Görüş Bildir
Haberler
Berlusconi Fuhuş Davasında Aklandı

Berlusconi Fuhuş Davasında Aklandı

Onedio Medya
11.03.2015 - 03:19 Son Güncelleme: 11.03.2015 - 12:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi, reşit olmayan bir kızla para karşılığında seks yapmak ve görevini kötüye kullanmakla suçlandığı davadan beraat etti.

İtalyan basınında 'bunga bunga' olarak da anılan 'Ruby' davasında Berlusconi, o dönem 17 yaşında olan 'kalp hırsızı Ruby' takma adlı eskort Kerime el Mahrug ile para karşılığı seks yapmakla suçlanıyordu. Berlusconi, hırsızlık suçlamasıyla göz altına alınan El Mahrug'u kurtarmak için polisi aradığı için de görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanıyordu. Berlusconi'nin, Fas asıllı El Mahrug'un, o dönemki Mısır lideri Hüsnü Mübarek'in akrabası olduğunu söyleyerek polislere 'Kızı bırakmazsanız İtalya-Mısır ilişkileri zarar görür' dediği ortaya çıkmıştı.

Davanın ilk aşamasında Berlusconi her iki iddiadan da suçlu bulunarak 7 yıl hapis ve ömür boyu kamu görevinden men cezasına çarptırılmıştı. Ancak kararı temyiz eden Berlusconi geçen yıl İstinaf Mahkemesi tarafından aklanmıştı. İstinaf Mahkemesi, Berlusconi'nin El Mahrug'un 18 yaşından küçük olduğunu bildiğine dair kanıt olmadığına hükmetmişti.

Bu karar üzerine savcılar davayı İtalyan yargı sisteminin son aşaması olan Yargıtay'a taşımıştı.

Yargıtay'da dün yapılan karar duruşmasında savcılık, eski karısı Veronica Lario'nun sözlerine atıfla Berlusconi'nin 'genç kızlara karşı bir ejderhanın iştahına sahip olduğunu' söyledi. Savcı Eduardo Scardaccione, Berlusconi'nin polisi arayarak 'El Mahrug, Mısır liderinin akrabasıdır' demesiyle ilgili olarak da 'Mübarek hikayesi Mel Brooks filmlerine benziyor. Bütün dünyayı arkamızdan güldürdü' dedi.

Berlusconi'nin avukatı Franco Coppi ise 'İstinaf Mahkemesi'nin kararında, Arcore'de (Berlusconi'nin villası) para karşılığı fuhuş yapıldığı kabul ediliyordu. Biz de savunma makamı olarak bunu sorgulamıyoruz, ancak Berlusconi'nin Ruby'nin o sırada reşit olmadığını bildiğine dair delil bulunmuyor' diye konuştu.

Yargıtay, İstinaf Mahkemesi'nin kararını onaylayarak Berlusconi'yi suçsuz buldu.

'Ruby' davası, Berlusconi için kader davası olarak görülüyordu. Suçlu bulunması halinde Berlusconi'nin siyasi kariyerinin sona ereceğine dikkat çekiliyordu. Davadan aklanmasıyla Berlusconi'nin yeniden güç toplayarak siyaset sahnesinde etkisini artırabileceği yorumları yapılıyor.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0