Görüş Bildir
Haberler
‘Kadına Yönelik Şiddet Vakalarıyla Ruhen Deprem Geçiriyoruz’

‘Kadına Yönelik Şiddet Vakalarıyla Ruhen Deprem Geçiriyoruz’

ATKN
08.03.2015 - 19:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Lideri Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabı üzerinden mesaj yayınladı. 

Mesajında insanlık aleminin iki kutlu ve asil kaynaktan doğduğunu belirten Bahçeli, 'Beşeriyet pınarı iki isimle çağladı, iki şuurun adım ve mirasıyla yeryüzüne yayıldı. Allah’ın emir ve izniyle iki beden, iki kalp, iki varlık, iki akıl bir oldu, birde buluştu ve insanlığı meydana getirdi. Nitekim Hz. Adem ve Hz. Havva yeryüzünde eşref-i mahlukatın hem babası hem anası olarak manevi taç ve tahtla müşerref oldular' ifadelerini kullandı.

'KADINA ŞİDDET VAKALARIYLA RUHEN DEPREM GEÇİRİYORUZ'

'İnsanlığın bir yanağı erkek ise diğeri kadındır' diyen Bahçeli, 'Zor da olsa cinsiyetçi körlük, cinsiyet ayrımcılığı insan kavramında erimiş ve emilmiştir. Yüce dinimiz İslamiyet, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cahiliye devrini vicdan, merhamet ve adalet aydınlığıyla kapatmıştır. Ecdadımızın hayatında kadının erkekle paylaşmadığı hiçbir sosyal mevki bulunmuyordu. Kadının ikinci plana itilmesi hemen hemen yok gibiydi. Orhun Anıtları’nda Bilge Kağan şöyle seslenir; ’Tanrı, Türk milleti yok olmasın diye babam Kağan ile anam Hatunu yükseltti.’ Büyük devlet adamı Nizamülmülk’ün dediği gibi; ’Türkistan hakanları devlet işlerinde hatunların fikirlerine kıymet verirlerdi.’ Bizim kültürümüzde baba soyu kadar ana soyu da önemlidir. Ve kadın erkek arasında aşılması imkansız duvar ve mesafeler hiç olmamıştır. Fakat bugün felaketleri yaşıyoruz. Her gün bir insanlık dramına şahit oluyoruz. Kadına yönelik şiddet vakalarıyla ruhen deprem geçiriyoruz' açıklamasında bulundu.

'VAHŞET VEBA GİBİ'

Kadınların öldüğünü, şiddet ve cinayete kurban gittiğini belirten Bahçeli, 'Bir yanımız kopuyor, bir tarafımız sürekli kanıyor. Vahşet sanki veba gibi yaygınlaşıyor. İnsanlık kadın ve erkeğin ortak mimarisi ise, medeniyet milletlerin insanlaşmış hali ise kadınlık onurunu ayakta tutmak herkesin görevidir. Kuruluşumuzda kadın emeği, kurtuluşumuzda kadın desteği, var oluşumuzda kadın fedakarlığı vardır ve ayan beyan ortadadır. Beşiğimizi sallayan kınalı eller titremesin; sıcaklık, sevgi ve şefkatiyle üzerimize titreyen merhamet ve müşfik abideleri üzülmesin. Yeniden kendimize dönüş ve buluş sayesinde kadınlarla ilgili hukuki eşitliği gerçek manada sosyal bir eşitliğe dönüştürmek durumundayız' dedi.

'BULANIK, SİRETİ ÇİRKİN SURETİNE VURMUŞ KANLI ELLERE KADINLARIMIZI TESLİM EDEMEYİZ'

Geleceğin toplumlarında kadınla erkek arasındaki sosyal farkların kalkacağını bilmek ve buna uygun davranmanın önemine dikkat çeken Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

'Ötüken emanetini bizlere vasiyet bırakan İl Bilge Hatun’a vefasızlık yapamayız. Söğüt sancağını yücelten Hayme Ana’mıza haksızlık edemeyiz. Ve kadınları sadece 8 Mart gününde hatırlayamayız, cilalanmış sözlerle vaziyeti kurtarmaya çalışamayız. Kalbi tecrit edilmiş, iradesi tehir ve tehcir edilmiş canilere artık tahammül gösteremeyiz, kıydıkları mazlum kadın canlarına sabredemeyiz. Bulanık sireti çirkin suretine vurmuş kanlı ellere kadınlarımızı teslim edemeyiz, etmemeliyiz. Çünkü kadın zarafet, nezaket, edep, inceliktir. Kadın sadece doğuran değil, medeni ölçülerde doğan, sevgi ve saygıda parlayan, erkekle eşit haklara sahip yeri dolmaz bir değerdir. Nerede yaşıyor olursa olsun tüm hanımefendilere hürmetlerimi sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde seslerinin duyulmasını diliyorum. Yakın zamanda vahşice katledilen yüzlerce kadın ve kız çocuğumuza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Unutmayalım, bağımsızlığımızın ninnisini söyleyen kadındır, bekamızın duasını eden kadındır, vatana evlat yetiştiren yine kadındır, annedir.'

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0