Görüş Bildir
Haberler
Baba Kızından, Kızı da Babasından Şikâyetçi Oldu: 'Erdoğan'a Hakaret Etti'

etiket Baba Kızından, Kızı da Babasından Şikâyetçi Oldu: 'Erdoğan'a Hakaret Etti'

Batuhan
04.03.2019 - 12:24

Ankara'da 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla ilginç bir soruşturma gündeme geldi. Bir baba kızından, kızı da babasından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediği iddiasıyla şikayetçi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre, önce M.C. isimli baba, üniversite öğrencisi kızı A.T.C.’den ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunu işlediği iddiasıyla şikâyetçi oldu. Ardından da A.T.C., babası M.C.’nin ‘Erdoğan’a hakaret’ ettiğini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"Çok zoruma gitti"

"Çok zoruma gitti"

Kızının Erdoğan’a hakaret ettiğini öne süren baba M.C., 14 Ocak 2019’da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde ise “Kızım A.T.C., 13. 10. 2018 Cumartesi, saat 13.05 sularında e-mail üzerinden yazışmalarımız esnasında, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren, eklerde sunduğum mesajı atmıştır. Kızım A.T.C., sayın Cumhurbaşkanımız ve şahsıma hakaret etmiştir, çok zoruma gitmiştir. Gereğinin yapılmasını arz ederim.” ifadelerini kullandı.

"Babam da siyasi olarak AK Parti karşıtı bir insandır"

"Babam da siyasi olarak AK Parti karşıtı bir insandır"

Babasının suç duyurusu üzerine A.T.C. hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten soruşturma başladı. 17 Ocak’ta, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nda ifade veren A.T.C., suçlamaları reddetti ve babasıyla arasının bozuk olduğunu söyledi. A.T.C., savcılıktaki ifadesinde şunları dile getirdi: “M.C. benim babamdır ve babamla aramız bozuktur. Kendisi sürekli beni arayarak ve mesaj göndererek bazı ithamlarda bulunmaktadır. İhbara konu mesajda bu şekilde babamın bana gönderdiği mesajlar sırasında benim o anki sinirle babama karşı yazdığım bir mesajdır. Zaten babam da siyasi olarak AKP karşıtı bir insandır. Bizi de sürekli bu şekilde yetiştirmeye çalışmıştır.”

"Sık sık Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyordu"

"Sık sık Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyordu"

A.T.C. hakkında kovuşturma başlaması için Adalet Bakanlığı’ndan izin gerekiyor. Fakat aradan geçen sürenin ardından bu sefer de A.T.C., babasının Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini bildirerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. A.T.C., dilekçesinde şunları kaydetti: “Babam M.C., Facebook hesabında, arkadaş olduğu kullanıcılarla siyaset içerikli sohbetlerde bulunmuş olup, bu sohbetlerde sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve birçok siyasi lidere ağza alınmayacak sözler yazmış ve nefretini dile getirmiştir. Aile içindeyken de sık sık Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyordu. Babam M.C.’den davacı ve şikâyetçiyim.”

Savcılık ise M.C. hakkında takipsizlik kararı verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5 yılda 66 bin 691 soruşturma

5 yılda 66 bin 691 soruşturma

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz; Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığı 2014’ten itibaren Türk Ceza Kanunu’nda yer alan “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla toplamda 66 bin 691 soruşturma açıldığını söyledi. Aynı suç kapsamında 12 bin 305 davanın açıldığını aktaran Prof. Dr. Akdeniz, şöyle konuştu: “Sırf 2017’de 20 bin küsur, 2016’da ise 38 bin küsur soruşturma açılmış. Bu rakamlar gitgide artıyor tabii. Soruşturmaların büyük bir kısmı da yargılamaya dönüşecek. Sadece bir kişiyle ilgili suça dair bu rakamlar çok yüksek. ”

Gündeme gelen haber sonrası sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...

Gündeme gelen haber sonrası sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
165
98
17
15
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın