onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bakan Yusuf Tekin'den Öğretmenler Hakkında Açıklama: "Merak Etmeyin Eğitim Daha İleri Olacak"

Bakan Yusuf Tekin'den Öğretmenler Hakkında Açıklama: "Merak Etmeyin Eğitim Daha İleri Olacak"

Proje okullarında görevli bazı öğretmenlerin siyasi sebeplerle görevden uzaklaştırıldığı iddia ediliyordu. Lise öğrencileri, öğretmenlerinin kadrolarının iptal edilmesi sonrasında okullarda protesto gösterileri yapıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise görevden alınan öğretmenlerle ilgili, “32 bin öğretmenin yüzde 80’i görevine devam etti. Sadece 6 bin öğretmenin görev süresi uzatılmadı” dedi. 

Bakan Tekin velilere mesajında ise “ Oradaki eğitimin daha ileri taşıyacak sürecin içerisindeyiz.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Proje okullarında 4 yıl süresi dolan bazı öğretmenlerin kadroları boşa düşmüş veya başka okullarda görevlendirilmişti.

Proje okullarında 4 yıl süresi dolan bazı öğretmenlerin kadroları boşa düşmüş veya başka okullarda görevlendirilmişti.

Sosyal medyada ise kararın siyasi olduğu ve görevden alınan öğretmenlerin siyasi düşüncüleri sebebiyle böyle bir karar alındığı iddia ediliyordu.

Öğretmenleri görevden alınan lise öğrencileri ise okul bahçelerinde ve sınıflarda kararı protesto ediyordu.

Eylemlerde görüntüler 👇

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 yılında performans değerlendirmesi yapılaamadığı için atama takvimini bir yıl ertelendiğini belirterek.'Bu yıl Ocak ayı başında takvimi ilan ettik. Görev süresi uzatılmayacak arkadaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için süreci erken başlattık. Yer değişikliği süreci başlamadan önce yer değişikliği talebinde bulunsunlar diye bir başlangıç, onlara pozitif ayrımcılık yaptık.” ifadelerini kullandı.

İlan edilen listede 38 bin öğretmenin olduğunu belirten Bakan Tekin, 'Yüzde 80’inin görev süresi uzatıldı. 6 bine yakın arkadaşımızın görev süreleri uzatılmadığını söyledi. 

Bakan öğrenci velilerine de, “Velilerimiz rahat olsun eğitim kalitesi önceliğimiz. Oradaki eğitimi daha ileri taşıyacak sürecin içerisindeyiz.' ifadelerini kullandı.

Bakan protestolara katılanların öğrenci olmadığını iddia etti.

Bakan protestolara katılanların öğrenci olmadığını iddia etti.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/video-white Video
category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/test-white Test

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuduktan sonra her zaman daha fazla ilgi duyduğum habercilik sektöründe çalıştım. Gazete ve internet sitelerinin çeşitli departmanlarında görev aldıktan sonra 2021 yılında beri Onedio’nun bünyesinde bulunmaktayım. Doğru ve yorumsuz şekilde Türkiye ve dünyadan haberleri sizlere ulaştırmak için buradayım.
Tüm içerikleri
right-dark
DMP tracking code
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
121
18
2
2
1
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pabare

Dedi hayatında hiç kitap okumamış okuma yazmayı bile doğru dürüst bilmeyen sözde bakan

SAYGIN ADAM

Fetönün adami Atatürk düsmani sözde Müslüman...Ramazan ayinda kudurdular...

houseof

Bunu dönem ortasında yer değiştirerek mi yaptınız! Ayrıca proje okullarına öğretmen alma kriterleri nedir?

Art Ankara

Kriter kriter olmaması bir tanesi liyakatli görünmek için yalandan sınav yaptı en düşük puan alan kişi kazandı.

man

bu kadar herseyi aleni yaparak neyi ıspatlamaya çalışıyorsunuz benim artık beynim almıyor kaçıncı leveldesiniz arkadaş siz