Görüş Bildir
Haberler
Balık Çorbası Nasıl Yapılır? Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi…

Balık Çorbası Nasıl Yapılır? Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi…

Şebnem Sucu
22.08.2021 - 09:30

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için uzmanlar bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve korunmasını öneriyor. Bu açıdan içeriğindeki protein, vitamin ve mineral miktarı yüksek olan balık çorbası bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile en çok araştırılan tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor.  Baharatlar ve kök sebzelerle birleştiğinde lezzeti ikiye katlanan balık çorbasını yaz kış tüketebilir ve kendinizi dinç ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Peki, balık çorbası nasıl yapılır? İşte terbiyeli balık çorbası…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her zaman aynı çorbalardan sıkılanlar için harika bir seçim olan balık çorbası, kırlangıç, palamut, iskorpit gibi beyaz etli tüm balıklardan yapılmaktadır. Hamileler için besleyici bir yiyecek olmasının yanında bebek ve çocuklarında tüketmesi gereken besin değeri yüksek bir çorbadır. İçeriğindeki yüksek omega3 ve omega6 yağı sayesinde zihin yorgunluğunu gidermeden kemiklerin güçlenmesine kadar sayısız faydalar sağlayan balık çorbasını sofralarımızdan eksik etmememiz için diğer önemli sebep ise akılda kalıcı mükemmel lezzetidir. Peki, balık çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli balık çorbası tarifi ile şimdi karşınızdayız...

Balık Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

Balık Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

- 1adet levrek

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 adet kuru soğan

- ½ demet maydanoz

- ½ çay kaşığı zerdeçal

- 1 adet kereviz sapı

- 1 adet havuç

- 1 diş sarımsak

- 1 adet defne yaprağı

- 1 çay kaşığı tuz

- ½ adet limon suyu

Terbiyesi için;

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 adet limon suyu

Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi

Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi

1 adet levreği ayıklayıp temizledikten sonra çorbamızı yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak temizlenen balığı üzerine soğuk suyu ilave ederek haşlamaya bırakıyoruz. Haşlandıktan sonra balık suyunu süzgeç ile süzüyoruz. Balık soğuduğunda derisi ve kılçıklarından ayırt ediyor, küçük küçük diderek kenara alıyoruz.

Çorba tenceresinde soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra balığın suyunu ilave ediyoruz. Balık suyuna biraz da su ilavesi yapabilirsiniz. Su kaynadıktan sonra içine küp küp doğradığımız tüm sebzeleri ekliyor; tuz, karabiber, zerdeçal, defne yaprağı ve limon suyu ile haşlamaya bırakıyoruz. Haşlama esnasında balıklarda eklenerek sebzeler piştiğinde tencerenin altını kapatıyoruz.

 Son alarak terbiyesi için gerekli olan malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılarak ve azar azar çorbaya eklenir. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ise artık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın