Görüş Bildir
Haberler
Baş Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Baş Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Elif Ateş
23.08.2021 - 10:45

Toplumun yarısından fazlasında görülen baş ağrıları günlük hayat kalitesini oldukça etkilemektedir. Aniden giren baş ağrıları yarım saat sürebileceği gibi kronik bir hal de alabilir. Baş ağrılarının farklı tipleri bulunmakla birlikte en çok görülen ağrı tipi ise gerilim tipidir. Baş ve boyun kaslarının gerilmesi, yanlış bir pozisyonda yatmak, kafein, stres, hormon düzensizlikleri, diş ağrıları gibi birçok durum ağrıyı harekete geçirebilir. Her ağrı tipinin farklı bir belirtisi ve tedavi şekli vardır. Bazı ağrılar ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Peki baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? İşte detaylar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde hemen herkesin en az bir kere yaşadığı bu durum oldukça yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Ağrı sadece başın bir bölümünde hissedilmeyebilir. Başın komple her yerini kapsayabileceği gibi birtakım yerlerde de belirtiler gösterebilmektedir. Baş ağrısının yanında gözlerde kızarıklık, bulantı veya kusma, konuşurken kelimelerin tam çıkmaması, görme bozukluğu, ateşin 38 derecenin üstüne çıkması gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Baş ağrısının yanında bu durumlardan herhangi biri daha var ise sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır. Baş ağrısı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

BAŞ AĞRISINA HANGİ BÖLÜM BAKAR?

Baş ağrısı toplumun yarısından fazlasında görülen bir durumdur. Erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülmektedir. Baş ağrısına neden olan çoğu durum iyi huyludur ama az bir kısımda kötü huylu olabilmektedir. Baş ağrıları birincil ve ikincil olmak üzere iki grupta toplanır. Gerilim tipi baş ağrısı; nevraljik baş ağrısı, migren, küme tipi baş ağrılarını kapsar. Birincil grupta olan baş ağrıları ciddi bir sağlık probleminden kaynaklanmadığı gibi herhangi bir soruna da işaret etmez. İkincil grup baş ağrılarının altında ise başka bir hastalık yatmaktadır. İkincil grup baş ağrılarının altında diş problemleri, akut sinüzit, hipertansiyon, grip, beyin ve damar bozuklukları, beyin tümörleri, kafa travmaları gibi birçok neden vardır.

Genellikle 20 yaş üstündeki kadınları etkileyen gerilim tipi baş ağrıları en sık görülen ağrı tipidir. Gerilim tipi ağrı yaşayan kişiler başın etrafında yoğun bir baskı hissederler. Stres, uykusuzluk baş ağrısını tetikleyebilir. Bulantı ve kusmanın da eşlik ettiği migren ağrıları nöbet şeklinde gelir. Ağrı başın her yerinde hissedilir. Ellerde ve ayaklarda karıncalanmalar oluşur. Migren genellikle genetik yatkınlıktan kaynaklıdır. Kadınların regl dönemlerinde de görülebilir. Küme tipi baş ağrılarında ise ağrı yüzün bir kısmında hissedilir. Ağrının hissedildiği taraftaki göz de kızarıklık oluşabilir. Genellikle zonklayıcı olur. Nevraljik tipi baş ağrıları ise aniden girip çıkan ağrılardır.

Yüksek tansiyona bağlı olarak ortaya çıkan ağrılar da ensede ağrı şeklinde hissedilir. Ağrı ile birlikte burun kanaması da görülebilmektedir. Baş ağrılar sıklaşıyor ve kişinin hayat kalitesini düşürüyor ise acilen destek alınmalıdır. Baş ağrısı şikayeti yaşayan kişiler hastanelerin Nöroloji bölümüne başvurabilir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın