Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yıldırım'dan Darbe Girişiminde Kullanılan Uçakların İmhası Talimatı

Başbakan Yıldırım'dan Darbe Girişiminde Kullanılan Uçakların İmhası Talimatı

Başbakan Yıldırım, Ankara hava sahasında darbe girişiminde bulunmak üzere uçan askeri uçakların imhası talimatını verdi. Eskişehir'deki hava üssünden havalanan askeri uçaklar yola çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım, vatandaşları uyararak, 'Vatandaşlarımızdan asla meydanları terk etmemelerini, olay tamamen kontrol altına alınıncaya kadar bulundukları yerde kalmalarını özellikle istiyorum. Bu bir ikinci İstiklal Savaşı'dır.' şeklinde konuştu

Başbakan Yıldırım, 'Maalesef devletin ve milletin emanet ettiği silahları, milletin üzerine doğrultan bu gözü dönmüş caniler, terör örgütlerinden daha adi bir şekilde marifetlerini ortaya koymaktadır. Ama bunların hepsinin üstesinden gelinecek.' dedi.

'Biz kefenimizi giyerek bu yollara çıktık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ben Marmaris'teydim, ayrıldım, bulunduğum yeri bombalamışlar' şeklindeki açıklamasına ilişkin Yıldırım, 'Zamanlamayı tutturamadılar demek, bize de aynı şeyleri yapıyorlar ama biz kefenimizi giyerek bu yollara çıktık. Milletimiz uğrunda bedel vermek gerekiyorsa , bedel ödemek gerekiyorsa biz öderiz.' değerlendirmesinde bulundu.

130 kişi gözaltına alındı

Olaylara ilişkin bilgi vermek üzere CNN Türk canlı yayınına bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminde bulunan 130 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

General öldürüldü iddiası

Başbakan Yıldırım ayrıca 'darbeci tarafta bir generalin öldürüldüğüne ilişkin bilgiler var' açıklamasında bulundu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda