Görüş Bildir
Haberler
Barış Atay'a Saldıranlardan Üçü Gözaltına Alındı

Barış Atay'a Saldıranlardan Üçü Gözaltına Alındı

Kadıköy'de TİP Milletvekili Barış Atay'a saldırıp kaçan 4 saldırgandan 3'ü gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy'de TİP Milletvekili Barış Atay'a yapılan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada olay yerinin çevresindeki işyeri kameralarını inceleyen polis ekiplerinin, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişiyi tespit ettiği ve bu kişilerden 3'ünü gözaltına aldığı öğrenildi. Saldırganların yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Saldırının anının görüntüleri ortaya çıktı 🎥

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sosyal medyada yaşadığı atışmanın ardından İstanbul Kadıköy’de uğradığı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. 

Atay'a yönelik saldırının meydana geldiği yerin önündeki iş yerinin güvenlik kamerasının bozuk olduğu iddia edilirken saldırı anına ilişkin farklı açılardan görüntüler yayınlandı.

TİP'in paylaştığı görüntülerde saldırganlardan dördünün olaydan yaklaşık 9 dakika önce kameranın açısına girdiği görülüyor. 

Güvenlik kamerası görüntülerinde Atay ve arkadaşları olayın yaşandığı sokağa girerken saldırganlar da aynı sokağa doğru yöneliyor. Görüntülerde, bir kişinin de yaşananları kameraya çekmeye çalıştığı görülüyor. 

Bu anlardan yaklaşık 50 saniye sonra saldırganlardan biri olay yerinden kaçmaya başlıyor. Olayı kameraya çeken şahıs da sakin hareketlerle olay yerinden ayrılırken diğer üç kişi ise aynı yere doğru koşmaya başlıyor.

Ne olmuştu?

Türkiye İşçi Patisi Milletvekili Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti. 

Atay, Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

Soylu’nun açıklamalarının ardından Atay, Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramıştı. Atay, kendisine saldıran kişilerin 'vatan haini' diye bağırdığını anlatmıştı. Darp edilen Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılmış ve tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Atay'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
27
15
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Devletin kirli işlerini yapan taşeronlara bak. Bu kadar mı düştünüz be... Yazık!

kelebek_

bu haber yayınlanana kadar serbest bırakıldı bile

sonhainbükücü

Barış atay gibi vatan hainlerini savunanlar bi o kadar vatan hainidir. Kafası gözünü kıran yiğitletin elleri dert görmesin

Pasif Kullanıcı

eşini öldüren alattin çakıcıyı kimseye yedirmeyiz has vatan evladıdır kendisi.