Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Öcalan Avukatlarıyla Görüşsün'

etiket Bahçeli: 'Öcalan Avukatlarıyla Görüşsün'

Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçılara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Ben Cem Yılmaz'ı bundan sonra sevemem' dedi. Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesini doğru bulduğunu ifade eden Bahçeli, TÜSİAD'ın açıklamasına ise 'Size o cümleyi tersten okuturlar' diyerek tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli, gazetecilerle bir araya geldiği iftar programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK üyelerini 'çete' olarak nitelendirdiğinin, kendisinin ise Kılıçdaroğlu'na 'dokunulmazlık' çağrısı yaptığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, Türkiye'nin siyasi yönden geçmiş dönemlerle karşılaştırıldığında çok derin tartışmalara vesile olan bir dönemi yaşadığını, tartışmaların hafifleyeceği yerde yoğunlaşarak devam ettiğini belirtti.

Türkiye'de seçimler üzerinde her zaman tartışmalar, itirazlar ve genel kabul görmelerin olduğunu, YSK'nin de önemli bir anayasal kurum olarak kendi statüsü içerisinde, değerli hakimlerden oluşmuş yapısıyla değerlendirmelerde bulunarak bir karara vardığını ifade eden Bahçeli, bu kararın herkes için geçerli olduğunu, saygı duymak gerektiğini vurguladı.

Seçim için "hemşehricilik" stratejisi

Seçim için "hemşehricilik" stratejisi

Bahçeli, partisinin yenilenecek İstanbul seçiminde 'hemşehricilik' olgusu üzerinden bir strateji izleyeceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, '16 milyon nüfusun yaşadığı, 8 milyonu aşkın oy veren insanımızın bulunduğu İstanbul'da çok inatçı ve ısrarlı bir seçim olacağı görülmektedir. Her ne kadar bazı partilerin adayları var ise ve bu adaylıklarını sürdürüp sürdürmeyecekleri konusunda çok açık bilgiye sahip değilsek de bilinen bir şey vardır. Bize göre zillet ittifakının adayı ile Cumhur İttifakı'nın adayı İstanbul'da çok kararlı bir yarışa girmiş olacaklardır.' dedi.

İstanbul'da yaşayan 16 milyon insanın hemşehrilerinin genelde Anadolu'da olduğunu, bunun da 'hemşehrilik' bağını ortaya çıkardığını belirten Bahçeli, bu düşünceden hareketle 'şöyle yapacağız, böyle yapacağız' gibi bir strateji üslubu ortaya koymak yerine Binali Yıldırım'ın partisi veya Cumhur İttifakı anlayışı çerçevesinde ortaya konulacak stratejiye uygun tarzda hareket etmeyi prensip olarak benimsediklerini vurguladı. İstanbul'da 250 binden fazla hemşerisi bulunan 15 ili esas alarak bir çalışma başlattıklarını anlatan Bahçeli, bu illerin teşkilat başkanlarıyla durumu istişare ettiğini anımsattı.

"Bana sorarsanız Öcalan avukatlarıyla görüşsün"

"Bana sorarsanız Öcalan avukatlarıyla görüşsün"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin karar çıkacağı gün, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 2 Mayıs'ta İmralı'da avukatlarıyla görüştüğünün ortaya çıkmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

'HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman, HDP'nin oylarının hepsini Cumhur İttifakı'na kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği şekliyle, çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil'den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek, farklı noktalara getirerek hele hele PKK, onun YPG'siyle, onun HDP'siyle iş birliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanların ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme, yattaki görüşmeler olmalıdır.'

"Sana yönelmiş sevgiyi siyaseten istismar etme"

"Sana yönelmiş sevgiyi siyaseten istismar etme"

Sanatçılardan da YSK'nın kararına tepkiler geldiğinin ifade edilmesi üzerine Bahçeli, 'Türkiye'de televizyonlar, olmayan sanatçıları olur hale getiriyorlar. O kadar yükseldikten sonra bir laf etmesi lazım. Onları dikkate almıyorum ben. Herkes Cem Yılmaz Bey'i sever ve çok güler. Ben ise onu görünce 'önce bir elbiseni değiştir' derim. Kravat tak hatta takma, başka bir şeyler yap. Belediye seçiminde oy vereceksen git ver ama sana yönelmiş sevgiyi siyaseten istismar edip hepimizin alerjisini toplamaya vesile olma. Yüzde 49'u sevebilirsin ama yüzde 51'e de saygı duy. Ben, Cem Yılmaz'ı bundan sonra sevemem.' yorumunu yaptı.

"Türkiye'yi bir yerlere sürüklemenin gereği yok"

"Türkiye'yi bir yerlere sürüklemenin gereği yok"

CHP'nin İstanbul'da tüm seçimlerin yenilenmesine ilişkin talebi sorulan Bahçeli şunları söyledi:

'Şimdi bu gerçeklerin ışığında İstanbul'da 39 ilçe belediyesinin 25'ini Cumhur İttifakı kazanmışken buraya bir itiraz yapmıyorsunuz, mazbatayı alıp almama noktasında değerlendirmelerde bulunuyorsunuz, mazbatanın verilmesi için YSK'ye çok büyük övgüler yağdırıyorsunuz. Sonunda 28 bin oydan 13 bine düşünce bu sefer de şaibeler olduğu ortaya çıkıyor. Şaibeler 25 ilçede veya 39 ilçede sadece 2 yerde kendini gösteriyor. Maltepe ve Büyükçekmece'de. Oralara da itirazlar yapılıyor. Şimdi kalkıp halkı aldatmanın bir manası yok. CHP'ye oy vermiş kardeşlerimizi de aldatmanın gereği yok. O dört tanesinin içerisinde sadece Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkının neden böyle olduğu hesap ediliyor. Gerçekten de düşündürücü. Oyların bu kadar aşağı düşmesinin sebebi üzerine konuşacağı yerde kalkıp, 'Orada dört pusula var. onu iptal ediyorsanız bunları da iptal edin' diyorlar. Hele bazıları var, Türkiye'de neredeyse siyaseti ve demokrasiyi kapatacak, seçimleri tamamen lağvedecek. 'Efendim filan tarihten itibaren seçimler iptal edilmelidir' diyor. Bütün bunların hepsinin altı başka anlam taşır. Bir yerlere Türkiye'yi sürüklemenin gereği yok. Seçimler iptal edildikten sonra ne olacak? 24 Haziran'ı iptal ettiniz, 2015'i iptal ettiniz… Geriye doğru giderseniz 1946'ya kadar var. Sonra bunun altından Türkiye nasıl kalkacak, bu siyasiler nasıl kalkacak?

TÜSİAD'a: "Sana o cümleyi tersten okuturlar"

TÜSİAD'a: "Sana o cümleyi tersten okuturlar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜSİAD'dan gelen açıklamaya tepki gösteren MHP lideri, 'Türkiye’nin önemli siyasi krizler yaşadığı ortamda bekleyip bekleyip siyasi krizi tahrik edici konuşmayı TÜSİAD alışkanlık haline getirmiştir. TÜSİAD’ın söylemini doğru bulmuyorum. Şimdi bir başkan çıkmış bir cümle sarf ediyor. Ona o cümleyi tersinden okuturlar. TÜSİAD’ın ciddiye alınır tarafı da kalmamıştır. Hele hele seçim kararının alındığı gün ekonomiyi öne çıkartıp, döviz kuru üzerinde bir takım oynamalar yapmak yakışık bir şey değildir. Adana’da 1 buçuk lira soğan. İsteyene ben iki kamyon gönderebilirim. Ne yapıyorsa yapsın.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
559
407
64
32
17
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
çılgın serseri

Devlet Bahçeli'ye kız vermeyip, neslinin çoğalmasına engel olan tüm annelerin anneler günü kutlu olsun...

be happy

Tarih böyle siyasi dönek görmedi! Terörist başından 'abdullah öcalan'a oradan sayın öcalana kadar gelir bu iş. bunu diyen de ülkenin MİLLİYETÇİ! partisinin b... Devamını Gör

Murat Bey

Konuştu yine Tayyip'in tekerleği