Görüş Bildir
Haberler
Bakımlı Saçlar İçin Kına

etiket Bakımlı Saçlar İçin Kına

Melih Kılıç
08.02.2014 - 15:19 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 15:29

Bakımlı saçlar için kına

Kimyevi boyalara tabii alternatif.

Kadınlar saçları ile çok uğraşıyor; boya, fön gibi işlemler saçlarını hırpalıyorlar. Bu yapılan kimyevi işlemler saçları hırpalamakta ve saçların kırılıp dökülmesine kapı aralıyor. Saçları sıhhatsiz olan kadınlar doğal yollara dönerek çözüm arayışına giriyorlar. Pek çok kadın tarafında pratik ve ekonomik olması açısından saçlara kına yakmak seçenek ediliyor.

İşte saçlara kına yakmanın püf noktaları…

Piyasada hint kınası, yeşil kına gibi çeşitler mevcuttur. Ancak hint kınası bir takım insanda alerjiye sebep verebildiği için yeşil kına daha sıhhatli olacaktır. Yıllardır bilinen natürel yeşil toz kına aktarlarda satılmaktadır. Vasati saç uzunluğu için 250 gr. toz kına işlem için yeterli olacaktır.

Kına hazırlanma işlemi çok kolaydır. Aktardan alacağınız kınayı uygun bir kâseye koymalısınız sonrasında ılık su ile kıvam vermeniz gerekecek. Çamur kıvamına erişene kadar karıştırmalısınız.

Kına kimyevi olarak asidik bir sıvıyla karıştığında daha tesirli oluyor. Bu nedenle kınayı su yerine doğal elma sirkesi, limon, portakal suyu veya şarapla karıştırabilirsiniz. Böylelikle rengini daha tez verecektir.

Karıştırma sırasında içerisine katacağınız kimi malzemeler renk değişikliği yapacaktır.

Koyu kızıl tonları için, kuşburnu çayı, şarap, siyah çay veya adaçayı kullanın. Karışıma kına taşı isimiyle aktarlarda satılan malzemeden bir kaşık koyarak, daha koyu kızıl saçlara sahip olabilirsiniz.

Daha açık bir renge erişmek isterseniz papatya, sarı kantaron, ıhlamur ile kınayı karıştırın.

Soğan kabuğu ve zerdeçal kullanarak bakır tonlarına, ceviz yağı kullanarak kahverengi tonlarınaerişebilirsiniz. Katı malzemeleri suda kaynatıp, süzdüğünüz suyu toz kına ile karıştırmalısınız.

Bu arada yalnızca parlaklık vermek veyahut saçınızı beslemek için kına yapmayı düşünüyorsanı çok koyu olmayan çayla kınayı yapabilirsiniz. Karışımınıza zeytinyağı, badem yağı gibi besleyici yağlar ilave etmeyi unutmayın. Böylelikle kınanın oluşturabileceği olası kuruluğun önüne geçmiş olursunuz.  Karışıma eczaneden alacağınız ampul vitaminleri de ilave edebilirsiniz.

Ellere dikkat

Kına temas ettiği ele hemen renk bırakacağı için eldiven ile işlemler yapılmalıdır. Bu konu için başka birinden yardım almanız daha doğru olur.

Tüm saça yakılan kına sonrasında kulaklara değmemesi ve ensenize renk vermemesi için topuz şeklinde toplanması iyi olacaktır. Topuz yaptığınız saçlarınızı folyo ile kapatıp dinlenmesi için beklemeniz gerekecektir. Kınanın saça iyice nüfus etmesi için 4 saat kadar saçınızda kalması yeterli olacaktır. Gece saçınıza kınayı yakıp yatmak bekleme müddeti açısından daha iyi olabilir.

Tekrar etmelisiniz

Saçlarınıza kına yakma işlemlerini belirli aralıklarla tekrarlamanız gerekmektedir. Tekrarlanmayan vaziyetlerde saçlarınız kırılacak nemini kaybedecektir

Kaynak: http://www.sizkadinlar.com/bakimli-sa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
339
180
89
36
30
29
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?