Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerde Saç Uzatmak İçin Neler Yapılabilir?

Bebeklerde Saç Uzatmak İçin Neler Yapılabilir?

Şebnem Sucu
04.02.2022 - 12:30

Yenidoğan bebeklerin bazıları saçsız olarak dünyaya gelir, ancak 6 ay gibi bir zaman zarfından sonra saçlarında artışlar ve büyümeler gözlemlenir. Bazı bebekler ise 2-3 yaşına girmesine rağmen saçlarında seyreklik ve incelikler söz konusudur. Bebeklerde saç uzatmak için neler yapılabilir? Sorusu özellikle kız bebek annelerini ilgilendiren ve endişeye neden olan bir konudur. Fakat bebeğiniz ister saçsız doğsun isterse zamanla seyrelme gibi problemler yaşasın bu durum oldukça yaygın görülen normal bir durumdur. Peki, bebeklerde saç uzatmak için neler yapılabilir? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeğinizin saçlarının uzamasını ve artık şekillendirmeyi mi hayal ediyorsunuz? Bebeğinizin saçlarının uzamasını sağlamak için mümkün olan en iyi yöntemleri deneyebilir ve sağlıklı bir şekilde uzamalarını teşvik edebilirsiniz. Peki, bunun için neler yapılabilir? İşte bebeğinizin narin cildine zarar vermeyecek doğal ürünlerle daha uzun ve gür saçlara sahip olmanın yolları…

Bebeklerde Saç Uzatmak İçin Öneriler

Bebeklerde Saç Uzatmak İçin Öneriler

Bebeklerde saç uzatmak için doğal yağlardan faydalanabilir, yeterli ve dengeli bir beslenme şekli ile daha güçlü ve sık saç gelişimine destek olabilirsiniz. Ayrıca saç kayıplarını önlemek için dikkat etmeniz gereken bazı hususlara da oldukça önemlidir. Şimdi, bu yöntemler nelermiş gelin daha yakından bakalım.

Bitkisel Yağlarla Bakım Yapın

Bebeğinizin saçlarını uzatmak için; zeytinyağı, badem yağı ya da Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Bu yağlardan herhangi biri ile bebeğinizin saç derisine masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırmaya ve böylelikle yeni saç oluşumunu desteklemeye yardımcı olacaktır. 

Sağlıklı Yiyeceklere Odaklanın

Bebeğinizin fiziksel gelişimin yanı sıra sağlıklı saçlara ve cilde sahip olması için yeterli ve dengeli beslenmesi gerekir. Bebeğiniz ek gıdaya geçene kadar ihtiyacı olan tek besin kaynağı anne sütüdür. 6 aydan sonra yalnıza anne sütü yeterli olmayacağı için protein, kalsiyum ve omega-3 gibi önemli vitaminleri kademe kademe diyetine dahil edin. Özellikle amino asit içeriği yüksek olan bademi ezerek mamasına katabilirsiniz. Ayrıca demir vitamini de saç tellerini güçlendirmeye katkıda bulunur. Bebeğinize bal kabağı, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler gibi demir yönünden zengin besinler vermeyi ihmal etmeyin.

Saç Kayıplarına Karşı Önlem Alın

Bebeğinizin saçlarını sıkı sıkı bağlamaktan kaçının. Soğuk hava koşulları ve güneşin zararlı ışınlarının saça verdiği zararlı etkilere engel olabilmek için dışarı çıkarken bebeğinize rahat bir şapka takabilirsiniz. 

Aloe Vera Kullanın

Aloe vera jeli saç sağlığı söz konusu olduğunda hem yetişkinlerin hem de bebeklerin imdadına yetişiyor. Aloe vera jeli sürülen bölgede kan dolaşımını arttırmada üstün yeteneğe sahiptir. Bebeğinizin saç derisine aloe vera uyguladığınızda kafa derisindeki kan akışını arttırmış olursunuz. Kafa derisi aloe verayı emdiğinde ise saçlar daha hızlı uzamakla kalmaz aynı zamanda saç kayıplarının da önüne geçilebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın