Görüş Bildir
Haberler
Bakan Pekcan Açıkladı: 'Bebek Mamasındaki Fiyat Artışı Döviz Kurundan Dolayı'

Bakan Pekcan Açıkladı: 'Bebek Mamasındaki Fiyat Artışı Döviz Kurundan Dolayı'

Batuhan
09.10.2020 - 11:09

CHP Milletvekili Levent Gök’ün bebek mamalarındaki artışın nedenini sorduğu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fiyatlardaki artışın nedeni olarak döviz kurlarını işaret etti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurlarındaki artışın dikkate alınmaması yönündeki sözlerini hatırlatan Gök, “İktidar ülkemizin yaşadığı bu yıkıcı ekonomik krizdeki sorumluluğunu ısrarla reddetmektedir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün son yıllarda bebek maması fiyatlarında gerçekleşen artışa dikkat çekerek, bunun nedenine ilişkin verdiği soru önergesine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yanıt verdi.

"Kur yükselişi etkili oldu"

"Kur yükselişi etkili oldu"

CHP’li Gök’ün son dört yıl içerisinde bebek mamalarındaki artışın nedenini sorduğu önergesine yanıt veren Pekcan, “Bakanlığımızca ekonomik gelişmelere ilişkin olarak Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan resmi veriler göz önünde bulundurularak ilgili neticesinde elde edilen verilerle hazırlanan inceleme sonuçları temel alınarak, sektörde yerli üretimin oldukça sınırlı olması ve ithal malların hakimiyeti nedeniyle ithal girdilerinden oluşan ürün fiyatının temel olarak döviz kurlarnındaki değişiklikler nedeniyle arttığı anlaşılmıştır” dedi.

Marketlerde alarm takılıyor👇

"İktidar ülkemizin yaşadığı bu yıkıcı ekonomik krizdeki sorumluluğunu ısrarla reddetmektedir"

"İktidar ülkemizin yaşadığı bu yıkıcı ekonomik krizdeki sorumluluğunu ısrarla reddetmektedir"

Pekcan’ın yanıtını değerlendiren CHP Milletvekili Gök ise, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurlarındaki değişikliklerin dikkate alınmaması tavsiyelerinin aksine döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların halkın ekonomisine doğrudan etki ettiğini itiraf eden Ticaret Bakanı, bebek maması ve bebek bezi ürünlerine alarm takılması uygulamasını piyasa içi bir önlem olarak nitelendirmiştir. ‘Piyasa içi önlem’ ifadesinin içeriği ve kapsamı anlaşılamamakta, iktidar ülkemizin yaşadığı bu yıkıcı ekonomik krizdeki sorumluluğunu ısrarla reddetmektedir” dedi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
10
9
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Damat Bey... Dolarla bizim işimiz olmaz diyordu.... ...... Bebeklikten zamlara alışıyoruz.. .... 😡🤪

Deniz Tarağı

Kızım 2 günde 1 kutu 300 gr. mama bitiriyor. Alerjik durumundan dolayı her mamayı da veremiyorum hafif alerji olduğu iddia edildiği için devlet zaten karşıla... Devamını Gör

Bozkurt

Yıkıcı ekonomik krizi sadece iktidar değil, afyon bağımlısı ahlâk yoksunu tabanı da reddediyor.