Görüş Bildir
Haberler
Başkan Çebi’nin Açıklamalarından Ne Anladık?

etiket Başkan Çebi’nin Açıklamalarından Ne Anladık?

Hayri Cem
30.08.2023 - 15:30 Son Güncelleme: 04.09.2023 - 09:54

Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi, 19.08.2023 tarihinde yaptığı basın toplantısı 1 saat 43 dakika sürdü. Bu sürenin 48 dakikasında açıklamalarda bulundu, geri kalan 55 dakikada ise soruları yanıtladı.

Öncelikle, yanlış anlaşılmaları önlemek için şunları belirtmeliyim:

Başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin Beşiktaşlılığı ve Beşiktaş sevgileri konusunda en ufak bir şüphem yoktur. O koltuklarda oturmak dışardan göründüğü gibi kolay ve rahat değildir. Sokakta yürürken bile taraftar hesap sorar. Dolayısıyla o koltuklarda oturanlara saygı göstermek görevimdir.

Ayrıca Başkanla da yakın tanışıklığım vardır. Kendisini sever ve sayarım. Benim dost listemin üst sıralarındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basın toplantısında, “Bilinçli hesap soranlara kapım açık. Gelip hesap sorabilirler” dedi.

Basın toplantısında, “Bilinçli hesap soranlara kapım açık. Gelip hesap sorabilirler” dedi.

Bu açık davet üzerine yazıyorum. Ama amacım hesap sormak değil, kamuoyunun merak ettiği soruları sormak. Ayrıca toplantının içeriği ile de görüşlerimi belirtmek istiyorum.

Öncelikle toplantının içeriğinden başlayayım; Başkanın konuşmasının neredeyse tamamı kendisine yöneltilen eleştiri ve hakaretleri cevaplamaya yönelikti. Bu kadar süreyi bu eleştiri ve hakaretlere ayırmasını çok doğru bulmadım. İyi bir iletişim danışmanı, bu hakaret ve eleştirilere verilecek cevabı 5-6 dakika içinde toparlar ve daha yüksek etki yaratabilirdi. Bu konuda daha etkili iletişim danışmanları ile çalışmasını öneririm.

Başkanın konuşmasından benim tespit ettiği öne çıkan başlıklar şunlar:

Konuşmasının merkezlerinden önemli bir tanesi, istifa çağrılarına verdiği cevaptı; “sürem bitene kadar görevimin başındayım” dedi. 

Bu konuda haklı; kongre ile gelen kongre ile gider. İstifaya çağıranlar, camianın talebi olduğunu iddia ediyor. O zaman kolaycılığa kaçmayıp, olağanüstü kongre için gerekli imzayı toplasınlar. 

TFF ile ilgili sorunlara değindi. Bu sorunların çözümü için verdiği mücadeleyi ekranlara taşımadığı için yanlış anlaşıldığını söyledi. Hiçbir şey yapmıyor algısı oluştuğundan dert yandı. 

Bence doğrusunu yapıyor. Kamuoyu önünde kavga etmenin bir faydasını görmedim.

Sponsor konusunda umutlu konuştu, 10-15 gün içinde hallolacak dedi. Hadi inşallah. 

Ama bir kaygım var; genel olarak stadyum sponsorlukları forma sponsorluğu ile birlikte pazarlanır. Bizim forma sponsorumuz olduğuna göre stadyum sponsorluğu umulan değeri getirmeyebilir.

Konuşmasının sonlarına doğru transferlere de değindi ve bu transferleri Şenol Güneş’in onayı ile yaptığını söyledi. Bu benim için yeni bir bilgi. Şenol Hocanın transfer işine aktif olarak katıldığını bilmiyordum. Bu sözler ile Şenol Hocanın omuzlarına büyük bir yük yüklemiş oldu.

Beşiktaş’ın kurulları ile ilgili sorunlar aile içi meseledir. Keşke sorulan sorulara bu kadar detaylı cevap vermeseydi. Basın önünde cevap verince çelişkiler daha da zıtlaşır.

Şimdi sorularımı sormaya başlayayım. Benim için en kritik iki soru şunlardır:

Şimdi sorularımı sormaya başlayayım. Benim için en kritik iki soru şunlardır:

• Üç yıl içinde gelir gider dengesi sağlanamazsa, üç yıl Avrupa kupalarından men ediliriz dediniz; Üç yıl içerisinde bu denge sağlanabilecek mi? Evetse, nasıl?

• Giderken Beşiktaş’ın bankalara borçları hariç, tüm borçlarını temizleyip gideceğim dediniz; Beşiktaş’ın toplam borçları içerisinde bankaların payı ne kadar? Bankalar dışında kimlere ve hangi kurumlara borcumuz var?

Hazır sormuşken transferlerle ilgi de sorayım: 

• Onana hakkında olumlu ya da olumsuz bir fikrim yok. Sadece istatistiklerinin zayıf olduğunu söyleyebilirim. Şenol Hoca Onana’ya kulüp aramasını söyledi mi? Onana kiralık gidecek mi?

• Transfer dönemin başlangıcından beri Şenol Hoca Stoper ve 10 Numara ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ancak yapılan yeni oyuncuların arasında 10 numara yok. Transfer planlamasını kim yapıyor? Scout ekibimiz var mı? Varsa kimler?

• Hoca, Amartey’e rağmen stoper eksikliğinden bahsediyor, stoper alınacak mı?

• Mert Günok’un sözleşmesi revize edildi. Bu güzel bir durum. Salih ve Cenk için önerilen ücretler düşük kaldı. Zaten Türk oyuncu rotasyonumuz az.  Onların revizyon talebini neden bu kadar tepki ile karşılıyorsunuz? 

• Tadiç, önerdiğimiz rakamın 2,5 katı fazlasını istedi dediniz. Fenerbahçe Tadiç’e 4 milyon Euro vermiş. Biz kaç para önerdik?

Daha fazla soracak sorularım var ama onları da farklı bir ortamda sormayı tercih ediyorum.

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
0
0
0
0
0