Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilinde Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Olacak?

Bayram Tatilinde Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Olacak?

Batuhan
14.07.2021 - 13:36

15 Temmuz’da ve Kurban Bayramı tatilinde bazı köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret projesi ile yapılan köprü ve otoyollar kapsam dışı kalacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurban Bayramı tatili nedeniyle 17 Temmuz Cumartesi saat 00.00'dan (cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece) başlayıp, 26 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi gibi yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Aynı karar kapsamında 20 Temmuz Salı saat 00.00'dan (pazartesi gününü salı gününe bağlayan gece) itibaren 23 Temmuz Cuma saat 24.00'e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Öte yandan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bu gece saat 00.00'dan başlayarak 24.00'e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ücretsiz olacak.

Ücretsiz olacak 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde 1.sınıf araçlar için 13.25 TL geçiş ücreti uygulanıyor.

Ücretli olarak hizmet vermeye devam edecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti 27.50 TL ve Osmangazi Köprüsü'nde de 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti de 147.50 TL olarak uygulanıyor.

AKP iktidarından önce yapılan 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Ankara İstanbul otoyoluna bayramda para ödenmeyecek. AKP iktidarı döneminde yaptırılan Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ile Avrasya Tüneli, Niğde Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ise paralı olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın