Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık 'Fahiş' Buldu: Terör Saldırısında Yaralanan Vatandaşa 10 Bin TL Tazminata İtiraz

Bakanlık 'Fahiş' Buldu: Terör Saldırısında Yaralanan Vatandaşa 10 Bin TL Tazminata İtiraz

Güvenpark’taki terör saldırısında yaralanan Cuma Tuncer’e ‘duyduğu elem ve ıstırabın karşılığı’ olarak 10 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi. İçişleri Bakanlığı ise bu miktarı ‘fahiş’ bularak sebepsiz zenginleşmeye neden olacağı gerekçesiyle itiraz etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dava dosyasına göre, Cuma Tuncer, 13 Mart 2016 tarihinde terör örgütü PKK’nın Ankara Güvenpark’ta düzenlediği canlı bomba saldırısı sırasında yaralandı. Tuncer’in, patlamada idarenin hizmet kusuru olduğunu savunarak, manevi yıkım ve oluşan zararının karşılanması için yaptığı başvuruyu İçişleri Bakanlığı reddetti.

Bakanlığın kararını yargıya taşıdı

Bakanlığın kararını yargıya taşıdı

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Tuncer, avukatı Sercan Aran aracılığıyla, İçişleri Bakanlığı’nın ret kararının iptali ve 20 bin TL tazminat talebiyle Ankara 17. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, yaptığı yargılama sonucunda Tuncer’e 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Geçen temmuz ayında taraflara tebliğ edilen kararda, hükmedilen tazminat miktarının ise davacının patlama sonrası yaralanması, 2 ay süre ile tedavi altında bulunması ve olay nedeniyle duyduğu elem ve ıstırabın karşılığı olduğu belirtildi.

Bakanlık itiraz etti: "10 bin TL sebepsiz zenginleşmeye yönelik"

Bakanlık itiraz etti: "10 bin TL sebepsiz zenginleşmeye yönelik"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlık, Tuncer’e verilen tazminat bedeline itiraz ederek, kararı temyiz etti. Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne 27 Ağustos 2018 tarihinde verilen itiraz dilekçesinde özetle şöyle denildi: 

“Manevi tazminat şahısların manevi varlıklarında uğranılan tecavüz dolayısıyla ile duyulan derin elem ve acının hafifletilmesi için ödenen sembolik meblağlardır. Tazminatın sebepsiz zenginleşme aracı yapılmayacağı hukuk sisteminde yerleşik bir kuraldır ve yargı içtihatları ile sabittir. Manevi tazminat gerçekte bir tazmin aracı değil bir tatmin aracıdır. Olayın ağırlığına idarenin olaydaki kusuruna göre hâkim tarafından belirlenir. Anılan nedenlerle ilk derece mahkemesinin 10 bin TL manevi tazminat hükmü fahiş olup, günümüz koşullarında sebepsiz zenginleşmeye yöneliktir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
73
25
10
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Öztürk

Sebepsiz fakirleşme var bizde

Kzlt

Sen niye ölmedin diyerek öldürseydiniz bari vatandaşı, konu güvenparksa sizden sayılmaz. Emeksiz zengin olanları yaşatın.

Can Sarı

Devletin asli görevi ne efendiler ? Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak! Görevini yerine getirebildin mi ? HAYIR. Ben o vergileri niye veriyorum o zama... Devamını Gör