Görüş Bildir
Haberler
Başsavcılık: Tutuklamaların Basın Özgürlüğüyle İlgisi Yok

Başsavcılık: Tutuklamaların Basın Özgürlüğüyle İlgisi Yok

Deniz Gök
27.11.2015 - 16:59 Son Güncelleme: 27.11.2015 - 17:11

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada soruşturmanın basın özgürlüğüyle hiçbir alakasının olmadığı belirtilerek 'MİT'e ait yardım TIR'larının herhangi bir yasa dışı örgüte gittiğine yönelik hiçbir bilgi, belge, delil ya da emare bulunmamıştır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklandığı soruşturmaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada 'Soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan basın özgürlüğüyle hiçbir ilgisi bulunmayıp, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiç bir tavır içerisine girilmemiştir. Şüpheliler gözaltına alınmaksızın, telefonla aranmak suretiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmişlerdir' denildi.

Açıklamada ayrıca 'MİT'e ait yardım TIR'larının herhangi bir yasa dışı örgüte gittiğine yönelik hiçbir bilgi, belge, delil ya da emare bulunmamıştır' ifadelerine yer verildi.

Barolar Birliği'nden soruşturma talebi

Barolar Birliği'nden soruşturma talebi

Türkiye Barolar Birliği de, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili olarak, İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği görevini yürüten İsmail Yavuz ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan hakkında adli ve idari soruşturma başlatılması talebiyle HSYK'ya başvurdu.

DHA | Kapak Fotoğrafı: Ozan Köse / AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
19
10
7
7
3
0