Görüş Bildir
Haberler
Belçika'dan Sonra Hollanda: 'Türkiye Usulü Düğün Konvoyuna' Binlerce Euro Ceza Kesildi

etiket Belçika'dan Sonra Hollanda: 'Türkiye Usulü Düğün Konvoyuna' Binlerce Euro Ceza Kesildi

Yasin Arslan
12.11.2018 - 11:49 Son Güncelleme: 12.11.2018 - 16:52

Belçika'da tartışmalara neden olan ve yargıya intikal eden 'Türkiye usulü düğün konvoyu' Hollanda'nın Lahey kentinde de şikayet konusu oldu. Polis, onlarca araçtan oluşan Türkiye kökenli çiftin düğün konvoyuna, değişik suçlardan binlerce euro trafik cezası kesti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Hollanda'nın en sakin kentlerinden biri olarak bilinen Lahey'deki Willem Witsenplein civarında oturanlar, pazar sabahına korna sesleriyle başladılar. 

Polisi arayan bir çok vatandaş; gürültü, trafik ihlali, pencereden sarkma ve gereksiz yere sol şeridi ihlal etme gibi şikayetlerde bulundu.

Belçika'da yapılan Türk usulü düğünde konvoydakiler emniyet şeridini kapatma gerekçesiyle mahkemelik olmuştu.

Polis konvoydaki bütün araçlara binlerce euro ceza yazdı.

Polis konvoydaki bütün araçlara binlerce euro ceza yazdı.

Cezaların kesildiği düğün konvoyu

Gelin arabası ve konvoydaki araçlar, polis ekipleri tarafından Wassenaar kasabası yakınlarında durduruldu. En az 15 araçtan oluşan konvoydaki bürün sürücülere, farklı suçlardan ayrı ayrı ceza kesildi.

Polis her sürücüye hem kırmızı ışıkta geçme hem de gereksiz yere sol şerit ihlali, zorunlu olmadığı halde korna çalma ve dörtlüleri yakma gibi suçlardan ayrı ayrı ceza yazdı.

'Düğünleri anlayışla karşılıyoruz ama trafik kurallarına uyulmalı'

'Düğünleri anlayışla karşılıyoruz ama trafik kurallarına uyulmalı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayla ilgili açıklama yapan Lahey polisi, insanların mutlu günlerinde güzel düğün fotoğrafı ve anısı elde etme çabalarını anlayışla karşıladıklarını belirterek, 'Ama bunu yaparken de trafik kurallarına uyulması gerektiğini unutmayın' dedi.

Yerel medyaya olay hakkında, oldukça masraflı olan düğünün kesilen cezalar nedeniyle daha da pahalıya geldiği yorumunu yaptı.

Yerel medyaya olay hakkında, oldukça masraflı olan düğünün kesilen cezalar nedeniyle daha da pahalıya geldiği yorumunu yaptı.

Hollanda'da, kırmızı ışıkta geçmenin cezası 230 euro. Öndeki aracı yakından takip etmek 280 euro, gereksiz yere sol şeridi ihlal etmek 140 euro, sağdan sollamak 230 euro, yayalara engel olmak 370, karşıdan helen araca yol vermemek de 270 euro cezaya tabii.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
588
182
68
19
12
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rurouni Kenshin

hollanda trafik cezasi konusunda en siki ülkelerden biri, kaldi ki avrupada pazar günleri evinde civi bile cakamazsin bu adamlar korna sesleri ile milleti ra... Devamını Gör

Rurouni Kenshin

oradakiler icin en az 50 yil gerek. o da sadece egitimin ilk asamasi

Burak Advan

düğün ve asker konvoyu yasaklanmalı bence.. efendi gibi git gel milleti ne diye rahatsız ediyorsun.!

Berk Onat

Darısı Türkiye'deki konvoyların başına.