Görüş Bildir
Haberler
Bahar Alerjisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Bahar Alerjisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Şebnem Sucu
09.03.2022 - 12:30

Bahar ayının getirdiği sevinçle kendimizi dışarı atmak ve anın tadını çıkarmak isterken bazılarımız dayanılmaz kaşıntılar, burun akıntısı ve halsizlikten bertaraf olabiliyor. Polenlerin saçılması ile bahar alerjisi kendini göstermeye başladığında alerjik bünyeye sahip olanlar belirtileri hafifletmenin yollarını arıyor. Mart, Nisan ve Haziran ayları ile birlikte cilt hastalıkları arasında özellikle de kurdeşen rahatsızlığı alevleniyor. Peki, bahar alerjisi kaşıntısı nasıl geçer? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polen salınımının arttığı bahar ve yaz ayları ile birlikte halk arasında kurdeşen olarak bilinen atopik dermatit şikayetlerinde artış görülüyor. Bununla birlikte duygu durum değişiklikleri de ürtikerin artmasına yol açabiliyor. El ve ayaklarda kimi zamanda da vücudun hemen hemen her yerinde kabarıklık ve kızarıkla kendini gösteren ürtikerde, özellikle kaşıntılar dayanılması zor seviyelere ulaşabiliyor. Yanı sıra eşlik edebilen dudak ve göz kapaklarında şişlikler acil müdahale gerektiriyor. Şimdi, bahar alerjisi kaşıntısı nasıl geçer? Gelin bu sorunun cevabına hep birlikte bir göz atalım…

Bahar Alerjisi Neden Olur?

Bahar Alerjisi Neden Olur?

Polen, yakup otu, sedir, çimen ve hatta bazı kimyasallar gibi havada uçuşan ajanlar solunduğunda bu alerjenler vücuda girdikten sonra ortalığı kasıp kavurmaya başlar. Alerjik hastaların bağışıklık istemi bazı maddelere karşı çok hassastır. Bu maddeler ile karşılaşan bağışıklık sistemi kontrolden çıktığında kaşıntı, göz yaşarması, burun akıntısı, kızarıklık, spazm gibi şikayetlere yol açar. Özellikle polen, küf, ev tozu, gıdalar ve ilaçlar en önemli alerjen tetikleyicilerdir.

Bahar Alerjisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Bahar Alerjisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Bahar aylarında alerjik rinit ve astım rahatsızlığı bulunan bireylerde alerjik cilt hastalıklarında bir atış yaşanabiliyor. Bu süreçte polenlerden, ev tozu, alerji yapıcı besinlerden ve stresten mümkün olduğu kadar uzak durarak bu tetikleyicilerle temasın en aza indirilmesi önem taşıyor. 

Bahar alerjisinin sebep olduğu kaşıntılı cildi rahatlatmak ve döküntüleri gidermek için cildi düzenli olarak nemlendirmek oldukça önemli. Gün içinde en az 2-3 kez ve duş sonrası nemlendirici uygulanabilir. Kaşıntı hissinin azalması için antihistaminik ilaçlar kullanılıyor. Lezyonların geliştiği alanlara streroid ya da immunmodilatar kremler sürülerek kaşıntılarda azalma sağlanabiliyor. Ayrıca bu kaşıntılarla başa çıkmanın diğer bir yolu ise sağlıklı beslenmek ve bol su içmektir. Çünkü her ikisinin yetersizliği cilt tahrişini daha da kötüleştirebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın