Görüş Bildir
Haberler
Brüksel'de Terör Alarmı En Yüksek Seviyeye Çıkarıldı

Brüksel'de Terör Alarmı En Yüksek Seviyeye Çıkarıldı

Ulaş
21.11.2015 - 12:21 Son Güncelleme: 21.11.2015 - 22:37

Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör tehdidi seviyesinin en yüksek olan 4'e çıkarılmasının ardından şehirde hayat durdu. Başkentteki tüm metro ve tren istasyonları tehdit gerekçesiyle kapatıldı. Başbakan kente patlayıcı ve silahlarla saldırı tehdidi bulunduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belçika Federal İçişleri Servisi, NATO ve AB'nin merkezi konumundaki başkent Brüksel'de 'terör tehdidi' nedeniyle güvenliğin en üst seviyeye çıkarıldığını duyurdu. Açıklamada vatandaşlara kalabalıktan kaçınmaları tavsiye edilirken, 'Tüm metro ve tren istasyonları bugün kapalı olacaktır. Bu ihtiyati bir tedbirdir' duyurusu yapıldı.

Askerler sokaklarda, kentte tedirginlik hakim...

NATO ve AB yetkililerine de kentteki önemli toplantı ve etkinliklerin iptal edilmesi önerildi. Başkentte önümüzdeki hafta AB'nin önemli bir mülteci krizi toplantısı yapılacak. Ancak bu toplantının iptal edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yok.

130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarının planlayıcısı olduğu düşünülen 3 kişi gözaltına alınmıştı

130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarının planlayıcısı olduğu düşünülen 3 kişi gözaltına alınmıştı

Paris'te bir hafta önceki saldırıları gerçekleştiren kişilerin Brükselli oldukları açıklanmıştı. Aranan zanlılardan biri olan Salah Abdeselam'ın Belçika'ya döndüğüne inanılıyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oy birliğiyle, Paris'te 130 kişinin öldüğü saldırıların ardından IŞİD'e karşı çabaların artırılmasına yönelik bir karar tasarını kabul etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa tarafından hazırlanan karar tasarısında BM üyeleri saldırıyı üstlenen IŞİD'e karşı 'her türlü önlemi' almaya çağrılıyor. Belçikalı yetkililer şimdiye kadar saldırılarla ilgili olarak üç kişi hakkında dava açtı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
36
29
21
9
7
0