Görüş Bildir
Haberler
Bakan Tarafından Ağırlanmıştı: Tıp Fakültesini Kazandığını Söyleyen Öğrencinin Belgeleri Sahte Çıktı!

etiket Bakan Tarafından Ağırlanmıştı: Tıp Fakültesini Kazandığını Söyleyen Öğrencinin Belgeleri Sahte Çıktı!

Kütahya'da meslek lisesi mezunu Nuriye K. 2 saat uykuyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını iddia edip, başta okul müdürü olmak üzere ilçe ve il müdürleri, ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından ağırlandı. Nuriye K., herkese büyük bir başarı hikayesi olarak örnek gösterilirken aslında belgelerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Genç kızın aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünü kazandığı ancak kayıt yaptırmadığı öğrenildi. Nuriye K., hakkında 'belgede sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlamalarıyla soruşturma başlatılırken, babası olayı öğrenmesinin ardından fenalaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Önder Öndeş'in haberine göre,2016’da Kütahya’da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olan Nuriye K., 2017 ÖSYS’de Hacettepe Tıp Fakültesi’ni çok çalışıp “2 saatlik uyku” ile kazandığını söyleyerek, okul müdürünün yanına gitti. Okul müdürü de N.K.’yı yanına alarak Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü’ne götürdü.

Sonuç belgesini kimse araştırmadı

Sonuç belgesini kimse araştırmadı

Nuriye K.nın bu ‘başarısı’ yerel ve ulusal basına duyuruldu. Ancak, adayın TC kimlik kartı ve şifresi ile girilen sonuç belgesini hiç kimse araştırmayı düşünmedi. Herkes 4 çocuklu, işçi bir ailenin meslek liseli kızının başarısı ile gurur duydu. Hatta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz çağırınca da gülümseyerek pozlar verdi.  

Nuriye K., 2 saat uykuyla 1000 soru çözerek tıp fakültesini kazandığını söylemiş, bu başarısının tüm meslek liselilere örnek olmasını istediğini belirtmişti.

Belgede hane sayılarını şaşırmış

Belgede hane sayılarını şaşırmış
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sahte belgede puanların virgülden sonraki kısımlarının ÖSYM sonuç sisteminde 5 haneli olarak yayınlanmasına rağmen, Nuriye’nin sonuç belgesinde 3 haneli görünüyor. Yine sınav sonuç belgesinde hesaplanan ek puanlı başarı sıralarının da genel yerleştirme başarı sıralarından daha iyi olması gerekirken, daha altta olması göze çarpıyor. Sahte 2017 ÖSYS sonuç belgesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi için verilen kayıt adresi de yanlış. Ayrıca tıp programlarına MF-3 puanıyla öğrenci alınıyorken sonuç belgesinde MF-4 puan türü yazması da sahtekârlığın bir göstergesi. Nuriye’nin yerleştiği iddia edilen okul kodu 9 haneliyken, düzenlenen sonuç belgesi 8 haneli. Ayrıca gösterilen YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde yazı fontu, puntosu, puanların hane sayısı ve sütunlardaki değerlerde hizalama bozuklukları da dikkat çekti.

Ankara’da bir yakınının evine yerleşmiş

Ankara’da bir yakınının evine yerleşmiş

Hacettepe Tıp Fakültesi yetkilileri de bölümlerini kazanan öğrenciler arasında Nuriye K. olmadığını söyledi. Hacettepe’ye kayıt yaptırdığını söyleyerek Ankara’da bir yakınının evine yerleşen Nuriye’nin aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Fakültesi’ni kazandığı ancak buraya kayıt yaptırmadığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri genç kız hakkında ‘belgede sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla işlem yapılacağını belirttiler.

Babası fenalaştı

Babası fenalaştı

Nuriye'nin ilk olarak Kütahya’da yerel basında ‘YGS’deki başarısı’yla yer almıştı. O dönemde de üzerinde oynadığı belgeleri basınla paylaşarak hedefinin tıp olduğunu açıklamıştı. Sınavın ikinci ayağı LYS sonuçlarının 11 Temmuz’da açıklanmasıyla bu kez yeni bir sahte belgeyle puanının tıp fakültelerine yetecek kadar yüksek olduğunu söyledi.

Yetkililer, durumu Nuriye’nin babasına açıkladığında baba fenalaştı, Nuriye ise tıp fakültesini kazandığı iddiasına devam etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2857
728
392
165
137
107
76
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Bu kız ileride akpde iyi yerlere gelir , söylemedi demeyin.

Pasif Kullanıcı

Meslek lisesi çıkışlı birinin tıp kazanması başarı örneği olarak gösteriliyor. Meslek lisesine tıp kazanmak için gidilmez. Tıp kazanmak ve tıp okumak herkes ... Devamını Gör

anesa_32

Eğitim sistemi saçma ki. Fen lisesinden hukuka giden de var.

alpagut-han

bok nasıl bok sineğini çekiyorsa bu akp de nerde tecavüzcü cahil sapık üçkağıtçı mal varsa onları ekiyor...bir insana gerizekalımısın diye sormayın akp limis... Devamını Gör

Faruk Naçar

çok iyiydi ya :D