Görüş Bildir
Haberler
Aziz Sancar Konuya Açıklık Getirdi: 'Evrim Gerçektir ve İnanç Meselesi Değildir'

etiket Aziz Sancar Konuya Açıklık Getirdi: 'Evrim Gerçektir ve İnanç Meselesi Değildir'

Ulaş
29.06.2017 - 12:21 Son Güncelleme: 29.06.2017 - 16:04

Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar'ın 'Ben Allah'a inanıyorum, isteyen evrime inanır' sözleri sosyal medyada epey tartışılmıştı. Sancar'dan gelen son açıklama ile beraber insanların büyük bir dezenformasyona maruz kaldığını gördük. Sancar Azerbaycan'da yaptığı konuşmanın bilerek çarpıtıldığını vurguladı ve ekledi: 'Evrime inanmak gibi bir şey yoktur. Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sancar'ın evrim ile alakalı tartışlan sözleri Anadolu Ajansı tarafından böyle aktarılmıştı 👇

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Orhan Bursalı da değerli bilim insanı Sancar'la yaptığı konuşmayı köşesine taşıyarak kamuoyunun kafasındaki soru işaretlerini giderdi.

Bursalı'nın aktardığı bilgiye göre Sancar,  Azerbaycan’daki konuşmasının Türkiye’ye bilerek yanlış yansıtıldığını düşünüyor.

Evrimin müfredattan çıkartılmasıyla paralel olarak medyaya servis edilen görüntüleri Sancar'ın son açıklamasıyla beraber okuduğumuzda yaratılan bilgi kirliliğinin nedeni açıkça görülüyor.

Sancar: 'Evrime inanmak gibi bir şey yoktur, Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.'

Sancar: 'Evrime inanmak gibi bir şey yoktur, Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.'

Orhan Bursalı'nın yazısının bir kısmı şu şekilde:

'Aziz Hoca ile birbirimize güveniriz. Bizi derin yurtseverlik ve bilim bağlar öncelikle. Verdiği yanıtı yayımlama izni de verdi ama şunu da yazmak koşuluyla:

“Aziz’i en çok üzen Türkiye’de üstümüze aptal tozu serpilmiş gibi durmadan akla mantığa sığmayacak sebepler bulup, tüm enerjimizi bu suni kavgalara harcıyor ve ülkemize zarar veriyoruz, bu büyük bir günahtır...” 

Tamamen katılıyorum. Yazıktır, günahtır bu ülkeye 

Peki, gerçek neydi? 

“Bir gencimiz bilim ve inanç konusunda soru sordu. Ona şu yanıtı verdim: ‘Ben Müslümanım ve Allah’a inanıyorum. Evrime inanmak gibi bir şey yoktur, Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.” 

Aziz Hoca: “Suni kavgalar çıkarıp ülkemizi krizlere sürüklüyoruz... Bence bu suni kavga başka şeylerde olduğu gibi maalesef Amerika’dan ithaldir. Dünyanın en albenili ‘yaratılış müzesi’ benim eyaletimin batısındaki Tennessee’dedir ve Türkiye’deki birçok ‘creationist’ buradaki yobazlardan ithal malı fikirlerle maalesef ülkemizi fuzuli işlerle mesgul ediyor.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Sancar son açıklamasıyla beraber sosyal medyada yeniden gündem

Sancar son açıklamasıyla beraber sosyal medyada yeniden gündem
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1339
340
117
64
46
44
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın