Görüş Bildir
Haberler
Bağdat'ta Gözler, Uzun Sükunetten Sonra Yaşanan Patlamaların Failine Çevrildi

Bağdat'ta Gözler, Uzun Sükunetten Sonra Yaşanan Patlamaların Failine Çevrildi

Bağdat'ta Gözler, Uzun Sükunetten Sonra Yaşanan Patlamaların Failine Çevrildi

BAĞDAT (AA) - HAYDAR KARAALP - Irak’ın başkenti Bağdat’ta uzun süre sonra yeniden yapılan ve en az 32 can alan saldırıyı kimin düzenlediği merak ediliyor.

Bağdat’ın merkezi Tayaran Meydanı’nda ikinci el eşya ve kıyafetlerin satıldığı ve gelir düzeyi düşük insanların uğrak yeri olan pazara giren intihar eylemcileri, kendilerini patlattı.

Başkenti sarsan patlamalar sırasında olay yerine yakın bulunanlardan Abbas Felah, AA muhabirine konuştu.

Felah, “İkinci el pazarının yakınlarındayken patlama sesiyle sarsıldık. İnsanlar birden bire sağa ve sola kaçmaya başladı. Duyulan sesin şiddetinden bir patlama yaşandığını anladık ve ben de insanlarla oraya doğru kaçmaya başladım ve gerçekten de ortalığın kan içerisinde olduğunu gördüm.” ifadelerini kullandı.

Patlama sonrası pazar yerinde hayatta kalanların, ölü ve yaralıları olay yerinden çıkarmaya çalıştığını anlatan Felah, ambulansların daha sonra geldiğini söyledi.

“Bağdat’ta uzun süre sonra bu saldırıları kim yaptı?” diye soran Felah, patlama sonrası güvenlik önlemlerinin hayatını kaybedenleri geri döndürmeyeceğini vurguladı.

  • Ölü ve yaralıların isimleri hastane duvarına asıldı

Patlamada yakınlarını kaybeden ve yaralısı olanlar Kindi Hastanesi acil girişine geldi. Buraya gelenlerin bazıları patlama yerinde yakınlarına ulaşamadıklarını ifade etti.

Hastanenin girişine ise hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri yazılarak duvara asıldı. Listeden yakınlarının isimlerini okuyanlar durumun şokunu yaşadı.

  • 32 ölü, 110 yaralı

Irak resmi güvenlik makamları patlamadaki ölü sayısını 32 kişi olarak açıklarken, 110 yaralının da olduğu bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Berhem Salih bu saldırının halkın barış ve geleceğiyle ve ülkenin istikrarını hedef aldığını belirtirken, Başbakan Mustafa el-Kazımi olaya dair henüz bir açıklama yapmadı.

Irak’taki siyasi liderler de peş peşe kınama açıklamaları yayınladı.

Bağdat’taki patlamayı henüz üstlenen olmazken, hükümet makamları da bu konuda herhangi bir bilgi vermedi.

Kaynak: aa:text:20210121:23549337
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın