçta 25 golle liderlik koltuğunda oturan Paris-Saint Germain ve 10 karşılaşmada aynı gol sayısına ulaşan Nice oldu.

Deplasmanda gol ortalamasında zirveyi paylaşıyor

Süper Lig'de geride kalan 9 haftada, dış sahada çıktığı 5 maçta 17 gol atan lider Beşiktaş, Avrupa'nın önde gelen 10 ligi ele alındığında, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile zirveyi paylaştı.

Sezona Mersin İdmanyurdu deplasmanında attığı 5 golle başlayan siyah-beyazlılar, daha sonra dış sahada sırasıyla oynadığı maçlarda Gaziantepspor'a 4, Gençlerbirliğine 1, Eskişehirspor'a 2 ve Antalyaspor'a 5 gol kaydetti. 5 maçta 17 gole imza atan 'Kara Kartallar', 3,4'lük gol ortalamasına ulaştı.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde oynadığı hücum futboluyla dikkati çeken Beşiktaş, yakaladığı gol ortalamasıyla kendisiyle aynı istatistiğe sahip Mircea Lucescu'nun başında bulunduğu Shakhtar Donetsk'le Avrupa'nın deplasmanda en çok gol atan takımı unvanını paylaştı.

Bu alanda rakiplerine büyük fark atan Beşiktaş ve Shakhtar Donetsk'i, Ligue 1 ekiplerinden Nice, Hollanda'nın PSV Eindhoven, Rusya'nın Zenit, İspanya'nın Real Madrid, Almanya'nın Borussia Dortmund ve siyah-beyazlı ekibin eski çalıştırıcısı Slaven Bilic'in çalıştırdığı İngiltere'nin West Ham United kulüpleri takip etti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
29
3
2
2
0
0