Görüş Bildir
Haberler
Bayık'ın 'Marjinaller' Sözü HDP'yi Gerdi

Bayık'ın 'Marjinaller' Sözü HDP'yi Gerdi

Onedio Medya
24.08.2014 - 15:49 Son Güncelleme: 24.08.2014 - 16:01

Bayık'ın 'Marjinaller' Sözü Hdp'yi Gerdi

PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın 'HDP'nin içindeki marjinallerden kurtulması gerektiği'ne dair açıklaması parti içinde gerginliğe neden oldu

PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın Vatan gazetesinden Ruşen Çakır'a verdiği söyleşide HDP'nin bazı marjinal yaklaşımlardan kendisini kurtarması gerektiğini belirterek, 'Mesela Beyoğlu'ndan bir grup var' sözleri HDP içinde tartışma yarattı. Eski HDP Eş Genel Başkanı ertuğrul Kürkçü, 'Eski bir Eşbaşkan olarak bu sözü üzerime alıyorum' derken, Ufuk Uras da 'İstesem de marjinal olamam' dedi.

KÜRKÇÜ: AYIP

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, parti içinde Bayık'ın açıklaması 'bazı sol gruplar' ile 'lezbiyen-gay örgütlerin varlığına işaret ettiği' gerekçesiyle eleştiriliyor. Eski HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Bayık'ın söyleşisinde bu konunun havada bırakılmasını 'ayıp' olarak niteledi. Kürkçü, Bayık'ın bu açıklamalarından, 'HDP içinde neyin olduğundan daha çok, neyin olmadığı sonucuna vardığını' ifade etti.

URAS: BEN DEĞİLİMDİR

Kamuoyunda Bayık'ın sözlerinin adresi olarak görülen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Ufuk Uras ise Bayık'ın kendisini kast ettiğini sanmadığını söyledi. Uras, 'Bayık'ın tam olarak neyi kast ettiğini kestiremedim. Umarım HDP içinde yer alan bir grup değildir' ifadesini kullandı.

Birgün

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/bayik...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0