Görüş Bildir
Haberler
Balyoz Davasının 5 No'lu Hard Diski Kopya Çıktı

Balyoz Davasının 5 No'lu Hard Diski Kopya Çıktı

FreiGeist
16.02.2015 - 16:55 Son Güncelleme: 17.02.2015 - 01:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Balyoz Davasının yeni bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı

Balyoz davasında 132 sayfalık bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, '11 ve 17 No'lu CD'lerde dosyaların oluşturulma ve değiştirilme tarihi ile ilk kullanılma tarihleri arasında çelişkiler var. 5 No'lu sabit hard diskteki suça konu bütün dosyaların, başka bir kaynak ortamdan kopyalandığı belirlenmiştir' denildi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği 'hak ihlali' kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya 132 sayfalık kritik bilirkişi raporu sunuldu.

3 kişiden oluşan bilirkişi görüşünü açıkladı

'Balyoz iddasını' yeniden yargılayan mahkemeye İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi heyeti ilk yargılama süresince tartışma konusu olan kritik 'digital deliller' le ilgili görüşünü açıkladı.

'Dosyaların oluşturulma ve değiştirilme tarihi ile ilk kullanılma tarihleri arasında çelişkiler var'

Raporun tek sayfalık özet kısmında, '11 ve 17 nolu CD'ler üzerindeki incelemelerimizde, CD'ler ve içlerindeki dosyaların oluşturulma ve değiştirilme tarihi üst verileri ile dosyaların içlerinde yapılan arama neticesinde tespit edilen Calibri ve Cambria yazı tiplerinin ve Office open XML referanslarının Microsoft Office yazılımlarda ilk kullanılma tarihleri arasında çelişkiler bulunduğu ve dolayısıyla CD'ler ve içlerindeki dosyaların oluşturulma ve değiştirilme tarih ve saat üst verilerinin gerçek oluşturulma ve değiştirilme tarih ve saat bilgilerini yansıtmadığı görülmüştür' denildi.

'Başka bir kaynak ortamdan kopyalandığı belirlenmiştir'

Bilirkişinin Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 5 nolu sabit harddisk üzerinde yapılan incelemelere ilişkin ise, 'Harddiskin SİSTEM bölümündeki işletim sistemi 28 Temmuz 2009 günü devre dışı kaldıktan sonra harddisk işletim sistemi tarihi güncel olmayan bir ya da birden fazla bilgisayara takılıyken, harddiskin data bölümüne suça konu bütün dosyaların farklı tarihlerde görünecek biçimde başka bir kaynak ortamdan (Disk,cd, dvd, flaş bellek) kopyalandığı belirlenmiştir. Kopyalanan dosyaların oluşturulma tarih ve saat bilgileri gerçek oluşturulma tarih ve saat bilgilerini yansıtmamaktadır. İKK klasöründeki bazı word belgelerinde de calibri yazı tipi belirlenmiştir. Bu belgelerin son değiştirilme tarihleri Calibri yazı tipinin Office 2007 Beta sürümü içinde kullanıma çıktığı 16 Kasım 2005 tarihinden öncesidir' ifadelerine yer verildi.

Cem TURSUN- Arzu KAYA | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0