Görüş Bildir
Haberler
Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: 'Yüksek Faizin Vatanı Satmak Olduğunu Söylüyordunuz, Şimdi Ne Oldu?

Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: 'Yüksek Faizin Vatanı Satmak Olduğunu Söylüyordunuz, Şimdi Ne Oldu?

Türkiye'deki ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, 'Fakirleşmesine sebep olduğunuz milletimize de bir açıklama yapmak zorundasınız' dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkedeki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, Türkiye'nin dünyada en yüksek politika faizi uygulayan ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin Babacan, 'Dün politika faizini %10,25’ten %15’e yükseltti. Yani iki ayda Merkez Bankası’nın politika faizi %6,75 artmış oldu. Şu anda Türkiye, dünyada en yüksek politika faizi uygulayan ülkelerden birisi oldu' ifadelerini kullandı.

"Yüksek faiz vatanı satmaktır’ diyordunuz, şimdi ne oldu?"

"Yüksek faiz vatanı satmaktır’ diyordunuz, şimdi ne oldu?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz ile ilgili sözlerini hatırlatan Babacan şöyle devam etti:

Daha birkaç gün öncesine kadar “faiz sebep, enflasyon neticedir” diyen ve dünkü kararla faizin %15’e yükseltilmesine onay veren Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Sayın Erdoğan; siz “vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle, ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur” dediniz, siz “enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler bilsin” dediniz. Siz, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce “siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz” dediniz. Fakirleşmesine sebep olduğunuz milletimize de bir açıklama yapmak zorundasınız.

"En yakın akrabanızla hazinenin borcu iki yılda ikiye katlandı"

"En yakın akrabanızla hazinenin borcu iki yılda ikiye katlandı"

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak üzerinden eleştirilerini sürdüren Babacan, '2018 yılında partili cumhurbaşkanı olarak göreve başlayıp, en yakın akrabanızı ekonomi yönetiminin başına getirdiğiniz günden hazinenin borcu iki yılda neredeyse ikiye katlandı. Niçin ülkemizde her üç kişiden birisi işsiz ya da atıl?' diye konuştu.

Independent Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Vatanı çoktan sattı.... Faiz ne ki.... .... 🤪

ALLEINE WOLF

Zaten dediğinin hep tersini yaptı şimdiye kadar