Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerde Alerji Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Alerji Belirtileri Nelerdir?

Şebnem Sucu
02.03.2022 - 11:02

Alerji vücuttaki antikorların zararsız bazı maddelere karşı oluşturduğu reaksiyondur. Çağın hastalıklarından biri olan alerji, bebeklerde sık görülmekle birlikte her yaşta yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Alerji belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak aynı zamanda tetikleyici maddeyi bulmak alerjinin önüne geçebilmek açısından oldukça önem taşıyor. Peki, bebeklerde alerji belirtileri nelerdir? İşte bebeklerde alerji belirtilerine dair merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebekler aldıkları her nefeste birçok şeye karşı alerji geliştirebilirler. Çevresel faktörler alerji oluşumunu tetikleyici nedenlerden biridir. Özellikle alerjik bünyenin sonucu olarak mevsim geçişleri ile meydana gelen polenler sebebi ile ciltte kızarıklık, kaşıntı ve nefes alamda sıkıntılar yaşarlar. Eğer ebeveynlerden birinde alerji mevcutsa bebekte %30 oranında alerji gelişebilir. Bu durum hem annede hem de babada görülüyorsa bu oran %70’e kadar artmaktadır. Aynı zamanda hayvan tüyünden, toza, ilaç kullanımından besinlere kadar pek çok etken bebeklerde alerji oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Peki, bebeklerde alerji belirtileri nelerdir?

Alerji Nedir?

Alerji Nedir?

Alerji, yabancı bir maddeye ya da birçok kişide reaksiyona neden olmayan bir besine karşı, bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesidir. Normalde immün sistem her türlü zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırmak için savunma fonksiyonunu harekete geçirerek bu maddelere karşı antikor üretir. Fakat alerjisi olan bir kişinin vücut savunma mekanizması, alerjen her ne kadar zararlı olmasa da zararlı olarak algılar ve bir takım belirtilere yol açar. 

Özellikle bebeklerin gelişmekte olan bağışıklık sistemi hayatın ilk yıllarını alerjiye karşı daha duyarlı hale getirmektedir. Alerjiler; polenler, toz akarları, hayvan tüyleri, takılar, bitkiler ve kimyasal içeren temizlik malzemeleri gibi birçok faktörden tetiklenebilir.

Bebeklerde Alerji Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Alerji Belirtileri Nelerdir?

Çocukluk döneminde; cilt, solunum sistemi ve mide-bağırsak sistemi ile alakalı şikayetler alerjinin varlığını ortaya koyabilir. Bebekte alerjik reaksiyon varlığında vücudun tepki vermesi üzerine şu belirtiler meydana gelir;

• Gözlerde ve burunda kaşıntı

• Kuru öksürük ve hırıltı

• Hapşırık

• Kırmızı ve sulu gözler

• Burun tıkanıklığı ya da akıntı

• Nefes darlığı

• Huzursuzluk ve uyku sorunları

• Solunum sıkıntıları

Ciddi alerjik reaksiyonlar kusma, ishal ve nefes almada güçlüklere yol açabilir. Alerjileri tedavi etmenin en iyi yolları tetikleyici maddelerden kaçınmak ve alerji için önerilen ilaçların zamanında başlanarak düzenli kullanılmasını içerir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın