Görüş Bildir
Haberler
Baidu Açık Kaynaklı Yapay Zeka Kodu Yayınladı

Baidu Açık Kaynaklı Yapay Zeka Kodu Yayınladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin’in dev web şirketi Baidu, yapay zeka yazılımı olan WARP-CTC’yi GitHub üzerinden yayımladı. Baidu Silikon Vadisi Yapay Zekâ Laboratuvarı’nda geliştirilen WARP-CTC, konuşmaların tanınmasını sağlayan Deep Speech 2 için kurulmuştu.

Deep Speech 2’deki WARP-CTC’nin fonksiyonu, İngilizce ve Mandarin dillerindeki konuşmaların tanınmasını sağlıyor ve bazı durumlarda program insanlardan daha iyi bir konuşma tanıma kapasitesine sahip olabiliyor. Baidu’nun baş geliştiricisi Andrew Ng, bu programın, kısa sözcük grupları için anlam sapmalarını ayıklamada insanların anlama düzeylerinden daha ileri seviyede olduğunu belirtiyor.

Baidu, Google’ın adımlarını takip ederek, TensorFlow adını taşıyan bu açık kaynaklı yapay zekâ programını Kasım ayında yayımladı. Baidu, TensorFlow’un ayrıca tercümelerde, web aramalarında ve daha fazla alanda uygulanabilmesi için, konuşma tanıma özelliğini geliştirmeye devam ediyor.

Kaynak: https://thestack.com/world/2016/01/15...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

On yıla kalmadan dil öğrenmek gereksiz olacak. Bugün bu anlık çeviri olayını yapan uygulamalar var ancak yeterince verimli değil. Bilgisayarlar, doğal dil ya... Devamını Gör